Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Frafall blant annet som følge organisering av behandlings prosessen og rusepisoder underveis i.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Legger dagens løsninger for e-meldinger til rette for god samhandling og dokumentasjonsprosess knyttet til fagområdene: Psykisk helsevern, barn, tverrfaglig.
Advertisements

Informasjon og fagdag for 1.linjetjenesten 10 sept. 2013
Diakonhjemmet Sykehus
HVORDAN MØTE MENNESKER MED SAMTIDIG RUS- OG PSYKISKE LIDELSER 21.September 2011 Lars Linderoth Overlege Rehabiliteringspoliklinikken Bærum DPS.
Hverdagsrehabilitering
Smartere Sammen Bedre utnyttelse av kunnskaper og erfaring
Plass for psykologien i psykiatrien? Faget, makten og æren
- mulighetenes senter -
REHABILITERING Ved Helsehuset Sarpsborg
Helse Finnmark – der sola aldri går ned....
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Sykmeldingsforsøket Andreas Høstmælingen Spesialrådgiver Norsk Psykologforening Kommunepsykologkonferansen november 2010.
RIO påvirker og utvikler prosessene som skal gi rusavhengige bedre tilbud Et samfunn hvor alle skal få tilrettelagt veien ut av rusrelaterte problemer.
Diagnostikk og behandling av rusmiddelavhengige
Vestmo Behandlingssenter Rusakutt – For hvem og hvordan?
Pia Bjordal og Jennica Ehn
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Fellesmøte Helsetilsynet, Pasientombudene og Rusforetaket
PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.
Redskap på veien eller mål på kvalitet? - Et studentperspektiv på karakterer i høyere utdanning Av Susanne Skjørberg, fag- og forskningspolitisk ansvarlig.
Biblioteksjefmøte Karen Espelund. Grunnleggende forståelse Livet leves i kommunene Kulturens egenverdi og nytteverdi – begge tilnærminger må med.
Modernisering av det faglige tilbudet - krever økt samhandling Trude Grønlund, klinikksjef Psykisk Helse og Rus- klinikken.
Elektronisk pasientjournal
Utestengning - den største trusselen mot menneskers helse Russeminar – Komité for helse og sosial 22. januar 2008 Anne Loennechen Leder Strax-huset, Bergen.
Evalueringsrapporten Evalueringsrapporten vurderes som god og samsvarer i hovedsak med RHF-ene sine egne oppsummeringer av hva som er oppnådd etter rusreformen.
HVA NÅ? VEIEN TIL GODE OG FORSVARLIGE TJENESTER. Disposisjon Systemfeil –Barn –Kvinner –Rammebetingelser Rus som spesialisthelsetjeneste –Intensjon med.
Hvorfor rusfeltet en spesialisthelsetjeneste?  økt tilgang til andre helsetjenester  samme rettigheter som andre pasienter  bryte ned fordommer  følge.
Hva kan spesialisthelsetjenesten bidra med?
Nordnorsk Kompetansesenter-Rus
KoRus-Øst Kompetansesenter rus - region øst Dobbeltdiagnose et tilbakeblikk og noen blikk framover Amund Aakerholt Lillehammer sept 2010.
Samhandlingsreformen i et kommunalt perspektiv
Hvilken betydning har etikksatsningen hatt? Reidar Pedersen Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo Avslutningsseminar for etikkprosjektet, Bærum,
Samhandling rundt innsøking til behandling
Hans Seierstad, Leder i KS i Oppland og ordfører i Østre Toten Begrensninger og muligheter Dialogkonferansen 2011.
Fagdag Rusfeltet 2012: en dreining, nedbygginger Moderne rusbehandling: poliklinikk på bekostning av langtids behandling Phoenix Haga blir lagt ned En.
v/Marianne Farstad Gjermo
Samhandlingsreformen Av Vigdis Giltun. Riktig diagnose: Må samle et helhetlig ansvar for helsetjenesten Behov for mer spesialiserte helsetjenester i kommunene.
Samhandling sett fra TSB- perspektiv
Kommunenes rolle i den nye helsereformen Nils Fr. Wisløff rådmann i Drammen kommune og medlem i helsereformens ekspertgruppe.
Fyrtårnprosjekt Individuell Plan Kongsvinger og Eidskog Kommune i samarbeid med Sykehuset Innlandet HF Kongsvinger.
Rådhuset 05. og 07.mai ”Tverrfaglig spesialisert rusbehandling” - et nytt tjenesteområde i spesialisthelsetjenesten - et nytt tjenesteområde i spesialisthelsetjenesten.
Om oppfølging av leger i Norge med rus – sanksjoner/behandlingsapparat Direktør Jan Fredrik Andresen Statens helsetilsyn Årssamling for avdelingsrådgivere.
Utfordringer i behandling av pasienter med spilleavhengighet Norsk Forening for Spillproblematikk
Nasjonal faglig retningslinje for behandling og rehabilitering av rusmiddelproblemer og avhengighet Webcast 1 Brukermedvirkning ved valg av behandlingsmetode.
RUSMIDDELFORSKNING Program for psykisk helse NFR, Odd E. Havik Programstyreleder.
Nasjonalt toårig tverrfaglig utdanning i behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser Torleif Ruud Professor, Akershus universitetsykehust
Hva var bra, og hva ville vi gjort annerledes? Hjemmerehabilitering.
Ny organisasjonsmodell og samarbeidsavtale innen rus og psykisk helse mellom Fræna og Eide kommune «SAMMEN OM MESTRING»
Nye power points Alta 30/11 og 1/ BOKTIPS Arkowitz, Westra, Miller & Rollnick; Motivational Interviewing in the Treatment of Psycological Problems,
1 Genetisk veiledning Termin IC Frank Skorpen Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer NTNU.
16/4/2015Asbjørn Larsen Rusmisbrukernes interesse organisasjon2.
Hvordan møter vi fremtidens utfordringer i Groruddalen? Bydelsdirektør Maria Brattebakke.
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
”I pasientens fotspor”
Arnfinn Eek Psykologspesialist 24. mai 2006
Sykehushenvisninger private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner med avtale med Helse Midt-Norge.
Fastlege- og avtalespesialist- henvisninger til private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner.
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Fastlege- og avtalespesialist- henvisninger til private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner.
Ambulansetjenesten i Midt-Norge
TID Hva er TID? Kort introduksjon av modellen
Overskriften er betydningen av ledelse i rusfeltet
Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og.
Helse- og sosialkomiteen 28. februar 2008
Fastlege- og avtalespesialist- henvisninger til private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner.
Խելացի ժամանց Կառուցողական խաղեր Ուղեղի ունակությունների բացահայտում Զարգացում.
Informasjon i Regionalt brukerutvalg
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og.
Utskrift av presentasjonen:

Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Frafall blant annet som følge organisering av behandlings prosessen og rusepisoder underveis i behandlingen.  Behov for flere korttidsplasser.  Mangel på leger og psykologer.  Private tiltak settes på sidelinjen.

Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Et system som krever at pasienten må endre atferd før de faktisk får behandling betyr at vi ikke setter pasienten i sentrum.  Ambulerende metoder basert på forståelse av at motivasjon og parathet er to forskjellig faktorer som har betydning for retensjon.  Etablere et samarbeidssystem hvor tverrfaglig spesialiserte tjenesten samarbeider forpliktende med henvisende instans om øke pasientens parathet. Dette forbeder også ettervernet.

Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Ambivalens er del av endringsprosessen og kan fører til rusepisoder. Vi må slutte ensidig og la pasienten ta konsekvensene av dette.  Utvikle et integrert system tilnærming – som faglig forholder seg til rusepisoder i behandlingen slik at det minimere brudd i behandlingsprosessen

Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Ikke å sette kort og langtidstiltak opp i mot hverandre. Pasienter med dobbeldiagnoser trenger tid.  Mer enn 50 % er ikke rusavhengige ifølge de siste 6 evalueringsstudier av tiltak inn kollektiv og TS.

Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Det må utdannes nok legespesialister og psykologer spesialister innen rus.  Å kreve at en spesial kompetanse må være på plass når det ikke er nok fagfolk tilgjengelig er meningløst.  Utnytte lege og psykolog resurser som er tilgjengelig i psykiatrien. HF`ene må serve både egen tiltak inn rus og de private avtale partnere med et minimum av spesialister

Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Involver de private aktøren også i planprosesser, og i det faglige utviklingsarbeid, fremfor utelukkende og behandle dem som tjenesteyter av tiltak.  Helse Midt og delvis tidligere Helse Sør har behandlet de private aktørene slik at de bidra til utvikling av tjenestene.