Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Advertisements

Abildsø skole - Eksamen 2014.
NESOs Formannskole klasse / 2014
Forbedringskunnskap kan læres gjennom personlig forbedringsarbeid
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Søknadsfrist 26. mai 2008 Studiested Stord Du kan finne mer informasjon om skolen og studiene på KONTAKTPERSONER Bjørg Sørfonden Bye -
Videreutdanning i Juss for vernepleiere IKT-støttet undervisning Praktisk gjennomføring 1.
Pedagogikk og veiledning for bibliotekansatte NFK / Høgskolen i Bodø Merete Hassel, Bodin vgs.
Informasjonsmøte BACHELORSTUDENTER HØSTEN Studieadministrasjon Studiekonsulenter på Fysisk institutt: –Christine Sundtveten, rom V137 –Katrine Langvad,
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Rapport - bedrift Sammendrag Innholdsfortegnelse
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
Fagtekst i pedagogikk Arbeidskrav
Praksislærermøte GLSM-praksis
Seminar fagartikkel Pedagogikk uke 1 AU1.
Arenaer for utforskning 2009  Introduksjon og informasjon  basisgruppene etableres to og to diskuterer evt. overordnet tema velger representanter til.
Pedagogisk utviklingsarbeid Oversikt studiet. Plan - oversikt Uke 10: Prosjekt og prosjektorganisering i yrkessammenheng. Kvalitet i pedagogisk arbeid,
IBE110 Informasjonsteknologi Praktisk informasjon. Professor Kai A. Olsen, Høgskolen i Molde og Universitetet i Bergen.
INF111 Innføring i nformasjonsteknologi Praktisk informasjon. Professor Kai A. Olsen, Høgskolen i Molde og Universitetet i Bergen.
Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL)
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
Hva er viktig i Emnebeskrivelsen? BYG 1271 F – Materiallære
I dag: Kort repetisjon om faget webprosjekt Om gruppearbeid
Høgskolen i Oslo Litt om vurdering. Vurdering l Vurdering for utvelgelse og eventuell sertifisering, enten i videre utdanning eller for å søke jobb. Dette.
Avdeling for sosionomutdanning
NKIs erfaring med Læringspartnere
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Ny etterutdanning i elevvurdering Nils Ole Nilsen.
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
Ch. 11 IBE250: Strategisk bruk av IT Lærebok: McNurlin & Sprague, Information Systems Management in Practice, 8. edition, Prentice Hall, (ISBN.
Steinar Hafto Myre 23. januar 2007 VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN I PRAKSIS En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Deltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Høgskolen i Oslo Eksempler på Fronterbruk integrert i faglige prosesser Personalmøte, tilsatte på Internasjonale studier, Avdeling LUI Vibeke.
Høgskolen i Oslo Integrering av IKT i lærerutdanningen (S1C) 1) Utfordringer og ideer om videreføring og utvikling i arbeidet med ny grunnskolelærerutdanning.
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
Pedagogikk 102 Våren 2009 Arbeidskrav og vurdering.
Prosjekt - studenttett post av Kirsten Halse. Hensikten med presentasjonen... å informere om hvordan prosjektet er utviklet og spesielt å gi en forståelse.
Ny veiledningsmodell for praksis
PSY (Videregående modeller i arbeids- og organisasjonspsykologi)
MAS 1500 Vest-Europeisk historie
FRM 2021 – våren 2007 Prosjektoppgaver i samfunnsfarmasi Veiledere: Helle Håkonsen Rolf Johansen.
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
Individuell fagtekst fra praksis.
Vurdering for læring Camilla Wiig, uke 43 og
Om å skrive fordypningsoppgave i pedagogikk
Vurdering for læring Camilla Wiig, uke 43 og
Lillian Almaas 21. august 2007 VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
Udir Lokalt gitt muntlig eksamen Sist endret: Endret 20. mars 2014 Vi har presisert en formulering to steder i rundskrivet. Tidligere sto det at.
Elektroniske mapper som arbeids- og evalueringsform Anders Tveit, Institutt for samfunnsøkonomi, Handelshøyskolen BI
Seminarundervisning STV2250 – Internasjonal miljø - og ressurspolitikk.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Studieverkstedet v/ Grethe Moen Johansen
OADM Innføring i offentlig administrasjon og ledelse
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Knut Tveit 27. september, 4. oktober og 11. oktober 2010
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Fordypningsoppgave Håkon Swensen 5. mars 2014
Informasjonsmøte om VEILEDNING
Introduksjon til FINF4031 Individuell semesteroppgave
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Utskrift av presentasjonen:

Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering

Studieplanen om arbeidskrav Oppgaver til arbeidsmappen i Pedagogikk 102: 1) Presentere ett praksisbasert prosjekt for medstudenter og lærere. (Gruppeoppgave) 2) Praksisrapport. 3) Skrive minst to innlegg på nettkonferansen om pedagogisk problemstilling etter eget valg. (Individuell oppgave). Tilbakemelding i form av evt. svar fra medstudenter eller lærere. 4) Gjøre ferdig arbeidet med web-portalen: Ressursnettsted for lærere (Individuell oppgave) 5) Skrive en fagartikkel på inntil 3000 ord med tema og problemstilling knyttet til Pedagogikk 102. (individuell oppgave) og gjennomføre avtalt veiledning i tilknytning til dette arbeidet.

