Egyptisk kunst og arkitektur

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
For å sitte og ikke gjøre noen ting
Advertisements

Norges historie Middelalderen Stavkirker
“Fra ord til liv” Februar
Profetene i Det gamle testamente
Fra Ord til liv August 2009 “Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.” (Joh. 13,1)
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Fra ord til liv Mars 2011.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Fra urnordisk i år 200 e.Kr. til norsk i 2014
Laget av Kristoffer F. Kristoffersen
Fotball mot homofobi Et skjevt blikk fra sidelinja.
Fra håndverk til industri
5 Kultur.
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Lilandspeiderne Informasjon.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Antikken.
Det nye Europa tar form (Del 3) Marius Vøllestad Bø gvs.
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
Spøken som gir deg lykke!
Egyptisk kunsthistorie av:
Cæsar.
Ḥanukká – En jødisk Høytid
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
EGYPTISKE GUDER OG GUDINNER
ROMANTIKKEN.
Det gamle egypt AV ANDREAS 5d.
De viktige ting i livet Kilde: Ukjent.
KunsthistOrien ANTIKKEN.
Den franske revolusjonen
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Kubismen.
Laget av: Mathilde, Frida og Niki
Vikingenes Gravskikker.
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
Tidlige sivilisasjoner og antikken
Det nye Europa tar form (Del 2) Marius Vøllestad Bø vgs.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
JULEVERKSTED Skjærebrett: Barna fikk i oppgave å skjære et rektangel av en stor hobbyplate. Som mal brukte de en boks som de tegnet etter. Antall, rom.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Hellenismen Anders og Ramona.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
100 lure ord å lære.
Samarbeide for å overleve? Mulighetene er der…og MÅ tas 5 September 2014 Grafisk bransjeforenings landsmøte 2014.
Ordet poesi betyr stemningsfullt, lyrisk, versediktning.
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Egypt Landet til faraoene… Det bor ca. 80 millioner mennesker i Egypt.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Religioner.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Matematikk LUB Elise Klaveness
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
Skulpturen gjennom tidene En kort oversikt over utviklingen innenfor skulpturen i Europa fra steinalderen til i dag.
Bønn - Forbønn Påske uken Johannes
Det gamle Egypt Pyramide i Giza. Foto: Egraf.
EGYPT.
Frem.
Gang.
Utskrift av presentasjonen:

Egyptisk kunst og arkitektur kunsthistorie 8. klasse

Når? Man kan tidsfeste egyptisk kunsthistorie til å ha startet rundt 3000 år før kristus Egyptisk historie deles inn i ulike dynastier som har hver sin tidsperiode Den siste perioden (dynastiet) varte frem til ca 1000 f.kr Det er vanskelig å stadfeste helt nøyaktig hvor lenge den varte. Egypt ble derimot erobret av Grekenland og Aleksander den Store rundt 300 f.kr. da gikk man over i den gresk romerske periodens

Pyramidene arkitektur

De mest kjente er Pyramidene ved Giza, utenfor Kairo. Den største heter Kheopspyramiden Det tok 100 000 slaver 20 år å bygge den! De var symboler på religionen og statens makt De var gravmonumenter for konger/faraoer Disse tok med seg masse av rikdommene sine når de ble gravlagt Den mest berømte pyramidearkitekten het Imhotep

Portrettskulpturer kunst

Egypterne utviklet avansert balsameringsmetoder fordi de trodde at dette gjorde at man kunne leve videre etter døden. ....... Portrettskulpturer var også en viktig faktor for å oppnå liv etter døden.

Var statuer av de døde. Deres sjel skulle ta bolig i skulpturene etter døden. Sjelen skulle egentlig ta bolig i balsamert kropp, men gikk denne til grunne ville portrettskulpturene kunne brukes isteden. Hvis kongens ansikt ble foreviget i skulptur ville han leve evig Et egyptisk ord for skulptør betyr “han som bevarer liv”. Portrettskulpturer trengte ofte kun ha en viss likhet. Detaljer var overflødig så de var ofte veldig enkle.

Statuene var ofte ganske stive i formen Sittende ofte med paralelle ben, og hendene i fanget. Lite tegn til bevegelse Armer inntil kroppen For å vise bevegelse hadde statuer kun venstre ben foran det høyre Statuer ble ofte laget i kalkstein og sandstein. Noen ganger i granitt

Gudestatuene Hoder var dyrehoder. Anubis dødsguden hadde hodet til en sjakal,, Horus solguden hadde hodet til en falk Bastet katteguden hadde hodet til en katt

Veggmalerier kunst

menneskene i malekunsten Hadde et litt spesiellt perspektiv Ben, armer og hode fra siden/skuldre og brystkasse forfra/øyet sett forfra Dette perspektivet var derimot KUN forbeholdt rike og kongelige! Dyr, Slaver og «ubetydelige» personer var avbildet i en mer naturalistisk fremstilling. Betydningsperspektivet=betydningsfulle personer ble avbildet i større målestokk enn andre

skriftkunst/billedskrift Hieroglyfene skriftkunst/billedskrift

En viktig del av egyptisk malekunst var Hieroglyfene Dette var billedskrift der mange av tegnene var egne kunstverk. Disse kan se ut som tegneserier og er vanskelige å tyde. Franske oppdagere klarte likevel å tyde disse på 1800-tallet.

«typisk egyptisk» Egyptiske kunstnere jobbet utfra en lang tradisjon der det eneste som betydde noe var å kunne «herme» godt nok etter gamle mestere. Det var ikke meningen at man skulle lage sitt eget uttrykk. Orginalitet var uønsket. Derfor har Egyptisk kunst stort sett holdt seg uendret frem til i dag.

kilder http://snl.no/Egypt/kunst_-_1 http://kunsthistorie.com/fagwiki/kunstens_opprinnelse