VANN LOKALT OG GLOBALT.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
Advertisements

Studieforberedende utdanningsprogram
Endring av formidlingspraksis i samarbeid med skolen Tvangsgifte eller ekte kjærlighet? Museer som ressurs i Den kulturelle skolesekken Alta,
Anders Isnes Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen
Miljørådgiver i grønn hverdag
Avsluttende prosjekt-oppgave på 10. trinn
Studie forberedende formgivingsfag
Månedsevaluering november 2011
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
Forbedringskunnskap kan læres gjennom personlig forbedringsarbeid
STUDIESPESIALISERENDE UTDANNINGSPROGRAM
KARRIEREPLAN SVOLVÆR BARNE- OG UNGDOMSSKOLE 2006/07
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
SHMN, Sterilforsyningsansvarlige i Helse-Midt-Norge
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
WRITE AN OPERA.
Vitensenteret i Trondheim
Velkommen til foreldremøte på Aktivitetsskolen Ekeberg
FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN
Student ved UiAs lærerutdanninger 14. november 2013 Rådgiver Connie Goul.
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen Hamar, 22. mai 2012.
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Forside/oversikt Fag / tema Forming, matematikk, symmetri, geometri
En multimedia presentasjon For Helle Dagsberg F2B I musikk i forbindelse med operaprosjektet.
OPERAPROSJEKTET.
Bygg en by. Tverrfaglig 4 ukers oppgave i matematikk og kunst og håndverk beregnet for 8. Klasse.
OPERAPROSJEKTET -en presentasjon. OPPRINNELSEN Begynnelsen av 80 – tallet, New York Utviklet seg videre til The Royal Opera House i London Kurs for lærere.
OPERAPROSJEKTET. Den pedagogiske lederrollen Hvordan operaprosjektet kan påvirke den Må ta ansvar og kunne deligere ansvar Gruppeprosesser og samarbeid.
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
Studiespesialisering med formgivingsfag
VURDERING Matematikk 7. trinn.
UTDANNING MODUL 2 A - Grunnskolen 1. – 10. klasse
 Kunnskapsmål: stille spørsmål, samtale og filosofere rundt naturopplevelser og menneskets plass i naturen  Vi ønsker å gjøre elevene bevisste på hva.
Studiespesialisering med formgivingsfag
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
Kommune og fylkestingsvalg Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for.
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn.
Kunst og håndverk Maleri.
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn
Kulturelle skolesekken Satsingen er oppdatert og ny for sesongen Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt.
Fagvalg Studiespesialisering Ole Vig vgs. Våren 2015.
Lekseplan for 5.trinn uke 16 Mandag 13. april– fredag 17. april.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Polarsirkelen videregående skole. Utdanningsprogram Studieforberedende Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Medier og kommunikasjon Kunst,
FORELDREMØTE 8. TRINN Rådgiver –Thomas Kvalvik & Siri Myhren Petersen Emne: Nye fag på 8. trinn.
Gjeldende per Side 1 Ditt valg! Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Bygg- og anleggsteknikk Design og håndverk Elektrofag Helse-
Varhaug ungdomsskule Korleis er skulen organisert?
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
Kunnskap - Idrett - Kultur - Kreativitet. Kveldens tema Informasjonskanaler Pedagogisk plattform; Den Gode Akershusskolen Skolestart for Vg1 Opplæringstilbudet.
Ski videregående skole Kunnskap - Idrett - Kultur - Kreativitet.
FORELDREMØTE 9. TRINN Rådgiver Marianne Stray Aas.
FYLKENES INFORMASJONSTJENESTE FOR SØKERE TIL VIDEREGÅENDE OPPLÆRING Videregående opplæring i Follo Ås ungdomsskole – 14. september 2016.
Idrettsfag Musikk, dans, drama. VALG AV MATEMATIKKVARIANT  matematikk 1T  matematikk 1P.
AKVARELL MALING Fargeperspektiv. diskutere hvordan kunstnere i ulike kulturer har framstilt mennesker gjennom tidene, og bruke dette som utgangspunkt.
Videregående opplæring i Follo
INFORMASJON FRA RÅDGIVEREN
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
VALG AV 2. FREMMEDSPRÅK ELLER FORDYPNING PÅ UNGDOMSSKOLEN
INFORMASJON 10 KLASSE INNSØKING TIL VGS.
Rådgiver Marianne Stray Aas
FORELDREMØTE 8. TRINN Rådgiver –Thomas Kvalvik Siri Myhren Petersen
Velkommen til foreldremøte
Fagvalg Musikk, dans, drama EDVARD MUNCH VIDEREGÅENDE SKOLE
FAGVALG STUDIESPESIALISERING EDVARD MUNCH VIDEREGÅENDE SKOLE
Nye fag på 8.trinn Fremmedspråk/engelsk fordypning/arbeidslivsfag
FAGVALG KUNST, DESIGN OG ARKITEKTUR EDVARD MUNCH VIDEREGÅENDE SKOLE
Valgfaget design og redesign
Utskrift av presentasjonen:

