Fag / tema Natur- og miljøfag Trinn 2. – 7.trinn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fag / tema Musikk, samfunnsfag og norsk Trinn 2.trinn
Advertisements

Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
PRESENTASJON FOR NUMEDAL VGS OPPSTART HØST 2012 TEMA: MIGRASJON PROSJEK TITTEL: TRAVELOGUES COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIPS Comenius prosjekt.
Litt om alt Leiarsamling NSKR Ålesund 2. april 2006 Kristine Sevik.
Matematikk-natursti for trinn 1
Fag / tema Norsk, kunst og håndverk, matematikk, engelsk, samfunnsfag
Avsluttende prosjekt-oppgave på 10. trinn
Fag / tema Matematikk og teknologi Trinn Fra 8-10.klasse
Forside/oversikt Fag / tema Passer i språkfag Trinn Alle alderstrinn
Månedsevaluering november 2011
Hva skal vi lære? TEMA: Sør Amerika Hvilke hav omgis verdensdelen av
Forside/oversikt Fag / tema Historie Trinn 9. trinn
Forside/oversikt Her kan du sette inn et bilde som illustrerer
Storyline Fag / tema Historie/samfunnsfag – engelsk - norsk Trinn
Bruk av IKT i skolen - påstand • Bruk av IKT I skolen har generelt sett ikke endret karakter på denne siden av årtusenskiftet. Oppgaver som løses med teknologi.
Forside/oversikt Fag / tema
"Lyn og torden".
SKOLEÅRET Vurdering For Læring
PBL nr.1 Gruppe 16 Ida, Torhild, Lars Wilhelm og Eivind.
Digitale læremidler for videregående opplæring Gratis digitale læremidler for videregående skole Noen smakebiter Klikk på lysbildene, så kommer du rett.
Berit Bratholm : BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv.
Forside/oversikt Fag / tema Eventyr Trinn 1.trinn
Forside/oversikt Fag / tema Matematikk Trinn 1 & 2. trinn
Forside/oversikt Fag / tema Forming, matematikk, symmetri, geometri
Forside/oversikt Fag / tema Kroppsøving og Excel Trinn trinn
Fag / tema Matematikk Trinn 1.klasse
Forside/oversikt Fag / tema Sosial kompetanse, Norsk og KRL Trinn
Forside/oversikt Fag / tema Matematikk Trinn 1. – 2. klasse
Åskollen skole Drammen
LMS - digital - et bredbånd rett til skogs. Premisser: Bygge videre på ideen om uteskole Basert på den aktive, utforskende elev Rettes mer direkte mot.
PORTEFOLIO Ekrom skole.
Norsk - lytte, tale, lese, skrive - eventyr og fortellinger om dyr
Hvordan skrive din slektsbok
Namsos; Karrieresenteret, NAV, Norskopplæringen, Flyktningetjenesten
Digitale tekster og mapper Fantastiske verktøy eller bortkastet tid..
En presentasjon av Elvis Presley
Ressursutvikling NORSK - OLYMPIA. Mål Lærere i fellesfag og programfag skal få møte hverandre og presentere og videreutvikle ideer til tverrfaglige undervisningsopplegg.
Lesing og skriving i matematikk GLU 5-10 Vivian, Eirin, Desiré og Stine GRUNNLEGGENDE FERDIGHETER.
ERFARINGSSEMINAR 11.MAI 2004 DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
Foreløpig prosjektbeskrivelse Norskgruppa. Fagprosjekt i norskfaget Utgangspunktet var noen læreres ønske om å kunne lage nettsider med elevene og publisere.
Digital mappevurdering - eller? IKT og MAPPEVURDERING Anne Anne Fængsrud
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2010.
Skogens mysterier. Natursenteret trenger hjelp av dere Natursenteret trenger hjelp av dere.
Foreldremøte med nye 8. klasses foreldre
Multiplikasjon – Om flipped classroom-opplegget – Kompetansemål og læringsmål Denne PowerPointen vil gi deg en oversikt over dette flipped classroom- opplegget.
Ny vri Kany, Lene og Mona.
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Gruppelederopplæring Nord-Troms oktober 2008
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Overgang ungdomstrinn – videregående skole
Fag / tema VÆRET Naturfag Trinn 3. trinn
Elevintervju B – Samarbeid
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Velkommen! Finn deg et bord med «ditt» fag (se på lappen).
Fag / tema Samfunnsfag Trinn
Forside/oversikt Fag / tema Naturfag Trinn 4.trinn
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Fag / tema Natur- og miljøfag Trinn 2. – 7.trinn Bli kjent med vårblomster Bli kjent med plantedeler Øve seg i bruk av Flora Mål Tidsbruk Avhenger av hvilke elementer du velger å gjennomføre. Programvare Paint, PowerPoint, Word Beskrivelse Vi lager blomsterpresse. Lærer å bruke Flora. Elevene er ute på tur og finner blomster. Lage elektronisk presentasjon av en plante. Denne malen er laget slik at du skal kunne utvikle dine egne visninger i det virtuelle læringsrommet. Bruk malen til å dokumentere et spesielt undervisningsopplegg som du ønsker å dele med dine kollegaer eller videre ut i kommunen eller resten av landet. Det finnes også en mal på engelsk som gjør det mulig å dele med resten av verden. Slik gjør du det: Bruk malen til å beskrive din egen prosjektinformasjon ved å bruke de punkter og opplysninger som er angitt i de kommende sidene i denne PowerPoint presentasjonen og i de innsatte word-dokumentene. Når du er ferdig med føre inn de opplysningene du ønsker, sletter du bare det som du ikke trenger å svare på, slik at din presentasjon beskriver ditt undervisningsopplegg. OBS! Når du skal angi tittelen på ditt undervisningsopplegg må du gå til Vis, Maler, Lysbildemal og erstatte <Sett inn tittel> med din egen tittel. Klikk deretter på Lukk malvisning. Slik vises tittelen på alle sidene. Åpne Fil-menyen og velg Lagre som… og lagre dokumentet som en PowerPoint-fremvisning. Når du har fullført alle sidene (husk å lagre underveis) kan du distribuere ditt undervisningsopplegg. Vårblomst, vår, blomst , flora, blomsterpresse, uteskole Søkeord Utarbeidet av Lena Kilen og Kristine Jensen Dokumentasjon

