Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til 2. klasse si morgonsamling

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til 2. klasse si morgonsamling"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til 2. klasse si morgonsamling
Åselin: Velkommen til 2. klasse si morgonsamling.

2 Ikke byn med meg Aleksander: Når Anders skulle fordela oppgåver til morgonsamlinga vår begynte alle plutselig å synga på denne songen.

3 FN sitt 15. bærekraftsmål Beskytte, gjenopprette og fremme bærekraftig bruk av økosystemer, sikre bærekraftig skogforvaltning, bekjempe ørkenspredning, stanse og reversere landforringelse samt stanse tap av artsmangfold Oda: Denne gongen er det FN sitt femtende bærekraftsmål som er tema. Aleksander: (Les opp det som står) Fredrik: Dette betyr at me skal ta vare på naturen slik den er og ikkje gjera ting som fører til at skogar vert borte eller at ørkenar vert større. Vetle: Me skal og ta vare på alle dyre- og planteartar. Dei er ein del av det store puslespelet og dersom det forsvinn bitar i eit puslespel veit jo alle korleis resultatet blir etterkvart.

4 Bevaring Øydelegging Theodor: Noreg brukar mykje pengar på ting som skal verne om regnskogane i verda. Likevel brukar me 27 gonger meir på aktivitetar som øydelegg regnskogen. Er det rett?

5 Tobias: 4 av 5 dyr i verda lev i skogar
Tobias: 4 av 5 dyr i verda lev i skogar. Det er difor viktig at me tek vare på dei store skogane me har på jorda. Elles vil mange artar bli utrydda.

6 Kva kan me gjera for å verna om regnskogane?
Me kan kjøpa varer som er regnskogvenlige Me kan stemma på politikarar som tenkjer på regnskogane Me kan støtta organisasjonar som arbeider for regnskogane med pengar Daniel: Les opp overskrifta og det fyrste punktet. Aslaug: Les dei to siste punkta.

7 30% 2 000 000 000 av 7 300 000 000 menneske bur i tørre område
FredriK: Ein tredel av verden er no det me kallar tørre område. Her bur det 2 milliardar folk. Det vert stadig meir ørken sidan me ikkje tek vare på naturen i dei tørre områda. Det er ikkje lett å skaffa seg mat og drikke dersom ein bur i tørre område.

8 Kva kan me gjera for å bidra til mindre ørkenspreiing?
Me kan handla mat som er laga på ein bærekraftig måte Bruka mat som er laga i Noreg Me kan gjera vårt bidrag til å motverke global oppvarming Vetle: Lesa opp det som står på biletet.

9 Theodor

10 Oda

11 Vetle

12 Aleksander

13 Tobias:

14 Fredrik:

15 Daniel:

16 Aslaug:

17 Åselin:

18 Campingvogna Theodor: Me har mange kule songar i 2. klasse. No skal de få høyre om ei campingvogn.

19 Leie nyhende Åselin:

20 Gode nyhende Oda:

21 Bursdagsborna Må finna lista Aslaug:

22 Tobias: Til slutt skal me synga «Stopp ikkje mobb».

23 Daniel: Sender dei ulike klassane ut.


Laste ned ppt "Velkommen til 2. klasse si morgonsamling"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google