VANN LOKALT OG GLOBALT

VANN I NATUR OG KULTUR

Skolen vår Vi går på Olav Duun videregående skole Skolen ligger i Namsos Skolen har elever fra hele Namdalen Skolen har 916 elever fordelt på 12 studieretninger Namsos ligger et stykke sør for midten av Norge Vi har mye natur og mye regn hos oss

Hvem er vi?

Vi er klasse 2KDA og vi heter: Mari Berg Aasen Stine Tisløv Andreassen Lena Kristin Mørk Bouvier Maiken Børstad Lise Renate Mauseth Holm Cesilie S..Iversen Karianne Kvernvik Marianne Sandnes og Linde M. I. Østgård.

Prosjektet sett i forhold til fagene vi har på timeplanen KDA står for kunst og design. Vi har 14 timer studieretningsfag i uken, i tillegg til allmennfag. Studieretningsfagene i år er tegning, form, farge, beskrivende geometri og kunst- og kulturhistorie. Allmennfagene våre fordeler seg på samme måte gjennom de tre årene, som på musikk, dans, drama og på idrettsfag. I år har vi fem timer naturfag i uken. I prosjektet har vi brukt timene i naturfag til å studere vann….i studieretningsfagene har vi laget bilder med vann som tema, og vi har sett på hvordan noen kunstnere har avbildet vann og brukt vann som symbol.

Om prosjektet vårt Det første vi gjorde, var å velge oss vannområder som vi skulle ta utgangspunkt i når vi jobbet. Vi valgte to områder, Høknesøra og Kilden. De ble først og fremst valg av praktiske årsaker; begge ligger nært skolen. Områdene er også mye brukt av både lokalbefolkningen og andre. Vannkvaliteten på de to plassene er også forskjellige, det ene er brakkvann og det andre er kildevann. Når vi skulle starte på selve arbeidsprosessen, begynte vi med å fordele oppgaver. Det var hovedsakelig to og to som arbeidet sammen. Gruppeleder og sekretær ble også valgt. Hvordan man nå valgte å jobbe videre, ble opp til hver enkelt. Men hver og en hadde ansvar for å bli ferdig med sine oppgaver, og ha noe å bidra med.

Ut ifra aktivitetsforslagene dere hadde, valgte vi følgende: bruk av vannmiljøet, bruk og brukerkonflikter, er vannet vårt surt?, forsøpling av vannmiljøet, fra kvernkall til turbin, fritidsbruk av vannmiljøet, hvem forurenser vannet, hvor mye vann bruker vi?, hvor næringsrikt er vannet?, hvor salt er vannet, kulturminnet vårt, påvirkning fra transport, planter i og ved ferskvann, vannkvaliteten, vann i billedkunsten. Hver enkelt har ï tillegg lage et bilde under temaet vann i lokalt og globalt perspektiv. Ut i fra dette er motiv og teknikk valgfritt. Målene med dette prosjektet var lære mer om vann, både i lokalmiljøet, globalt historisk og som bruk i billedkunsten. Vi skal formidle dette på en kreativ og spennende måte.