Undervisningsopplegget Bruk av flora. 1- 2 t Anbefaler Cappelens naturhåndbøker ISBN 82-02-12366-6 Lage blomsterpresse 2 -3 t Gjennomgå plantedeler 1 t Hvor mange plantedeler er avhengig av trinn Se på presentasjon og samtale om planter 1 t Tur 3-5 t Lage PowerPoint presentasjon plante 3 t Åpne eventuelle Objekter nede på sidene ved å dobbelklikke på ikonene. Du kan også legge inn egne eksempler på Læringsopplegg. Slik gjør du det: Se igjennom som beskrevet neden for om den Objekttypen du ønsker å sette inn som et Ikon er støttet i programmet: Åpne Sett inn på menyen og velg Objekt… Sjekk om den filtypen du har finnes ved å bla i rullefeltet Objekttype: Så merker du av for Opprett fra fil og klikk for Bla gjennom… og finn den filen som du ønsker å sette inn og klikk på OK Velg Vis som Ikon og trykk på endre Ikon, deretter skriver du en beskrivende tekst i tekstfeltet og trykker OK igjen Plasser ikonene nederst på bildet. Du kan åpne Vis-menyen, velge Rutenett og støttelinjer… og klikke av for Vise rutenett på skjermen, så vises et rutenett som hjelper deg med å ordne ikonene på linje. Dokumentasjon opplegg Dokumentasjon læremidler

Ressurser Klikk på linkene: Fagtekst om plantedeler for elever http://norsknettskole.no/fag/ressurser/itstud/h99/blomsterplanter/fil3.htm Lek og lær i skogen om våren http://norsknettskole.no/fag/ressurser/itstud/h00/Lek_og_ler_i_skogen_om_varen/ Her kan du legge til andre ressurser som du vil bruke i ”opplegget”. Fyll ut mer………… Dokumentasjon

Evaluering Eksempel på elevarbeider: Gi din evaluering av opplegget: Ved å gjøre tilpasninger kan opplegget brukes på flere ulike trinn. Metoden for å presentere fagstoff ved hjelp av PowerPoint er nyttig og morsom for elevene. Elevarbeider kan samles i den digitale mappa til eleven. Opplegget er tverrfaglig Tar sikte på å bruke elevaktive metoder. Eksempler: Lag ett dokument som beskriver deg og din skole. Sett gjerne inn bilder som viser deg og dine elever i læringssituasjoner. Bruk Word eller PowerPoint. Lærervurderinger: Tanker og kommentarer fra deltakende lærere, samt råd til nye gjennomføringer. Dokumentasjon

Bakgrunnsinformasjon Informasjon om skolen og læreren Lena Kilen og Kristine Jensen er kontaktlærere ved Åskollen skole Drammen. Bilder fra læringsarenaen: Dokumentasjon