Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand 20041 Samspill og rolleforståelse Hvorfor det er viktig at ansatte, foreldre og elever medvirker.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Klemetsrud skole Samarbeid mellom hjem og skole 2
Advertisements

FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
Samarbeidsseminar om tvangsekteskap
Dokumenter og arkivering
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
FAU ved Sten-Tærud skole
Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i Kristiansand
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Hva gjør et operativsystem?
IT på hørselsentralen NTAF kurs 2004 Kjell-Magne Nupen.
• Foreldrerådet: Alle foreldre/foresatte med barn ved Sakshaug skole. • FAU: Foreldrerådets arbeidsutvalg - en representant fra hvert klassetrinn.
Samarbeidsutvalgets rolle og oppgaver
Kryptografi og nettverkssikkerhet
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Oslo kommune Utdanningsetaten Årvoll skole FAU FAU er forkortelsen for Foreldrerådets arbeidsutvalg. Alle foreldre som har barn på skolen, er medlemmer.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Informasjon til elever og foreldre skolemiljøutvalg
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
5 helseregioner i Norge Helse Nord Helse Midt Norge Helse Vest
,. Om meg selv Stilling/verv: Arbeidsoppgaver: Utdanning/bakgrunn:
FORELDREUTVALGET FOR GRUNNOPPLÆRINGA, FUG
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
«Vi har lyktes!» Roar Brekken, leder Stjørdal KFU.
:32 Spørreundersøkelse april Response Log.
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Foreldremedvirkning Foreldrerollen i skolen er tosidig: vs
1 Velkommen!. 2 Agenda 1 - Åpning. Møteleder Marit Sanner. 3 min. 2 - Delegasjon til skolene. Skoleetatens hovedutfordringer. Skoledirektør Marie Føreland.
Velkommen!.
1 Oktober 2011 Ord og begreper. 2 Oktober 2011 Foreldrerådet (alle foreldre med barn i grunnskolen) FAU (Foreldrerådets.
KLASSEKONTAKT JEG ?? Ta utfordringen !!! Det skal velges to klassekontakter fra hver klasse. Den ene har ansvaret for å organisere natteravning blant foresatte.
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Denne presentasjonen er en del av Foreldrepulsen ® - Kan kun benyttes av infoREGI kunder Spørmål rettes til
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Statsråden Kommuneproposisjonen Pressekonferanse 15.mai 2004 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Hvorfor foreldremedvirkning?
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Hvorfor foreldremedvirkning?
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Klassekontakter Fire foreldrekontakter på hvert trinn. Det er ønskelig at alle gruppene er representert. To foreldrekontakter er fast i Fau og to er vara.
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Om å være foreldre til Ris-elever
Velkommen til Osloskolen og til Voksen skole!
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Visjon for bergensskolen: «Kompetanse for alle i mulighetens skole»
Kommunalt foreldreutvalg KFU Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i din kommune.
Hva er de viktigste utfordringene for en rektor? Rektor Sigmund Grønmo UHRs rektorskole 24. september 2007.
Hva er KOMFUG? KOMFUG er det kommunale foreldreutvalget for grunnskolen i Kristiansand Representerer foreldrenes interesser i grunnskolen Bindeledd mellom.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
Velkommen til FAU - møte
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Alta.
01-17/18 Rektor ønsker velkommen og presentasjonsrunde
Teinå skoles hjemmeside.
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Styre- og FAU-opplæringen 2018
Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Foreldrerådets Arbeidsutvalg FAU 2019/2020
Utskrift av presentasjonen:

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Samspill og rolleforståelse Hvorfor det er viktig at ansatte, foreldre og elever medvirker i styringen av skolene. Thor Hardeland KOMFUG

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Hensikt -Holdning - helhet -Bevisstgjøre hverandre -Roller -Se muligheter… -…innenfor rammene!

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Bakgrunnen… … til FAU-ledere, rektorer og styreledere: -Forskjellighet – til de grader! -Likhet: Samme ”båt”! -Problem eller mulighet?

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Summegrupper Snakk et par minutter med den som sitter ved siden av deg: -Ser du mest problemer eller muligheter ved å trekke foreldre/foresatte tett inn i styringen av skolene?

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Foreldrenes rolle Læreplanverket L97: -”Foreldrene har primæransvaret for oppfostringen av sine barn…” -”Det kan ikke overlates til skolen, men bør utøves i samarbeid mellom hjem og skole.”

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand FAU-leders og styreleders roller -FAU (foreldrerådets arbeidsutvalg): Rent foreldre-organ … og viktig bindeledd! -Styret: Hele skolens organ -Kritisk faktor: Samspill!

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Rektors rolle -”Kjentmann” og premissleverandør -I mange tilfeller skolens beslutningstaker! -Et godt samarbeid og samspill står og faller på rektors holdning! -Kjære rektor: Gi styret saker – lytt til styret!

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Grensesnitt skole - samfunn -Hvorfor er skolen til? -Hva skal skolen gjøre? -Foreldrene er representanter for ”resten av” samfunnet! -Her er det en betydelig ressurs: Bruk den!

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Nye læreplaner -Det skal utvikles nye læreplaner i alle fag i grunnopplæringen. -De skal få lavere detaljeringsgrad, men vil fortsatt være fastsatt som forskrift -De første læreplanene tas i bruk fra 2006, resten fra 2007 og 2008.

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Summegrupper Snakk et par minutter med den som sitter ved siden av deg: -Bør foreldre/foresatte være en høringsinstans med stor innflytelse i arbeidet med å utvikle de nye læreplanene? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Hva er viktigst for gode resultater? Undersøkelse fra flere land i Europa: -De skolene som utmerket seg, var de som hadde fått til et godt samspill mellom ansatte, foreldre og elever! Dette sikrer forankring, som igjen gir tilhørighet!

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Gode og dårlige sirkler -En knallhard ”naturlov”: -Gode sirkler har en tendens å forsterke seg til det bedre -Dårlige sirkler forsterker seg gjerne også: Det blir bare verre! -Vi har utfordringen!

Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Fotball – også her! Oppskriften til Nils Arne Eggen: -”Gå på banen for å gjøre de andre gode!” -”Spill på go’foten!” Lykke til!