Styrking av elevers grunnleggende ferdigheter gjennom aktiviteter innen målområdet mat og helse.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Enkle regler for koking av kjøtt (1)
Advertisements

JULEMAT.
”BRØK-, DESIMAL- OG PROSENTPLATER”
En smak av Middelhavet... Oliven
En smak av Middelhavet... Oliven
Gudstjeneste med Skattejakt.
Råd for et sunt kosthold (1)
Nordby skole NASJONALE PRØVER Informasjon til SU og FAU
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
Bra mat for bedre helse- Kurstreff 2
trinn Utarbeidet av Elise Klaveness, Høgskolen i Vestfold
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Frankrike.
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Vi lærer å lese en oppskrift
Aktivitet/Info Tema/Innhold Mål Oktober Uke 41
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 4 Praktisk matlaging Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser deg.
Velkommen til Osloskolen og Nordstrand skole!
Vinter 2014 Januar uke 1-5 Rosenholm Aktivitetsskole Halvårsplan 2014
Nye nasjonale kostråd – hva er nytt?
Matenerklar.no tipser Uke 32 ( august) 5 *= minst 7 av disse er økologiske Har du merket huset ditt godt med husnummeret? Er nummeret godt synlig.
Fruktgrøt.
H. Aschehoug & Co. På eksamensdagen H. Aschehoug & Co.
MINE KJÆRE BARN SPARE STRØM = MER LOMMEPENGER. DERFOR….
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Oppstart Hoveddel Avslutning Hver elev taster et 7-sifret tall. Det skal ha fire tall før komma og tre sifre etter komma og det skal ikke inneholde.
”TALL-LINJEN” Positive og negative tall
Noras hemmelige makroner Ps. Ikke røp oppskriften til Helmer
Den Norske Skolen i London
IKT i GLU-utdanningen: Hva kan vi forvente at studentene kan?
Læring av grunnleggende ferdigheter!
AKS Foreldreinformasjon
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Bokpresentasjon Bergen
Den digitale skole - Et prosjekt fra utdanningsdirektoratet.
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Kurstreff 4 Kurstreff 4 med matlaging.
På barnehagens lunsjmeny!
Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving
KUNNSKAPSLØFTET Ny skolereform i 2006.
Global Dignity Day Klikk for film:.
Nils Ole Nilsen førstelektor Høgskolen i Bodø Å være digital.
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Språk og leseplan 6.trinn Innlandet skole
Språk og leseplan 7.trinn Innlandet skole
Språk og leseplan 5.trinn Innlandet skole
Foreldreskolen del 1 Norskfaget.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR 1. og 2. TRINN
Velkommen til Osloskolen og til Voksen skole!
Sauser Mat og helse 1 15.Oktober 2008 Daniel Bødtker-Lund Høgskolen i Vestfold.
Aktivt salg.
Lekseplan for 4.trinn uke 22 og 23
Etterutdanningskurs Grunnleggende ferdighet å kunne regne i alle fag Mat og helse trinn Utarbeidet av Elise Klaveness, Høgskolen i Vestfold.
Case 3: På tur. På tur Rødstrupen barnehage skal ta de eldste barna (4-6 år) med på en dagstur til Bergstølhytta på Kulia. I denne oppgaven må dere løse.
NYLANSERINGER FRA NORTURA PROFF 1. MAI Kjøttdeig av storfe 2,5 kg Vår bestselger i nytt format! FRYST/FERSKFERSK VARENR EPDNR VEKT.
Lær Kidsa Koding! og Kodetimen Karl Arne Dalsaune Heimdal vgs/Kodeklubben
Ny læreplan for grunnskolen Kunnskapsløftet  Bygger på L97  Generell del lik  Læringsplakaten.
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
Har du lyst å lage sunne proteinpannekaker? – CompareKing.no.
Logg Aioli ØYSTEIN & PETTER - 2KSA - PRAKSIS - AIOLI - INDIVIDUELT - OPPSKRIFT.
1.
EGG.
Jeg skal lage en kake som du kanskje skal få smake
Grønnsaker bilder er hentet med tillatelse fra frukt.no
Kapittel 4 En normal ettermiddag og kveld.
Styret i Østre Udnes Bygdekvinnelag Østre Udnes Bygdekvinnelag!
Vigdis’ skolekokebok Oppskrifter
Utskrift av presentasjonen:

Styrking av elevers grunnleggende ferdigheter gjennom aktiviteter innen målområdet mat og helse

Grunnleggende ferdigheter  ”Aktivitetesskolen er en viktig alternativ læringsarena for videreutvikling av de grunnleggende ferdighetene.” - fra Rammeplanen til Aktivitetsskolen  De grunnleggende ferdighetene:  regne  lese  skrive  uttrykke seg muntlig  bruke digitale verktøy

Gi elevene behov for å lære POTETLOMPER 2 poteter 1 krm salt 1 ss rugmel Ca. 2 ss hvetemel 1. Kok potetene. 2. Skrell potetene og la dem bli kalde. 3. Mos potetene med en gaffel og rør inn saltet. 4. Bland inn melet. 5. Elt deigen til den er smidig. 6. Del deigen i tre. Trill tre boller. 7. Klapp bollene falte til lomper. 8. Stek lompene på sterk varme på takke. Snu dem ofte. 9. Legg lompene oppå hverandre og dekk med en tallerken. - Sett fram ingredienser. - Gi elevene en oppskrift hver. - Be elevene lage maten. Alt de skal gjøre, står i oppskriften.

Oppskrifter som krever regning FALAFFEL 250 g kikerter Saft av ½ sitron 1 ss hakket frisk koriander 1 ss hakket frisk bladpersille 1 egg 1 fedd hvitløk 1 ts malt spisskummen Salt og pepper  Oppskriften på ”Falaffel” er beregnet til fire personer.  Dere skal lage nok til hele klassen.  Hva gjør dere?

Gi barna en ekte utfordring CHILI CON CARNE 2 løk 2 ss olje 2 hvitløksfedd 400 g kjøttdeig 1 dl vann 1 dl tomatpuré 1 stk buljongterning ½ ss chilipulver 1 ts oregano 2 bokser hermetiske bønner i tomatsaus kajennepepper pepper, salt - Oppskriften på ”Chili con carne” er beregnet for fire personer. - Du vil lage bare til deg og en venn. - Hva gjør du?

Gi ekte erfaringer med pris KRYDRET LINSESUPPE 1 løk 1 fedd hvitløk 2 ss olje 2 gulrøtter 1 paprika 1 grener stilkselleri 2 dl røde linser 5 dl vann 1 grønnsaksbuljongterning 2 ss tomatpuré 1 krm chilipulver  En porsjon ”Krydret linsesuppe” er beregnet til to personer.  Hvor mye koster én porsjon suppe?  Hvordan finner du ut hva 2 gulrøtter koster når du bare får kjøpt bunter?  Hvor mye suppe kan du lage for 100 kroner?