Studieplanen om Vurdering Studentene skal levere en digital presentasjonsmappe med følgende innhold: 1) Kopi av minst ett eget innlegg på nettkonferansen. Presentert som del av en evt. diskusjon med flere innlegg. (Individuell oppgave) 2) Fagartikkel fra Pedagogikk 102, med tema knyttet til erfaringer fra pedagogisk teori og praksis (Se punkt 10-4). Arbeidet skal være på inntil 3000 ord. (Individuell oppgave) 3) Refleksjonsnotat som bygger på praksisrapportene og inneholder studentens refleksjon over egne erfaringer og utvikling i praksisopplæringen. Notatet skal være på inntil 3000 ord. (Individuell oppgave) 4) En web-portal i form av et ressursnettsted for lærere. Oppgaven presenteres på et webområde og inneholder oversikt over relevante nettressurser og kommentarer til disse, i tillegg til linker til de andre eksamensarbeidene i mappen. (Individuell oppgave).

Følgende vurderingsgrunnlag gjelder: • En fagartikkel (skal legges i eksamensmappen) • En praksisrefleksjon (skal kun legges i eksamensmappen) • Referater fra de obligatoriske temadagene (i bloggversjon), dvs. 7 referater, ett fra hvert av temaene • En ressursside, enten i PageFlake-versjon eller i FrontPage-versjon, eller evt. en annen digital presentasjonsform

FRISTER: • Eksamensmappen skal være fullført seinest onsdag 30. april kl Da brennes mappeinnholdet på en DVD. • Referatene fra hver obligatoriske temadag, i blogg-versjon, skal være ferdig seinest innen fredag kl samme uke temaet har vært presentert.

Artikkelen • Skrivekurs i uke 6 (både onsdag og fredag) • Tema skal være knyttet til ped 102 og godkjent seinest fredag i uke 6, evt. ved første veiledning • Obligatorisk individuell veiledning ukene 7 og 8 • Problemstillingen skal være godkjent seinest fredag i uke 8 • Artikkelen skal være på ca ord og legges i eksamensmappen. De som velger PageFlake presenterer den også som en wikiartikkel • Interessant: Wikibok som samarbeidsprosjekt om samme tema.

Praksisrefleksjon • Bygger på de 4 praksisrapporter som ligger i pedmappen • Se mal for praksisrefleksjon • Praksisrefleksjonen skal kun legges i eksamensmappen (i pedmappen)

Nettkonferansen • Går ut • Erstattes med blogger som er referater fra de obligatoriske temadagene

Obligatorisk frammøte til temadagene: Hvorfor? • Vi erstatter tradisjonell eksamen med prøving av pensum. Obligatorisk frammøte er eneste måten å sikre at alle har jobbet med alle de sentrale temaene. • De som ikke kan være til stede, uansett grunn, må skrive en mer omfattende sammenfatning av tema. Ikke som ”straff”, men fordi man vil sikre at alle har arbeidet med stoffet.

Obligatorisk frammøte til temadager: de som er til stede • Det skal skrives en kort sammenfatning av tema for at dagen skal bli godkjent (inntil 500 ord) etter en mal som dette: 1.Kort sammenfatning av innholdet 2.Hva jeg merket meg spesielt, syntes var mest interessant, og hvorfor 3.Hva jeg kunne tenkt meg å følge opp • Referatene skal presenteres som blogger med som tittel på hver post

Obligatorisk frammøte til temadager: de som ikke er til stede • Det skal skrives en mer omfattende sammenfatning av tema (minimum 1200 ord) etter en mal som denne: 1.En redegjøring for tema basert på litteratur og kilder 2.Hva jeg synes er mest interessant med tema, og hvorfor 3.Hva jeg kunne tenkt meg å følge opp • Sammenfatningen skal presenteres som en blogg med som tittel på posten

Ressursside: Pageflake eller FrontPage • Studenten velger selv presentasjonsform: PageFlake eller FrontPage eller evt. en annen digital plattform. • PageFlake er en åpen løsning. Man skriver for offentligheten. • FrontPage fronter i denne sammenhengen en lukket løsning som man skal ha tilgang til. Man skriver for dem som har tilgang.

De som velger PageFlake: • Kurs i Pageflake tirsdag kl på AUD 2 • Pageflake-presentasjonen fungerer som en ressursside og presenterer den digitale mappen som skal vurderes • Presentasjonen skal ha følgende innhold: – Artikkelen, som en wiki-presentasjon. Kopi av artikkelen legges inn i eksamensmappen før fristen. Omfang: ca ord – Bloggene, som er referatene fra de obligatoriske temadagene – Presentasjon av en linksamling knyttet til et tema • Husk: Linksamlingen skal presenteres på en god måte

De som velger FrontPage: • De som velger FrontPage følger opplegget slik det har vært tidligere. • FrontPage-presentasjonen fungerer som ressursside og presenterer den digitale mappen som skal vurderes. • Web-siden skal ha følgende innhold: – Link til artikkelen – Link til praksisrefleksjon – Linker til bloggene – Presentasjon av linker knyttet til et tema • Husk: Linksamlingen skal presenteres på en god måte

INDIVIDUELL VEILEDNING • Gis først og fremst i tilknytning til artikkelen, men andre sider ved eksamensmappen og presentasjonen kan være aktuelle veiledningstema. • Studenten har ansvar for å stille konkrete spørsmål. Send helst på mail minst dagen før. • Første veiledning er obligatorisk og foregår ”live” på Remmen. Veiledninger ut over dette er frivillig og kan foregå både ”live” og pr. mail. Studenten har ansvar for å gjøre avtaler om disse veiledningene minst en dag i forveien. • Siste uke det gis veiledning: Uke 14 Etter da kan man ikke regne med å få veiledning. • Helpdesk er behjelpelig med teknisk bistand