Fasteaksjonen 2009-2010 Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hva er migrasjon og hva gjør Røde Kors Ungdom?
Advertisements

Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
Klimakampanje i 2010: Flaskepost for mer ambisiøse klimamål Inspirasjonssamling, Sunnvolden,
Folk forandrer verden – Men ikke alene!
Kirkens Nødhjelp Ungdomsbevegelse
Å være eller å drite i været
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Tyfonen Haiyan som rammet det sentrale Filippinene den 8. november var en megakatastrofe.
1/5 rikeste1/5 fattigste1/5 2. rikeste1/5 3. rikeste1/5 4. rikeste De 20% rikeste Kontrollerer 80% av verdens ressurser.
Karitativt fokus 2013 Snit Ghebriel.
Agent for rettferdighet
Klima Klimaendringene er farlige, urettferdige og allerede i gang
Barna er de største taperne ……
Konsekvenser av klimaendring
Klimaforhandlingene på rett spor? Innledning for Natur og Ungdom Bård Lahn,
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Lokal synlighet Hva? Hvorfor? Hvordan?
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
Hvordan kan DU forandre verden? HVEM ER DINE FORBILDER?
Tuvalu: - en stille katastrofe. Hva forteller historien om Tuvalu oss? •Vi kan ikke leve med urettferdigheten! •Vi må løse problemet!
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
INSTRUKSJONER I manusdelen under finner du instruksjoner for hvordan du skal bruke denne presentasjonen, og for hvordan du best mulig kan tilpasse den.
Vår andre mulighet til å forandre historien Jodmangelrelaterte sykdommer (IDD) •I 1994, Kiwanis startet et partnerskap med UNICEF og samlet inn nesten.
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
Å være eller å drite i været -om å skape et rettferdig klima.

Oljefondskampanjen i Fasteaksjonen 2015: Jobber og utvikling Sundvolden 25. januar 2014.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Fasteaksjonen 2014 Inspirasjonssamling Sundvolden.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Husker du fasteaksjonene i 2006 og 2008?. Temaet: Ungdom ut av krig og krise.
INNSAMLING kreativt verksted Inspirasjonssamling, Sundvolden 16.jan 2010 Nils Harald Strøm og Kristin H. Tobiassen.
SKATTESMELL Verdens største
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON Årlig aksjon i fastetiden Hele menighetens aksjon Samlet inn 28 millioner i bøssebærere i hele Norge, flertallet.
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 FLASKEPOSTKAMPANJEN Hvert år under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon oppfordrer vi og Changemaker folk i Norge til å gi.
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Slik jobber Kirkens Nødhjelp med klimaendringer
1 Kirkens Nødhjelps fasteaksjon Årlig aksjon i fastetiden. Hele menighetens aksjon. Samlet inn 31.5 millioner i bøssebærere Over.
INNSAMLING money, money, money It IS funny! flomsikre hus i Bangladesh vanncisterner i tørkeområder i Brasil fattige bønder får.
Indonesia NLM har vært i Indonesia siden 1975 og arbeider nå med prosjekter innen evangelisering og bistand.
Øst-Afrika NLM startet arbeidet i Tanzania i 1950 og Kenya i 1971.
Kenya NLM startet arbeid i Kenya i Mye av NLMs arbeid er integrert i den lutherske kirke i Kenya. De nasjonale kirkene har selv ansvar for arbeidet.
PETS DISTRIKT 2290 ROTARY ÅRET MÅL OG STATEGIER.
SAMMEN FORANDRE ”Klimavalg 2013” – kirken som en av flere samarbeidspartnere.
FOKUS !.
-tjener verdens forfulgte kristne
VANN FORANDRER ALT SLIDE 1: Introduser deg selv og avtal om du vil ha spørsmål underveis eller på slutten av presentasjonen. Med TV-aksjonen NRK 2014 skal.
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
Quiz om vann, klima og faste
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Fasteaksjonen 2015 Årets tema: Klima og vann «I kriser er vann kritisk. Vi er der i katastrofer med rent vann. Nå trenger vi deg»
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Velkommen til klimatoppmøte!
Fattige og rike land Av Elisabeth Slaaen Blikstad.
Fattige og rike på samme klode FNs tusenårsmål, HDI, Vann, Utdanning.
Din innsats betyr en forskjell i manges liv! Hva går pengene til?
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Til deg som skal holde denne presentasjonen:
Historien om Kirkens Nødhjelp startet med sjømannspresten som fikk i oppdrag å reise ned til Tyskland i 1947, for å se til kirka. Det var stor nød i Tyskland,
Super-helt!.
MEDIA.
Tema for 2014 er: Folk forandrer verden!
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Kirkens Nødhjelp og Fasteaksjonen
Utskrift av presentasjonen:

Fasteaksjonen Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot klimaendringene?

KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON •Årlig aksjon i fastetiden •Hele menighetens aksjon •Samlet inn 29 millioner i 2007 • bøssebærere i hele Norge. •2000 menigheter deltar med bøsseaksjon.

FASTEAKSJONEN - tre i en 1.Innsamlingsaksjon 2.Holdningsskapende arbeid 3.Politisk påvirking Gjennom alle de tre delene oppfordrer vi folk i Norge til å være med og forandre verden. Gi en gave til fasteaksjonen Plant Kirkens Nødhjelps ”klimatre” Delta i den politiske kampanjen

KLIMAAKSJONEN ”SOS FRA SØR” Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest.

Flommen i fjor er den største jeg kan huske. Vannet steg her på øya, og folk satt på takene og ropte på hjelp. Hvis naturkatastrofene blir flere og sterkere, vil det ramme oss hardt. Asha, 17 år, Bangladesh

Klimaendringene vi merker i Kenya nå, gjør det stadig vanskeligere å leve av jordbruk. Vi har ingenting å spise og ingenting å selge. Hvis dette fortsetter, vil det stoppe utviklingen i Kenya, og gjøre oss enda fattigere. Det går hardest ut over dem som ikke har utdannelse. John, 17 år, Kenya

Det viktige er at hvis alle gjør sin del, enten det er å plante et tre eller å ta vare på miljøet på andre måter, så vil det bli bedre. Aline, 18 år og Hamilton, 15 år, Brasil

SOS-ENE FRA SØR UTFORDRER! Kirkens Nødhjelp ønsker med sitt bidrag å markere at klimaendringer er et rettferdighetsspørsmål for mennesker i sør. Det utfordrer oss til handling! Kirkens Nødhjelp arbeider for å integrere følgende tre arbeidsmåter i all virksomhet: 1.Beredskap og nødhjelp i katastrofer 2.Langsiktig bistandsarbeid 3.Beslutningspåvirkning

FATTIGE I MØTE MED KLIMAENDRINGENE - tre arbeidsmåter 1.Beredskap og nødhjelp i katastrofer Kirkens Nødhjelp er tilstede når naturkatastrofen rammer. Beredskapsgruppen kan rykke ut på kort varsel. Det jobbes gjennom lokale partnere, og fokus er på å sikre rent vann og akseptable sanitære forhold.

FATTIGE I MØTE MED KLIMAENDRINGENE - tre arbeidsmåter 2. Langsiktig bistandsarbeid Kirkens Nødhjelp støtter klimatilpasningsprosjekter i sør: •Brasil: regnvann samles i store cisterner, hvor det blir lagret til tørken kommer •Kenya: jatropha plantes; en plante som vokser under næringsfattige forhold og som kan brukes i biodieselproduksjon •Bangladesh: sandhauger bygges og trær plantes for å binde jordsmonnet på ”plinten”, slik at hus overlever flommen

FATTIGE I MØTE MED KLIMAENDRINGENE - tre arbeidsmåter 3. Beslutningspåvirkning Kirkens Nødhjelp og Changemaker krever ”Climate justice”: Norge må kjempe for en internasjonal klimaavtale som: •Effektivt stanser global oppvarming •Sikrer fattige menneskers rett til utvikling •Forplikter Norge og den rike del av verden til å ta kostnadene

Delta i den politiske kampanjen! • Send ditt SOS-signal! SLIK KAN DU STØTTE FASTEAKSJONEN Ta godt i mot våre bøssebærere 31.mars! (med lokale variasjoner) •Givertelefon: (175,-) •SMS: til 1980 (100,-) •Kontonummer: Skap lokalt engasjement for fasteaksjonen!

Konfirmanter fra Skien var i Bangladesh i august. De er helt med på fasteaksjonen. Er du?