Dokumentasjon av en prosess

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
GoOnline XP publisering Hvordan komme i gang med GoOnline XP. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline.
I.
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Internett for nybegynnere
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
«Strykebrettcover og stativ»
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
Fra geometriske former til abstrakt design.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
STRYKEBRETTCOVER OG STATIV
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Kreativ bruk av tankekart
eDialog24 Operator Nyheter og endringer i versjon Sentinel eDialog24 AS Ingvald Ystgaards vei 3A 7047 Trondheim Telefon: Faks:
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
Bildekomposisjon.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Bilderedigering 6e Kopiere bilde
Mønsterbygging i GIMP.
Arbeidskrav 4 I min skisseprosess har jeg lånt dette bilde fra internett
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
POWER POINT INNFØRING I BRUK AV SOM ET PRESENTASJONS VERKTØY
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,
Inn i naturen Kandidat nummer 110.
Fra geometriske former til abstrakt design
Første rapport: Den rapporten jeg har valg ut her er helt usymetrisk, men innenfor en ramme slik at den kan gjentas til et flatemønster. Her har jeg også.
Skole og folkeopplysning
 Thore R Jensen Leder og suport  Tor Morten Jensen Programering og design  Vi tilbyr tjenester som webmastring, webdesign og webutvikling.
Dokument med bilde, formatere i Word
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Prosess – arbeidskrav 3.. •Siden vi skal lage et undervisningsopplegg basert på de erfaringene vi gjør oss, velger jeg å ha en prosess og et produkt som.
Visma Enterprise introduksjonspresentasjon Hvordan bruke ny meny i Visma Enterprise HELHETLIG LØSNING FOR NORSKE VIRKSOMHETER Moderne og effektiv tjenesteproduksjon.
Gå inn på denne internettadressen:
Formings oppgave i forbindelse med operaprosjektet:
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Mandag 8. November Powerpoint..
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Bildebehandling i Paint
Presentasjon av prosessarbeid med LYSBROSJER Laget av Ellen Bay
Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon
En multimedia presentasjon
Din nærhet til det du ser
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 3 VÅFF, våren 2002.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Studentliv - Kurs i PR og markedsføring - Modul 10 1 Arbeid på PC Fortrolighet i arbeidet med PC Skikk og bruk IT-kontrakten Spørsmål?
100 lure ord å lære.
For at denne skal virke må den brukes som fremvisning Klikk her.
Grafisk Design Visuell kommunikasjon Intorduksjonsbilde.
Og.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
Brukerveiledning for kloning i GIMP
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2001 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Virkemidler tegneserier.
Brukerhåndbok versj. 1, 3. februar 2013
Utskrift av presentasjonen:

Dokumentasjon av en prosess

Hvordan lage et cd-omslag til mine yndlingssanger ved hjelp av Picasa 3?

Tema:. Kropp – identitet Målgruppe:. 8. trinn Rammer: Tema: Kropp – identitet Målgruppe: 8.trinn Rammer: Egne bærbare pc-er med begrenset kapasitet. Internett-tilkobling (som er ganske treg) Valgte å bruke/lære meg Picasa 3; det ligger på jobbpc-en min og på alle elev- pc-ene. Alle elevene på 8.trinn fikk hver sin bærbare pc for noen måneder siden og jeg kunne tenke meg en enkel oppgave med billedbehandling. Det betyr at elevene kan gjennomføre oppgaven nå, uten å vente på nødvendig utstyr – supert! Læreplanmål: Eleven skal kunne bruke ulike funksjoner i bildebehandlingsprogram Elevenes forutsetninger er hele spekteret; fra de som ikke har kjennskap til pc-bruk fra før til de som har mye kunnskap. Prosessen er enkelt beskrevet så det skal være mulig for elevene å utføre en tilsvarende oppgave ganske selvstendig.

I forhold til temaet tenker jeg at opplevelser er med på å danne et menneske og skape en identitet. Går ikke i dybden i tolkningen av dette her, men reiser, musikk, utstillinger, filmer, mennesker og omgivelser er med på å skape opplevelser. Jeg vil i denne oppgaven lage et cd-omslag til mine beste låter som gir meg energi og en god stemning. Uttrykket skal gi meg minner om gode opplevelser, hva som gir meg energi og positivitet.

Startet med å finne elementer jeg ville ha med - skannet inn motiv og mønster fra kort, esker, tekstiler ol. - fant egne fotografier - lagret det jeg ville bruke i en egen mappe på pc-en. - laget noen enkle skisser på komposisjonen

Åpnet Picasa 3 og startet arbeidet med å finne fram i funksjonene programmet hadde. I Bibliotek; (se øverst til venstre) - mappene med bilder ligger i menyen til venstre - nederst ligger det ulike muligheter; klikk på Kollasj – lag en kollasj med ditt valg ↓

I menyen til venstre Innstillinger velges sideformat; her valgte jeg Firkant: Cd-omslag. Her kan man blant annet velge bakgrunnsfarge, roteringer og størrelse på bildene osv.

Bildet jeg ville ha til venstre forstørret jeg litt, så det skulle fylle flaten vertikalt. Redigerte bildet ved å klikke på Vis og rediger nederst/under bildet du arbeider på. Bildet du vil redigere må da være aktivt, dvs at bildet er markert med en oransje kant. Du kommer da til en side med grunnleggende redigering, justering og effekter. Her er det mange muligheter! På grunnleggende ferdigheter klikker du på Rediger i Picnic, bildet blir nå sendt online til et redigeringssted på nettet. Her er det bare å prøve seg fram!

Jeg redigerte hvert enkelt bilde jeg ville bruke med Picnic, og fant ut at det hadde veldig mange muligheter. Her må man bruke tid og ha tålmodighet til å prøve ut forskjellige løsninger. Jeg tenkte utsnitt, komposisjon og farger og ville ha med en tekst. Teksten satte jeg inn og redigerte i Picnic. Husk at teksten blir en del av komposisjonen.

Mine valg Siden bildene/utsnittene jeg ønsket å ha med har mye detaljer, mønster og organiske linjer valgte jeg å lage en stram komposisjon. Formen på motivet til venstre vender seg bort fra bildene på høyre side og skaper en bevegelse, samt en ende mot der skriften er plassert. Samtidig danner formen en «pil» til høyre som «binder bildene sammen» omtrent i det gyllene snitt. Valgte en skrevet font for å skape en kontrast til det stramme uttrykket. Beholdt en ensfarget flate på hovedbildet for å skape ro. Valgte gråtoner med innslag av blått på bildene, med blikkfang i noen skittengule detaljer.

Da jeg tilslutt redigerte den ferdige kollasjen forandret jeg alle fargene og fikk et nytt uttrykk. Her er cd-omslaget mitt.