Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Virkemidler tegneserier.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Virkemidler tegneserier."— Utskrift av presentasjonen:

1 Virkemidler tegneserier

2 Bilde og tekst i samspill
Mange av tegneseriene som lages nå blir lagd ved hjelp av data, men det er fortsatt noen som lager de for hånd. Det er også mulig å bruke bilder og blandingsteknikker. Tegneseriene består av for de meste av bilder og litt tekst.

3 Bildeutsnitt og synsvinkel
Rutene trenger ikke å være firkantede men de kan også være ovale og eller taggete Vi skiller mellom ulike synsvinkler: fugleperspektiv froskeperspektiv normalperspektiv Bildeutsnitt og Synsvinkel Som de fleste vet lages tegneserier i firkantede ruter, som gjerne kan være i forskjellige størrelser. Rutene trenger ikke å være firkantede men de kan også være ovale og eller taggete. Tegneserierutene gjør at utsnittet er ganske viktig. Vi skiller mellom fugleperspektiv- froskeperspektiv og normalperspektiv. Fugleperspektiv er at du ser motivet ovenfra, mens froskeperspektiv er at du ser motivet nedenfra og normalperspektiv er at du ser motivet rett foran deg. 

4 Fugleperspektiv Man ser noe ovenfra, som en fugl. Menneskene eller figurene kan virke hjelpeløse.

5 Froskeperspektiv Man ser noe nedenfra. Gir makt eller størrelse til det som er avbildet.

6 Normalperspektiv

7 Oversiktsbilde Setter personene inn i et miljø

8 Halvnært bilde Nærmere personene og gjenstandene

9 Nærbilde Viser ansiktsuttrykk og detaljer

10 Språket Språket
Det er ikke så veldig mye språk i tegneserier. Når de benyttes, benyttes det gjerne i ufullstendige setninger eller bare enkeltord. Teksten som er i tegneserier er ganske ofte plassert i snakkebobler men de kan også stå direkte i rutene. Skriftstørrelsen og skrifttypen kan variere og kan understreke kraften i det som uttrykkes

11 Bobler Her er det fem forskjellige snakkebobler. Den øverste til venstre er en normal snakke boble, sammen med den nederst til høyere. Den siste som er nederst er en tanke boble som blir brukt når figuren tenker.  Bobla som er øverst til høyre - den taggete ? blir ofte brukt ved høye lyder, eller når figuren er sint.  

12 Onomatopoetikon Onomatopoetikon
Du lurer kanskje på hva onomatopoetikon er, det er bare et annet ord får lydhermende ord. Disse ordene er ord som hermer etter lyder, det er også mye brukt i barnespråket. 

13 Overdrivelse Overdrivelse
Det er ganske mye overdrivelse i tegneserier. For å få frem poenget forstørres ting slikt at figurene tåler alt og overlever alt.

14 Samspill mellom bilde og tekst
Bildeutsnitt og synsvinkel Språket Bobler Onomatopoetikon Overdrivelse


Laste ned ppt "Virkemidler tegneserier."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google