Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjonstittel(Bunntekst)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Presentasjonstittel(Bunntekst)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Presentasjonstittel(Bunntekst)

2 Velkommen til 2. klasse si morgonsamling
Åselin: Velkommen til 2. klasse si morgonsamling.

3 Ikke byn med meg Aleksander: Når Anders skulle fordela oppgåver til morgonsamlinga vår begynte alle plutselig å synga på denne songen.

4 FN sitt 15. bærekraftsmål Beskytte, gjenopprette og fremme bærekraftig bruk av økosystemer, sikre bærekraftig skogforvaltning, bekjempe ørkenspredning, stanse og reversere landforringelse samt stanse tap av artsmangfold Oda: Denne gongen er det FN sitt femtende bærekraftsmål som er tema. Aleksander: (Les opp det som står) Eg skjønne ingenting. Fredrik: Dette betyr at me skal ta vare på naturen slik den er og ikkje gjera ting som fører til at skogar vert borte eller at ørkenar vert større. Vetle: Me skal og ta vare på alle dyre- og planteartar. Dei er ein del av det store puslespelet og dersom det forsvinn bitar i eit puslespel veit jo alle korleis resultatet blir etterkvart.

5 Bevaring Øydelegging Theodor: Noreg brukar mykje pengar på ting som skal ta vare på regnskogane i verda. Likevel brukar me 27 gonger meir på aktivitetar som øydelegg regnskogen. Er det rett?

6 Tobias: Kan dåkke telje dyra. 4 av 5 dyr i verda lev i skogar
Tobias: Kan dåkke telje dyra? 4 av 5 dyr i verda lev i skogar. Det er difor viktig at me tek vare på dei store skogane me har på jorda. Elles vil mange artar bli utrydda.

7 Kva kan me gjera for å verna om regnskogane?
Me kan kjøpa varer som er regnskogvenlege Me kan stemma på politikarar som tenkjer på regnskogane Me kan støtta organisasjonar som arbeider for regnskogane med pengar Daniel: Les opp overskrifta og det fyrste punktet. Åselin: Les dei to siste punkta.

8 30% 2 000 000 000 av 7 300 000 000 menneske bur i tørre område
Fredrik: Ein tredel av verden er no det me kallar tørre område. Her bur det 2 milliardar folk. Det vert stadig meir ørken sidan me ikkje tek vare på naturen i dei tørre områda. Det er ikkje lett å skaffa seg mat og drikke dersom ein bur i tørre område.

9 Kva kan me gjera for å bidra til mindre ørkenspreiing?
Me kan handla mat som er laga på ein bærekraftig måte Bruka mat som er laga i Noreg Me kan gjera vårt bidrag til å motverke global oppvarming Vetle: Lesa opp det som står på biletet.

10 No skal de få høyre om 9 uttrydningstrua dyreartar
Theodor

11 150 cm Theodor: Kjempebeltedyret har kjempestore framklør
Dei kan bli 150 centimeter lange Kjempebeltedyret et mark, maur og termittar Kjempebeltedyret er trua fordi nokre brukar dei som mat

12 Oda Tigeren er det største og sterkaste kattedyret Tigerungane leikeslåss for å bli gode til å fange bytte Bengaltigeren er den einaste som får kvite ungar Tigeren er trua blant anna fordi folk vil ha skinna deira

13 Vetle Isbjørnen er det største rovpattedyret på land Isbjørnane kan bli 1 tonn tunge Isbjørnane var trua etter krigen, men har no teke seg opp att. Det er strenge reglar for isbjørnjakt. Isbjørnane kan vera farlege om dei kjem i nærleiken av menneske.

14 Aleksander Du tek dette utan manus

15 Tobias: Pandaen levar berre i Kina Pandaen elskar bambus Verdens naturfond har ein panda i logoen sin Det finns no ca ville pandaer i Kina og det har faktisk blitt nokre fleire dei siste ti åra

16 Fredrik: Du klarar dette utanatt

17 Tidlegare jakt Er no freda Daniel: Du kan dette utan manus 118

18 Aslaug: Elefantane lev i Afrika og Asia Elefantane kan bere, løfte og slepe for å hjelpe menneske Elefantane vert jakta på fordi folk vil ha støttennene deira

19 Åselin: Du klarar dette utan manus

20 Campingvogna Theodor: Me har mange kule songar i 2. klasse. No skal de få høyre om ei campingvogn.

21 Leie nyhende Det var veldig leit at postmannen vår drukna.
Det er leit at me fortsatt forureinar mykje. Det er leit at mange dyreartar er utrydningstrua. Åselin: Lesa opp nyhtene på lysbiletet

22 Gode nyhende Det er snart påskeferie. Det har blitt vår.
Det har vore kjekt med besøk av Runa, vinterferie, Abeldag og skitur. Aleksander: Lesa opp nyhetene på lysbiletet

23 Wenche 4. mars Olivier 8.mars Hilde 13. mars Trym 28.mars
Bursdagsborna Wenche 4. mars Olivier 8.mars Hilde 13. mars Trym 28.mars Tobias: Lesa opp namn og datoar.

24 Tobias: Til slutt skal me synga «Stopp ikkje mobb».

25 Daniel: Sender dei ulike klassane ut.


Laste ned ppt "Presentasjonstittel(Bunntekst)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google