Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

En presentasjon av patruljen ekorn.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "En presentasjon av patruljen ekorn."— Utskrift av presentasjonen:

1 En presentasjon av patruljen ekorn.

2 Fakta De lager en lyd som minner om smatting. Vekten er fra 200-400 g.
Den lever i 2-5 år, men i fangenskap kan den leve opp til 12 år. Sciurs er ekorn på latin. Ekornet pleier å bygge boligen sin i ei tett gran. Ekronet er en gnager. Den bor over hele landet der det er skog. Det bor flest ekorn i Sør-landet. Den trives best i barskog, men også godt i løvskog. Ekornet er lett på foten og kan hoppe høyt og høre godt med de store ørene. Hvis ekornet er så uheldig å falle ned fra et tre funker den store buskete halen som en fallskjerm.

3 Mer fakta Ekornet elsker nøtter og sopp, men grankongler er hverdagsmaten. For å få tak i grankonglefrøene river ekornet bort alle frøskallene. Og det tar syyyyyykt lang tid…… Ekornet rekker å spise nøtter på den tiden det tar å gnage enn stor grankongle. Et ekorn bruker 7 sekunder på å åpne en hasselnøtt, og 30 sekunder på å spise den. Ekornet behøver ikke bekymre seg om soppene er giftige eller ikke, selv den røde fluesoppen som er veldig giftig for oss mennesker, kan ekornet spise uten en gang å få vondt i magen.

4 Utsende til ekorn Ekornet er lett å kjenne igjen fordi de har en stor buskete halen. Pelsen er rødbrun på oversiden, men den blir om vinteren gråere, i visse områder helt grå. Undersiden er kremgul/hvit. Pelsen på ungdyr er svartbrun eller rødbrun. Variasjon i pelsfarge gjør at visse stammer er mørkere eller gråere. Dyret skifter pels to ganger i året. Vinterpelsen er tykkere og lengre. Håret på ørene blir også lengre. Fargeforskjellene mellom sommer- og vinterpelsen er tydeligst lengst nord i utbredelsesområdet.

5 Enda mer fakta!! Ekornet samler nøtter, sopp og kongler på forskjellige steder. Soppen oppi trærne, nøtter og kongler i groper eller gravd ned i bakken. Dette kalles å hamstre. Ekornet glemmer fort hvor den la maten. Heldigvis har mange ekorn mat mange steder. Ekornet begynner med å bite på den tjukkeste delen av kongla. Drektighetstiden er døgn. Dyret har individuelt varierende paringsrytme, og det er grunnen til at man kan finne dyr med nyfødte unger hele våren og sommeren. Det er 1-7 unger i hvert kull, og hunnen får 2-3 kull pr år. Ungene er blinde ved fødselen, og åpner øynene først etter 14 dager. De tar turer bort fra reiret etter 5-6 uker, men får melk enda noen uker til. De blir værende i området de er født i til høsten. Etter et år er ekornet kjønnsmodent.


Laste ned ppt "En presentasjon av patruljen ekorn."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google