Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vigdis’ skolekokebok Oppskrifter 2003 - 2007.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vigdis’ skolekokebok Oppskrifter 2003 - 2007."— Utskrift av presentasjonen:

1 Vigdis’ skolekokebok Oppskrifter

2

3 Grønnsaksuppe og scones
Scones (4 pers.) 220 C i 10 – 20 min. 2 ½ dl hvetemel 2 ½ dl grov sammalt hvete 1 ss olje 1 ss sukker 2 ts bakepulver ¼ ts salt 2 dl kefir eller kulturmelk Sett på stekeovnen Smør ei plate eller Legg bakepapir på plata Finn fram bakebolle, målebeger, spiseskje, teskje, røreskje , slikkepott (bakeutstyr) Mål opp alt det ”tørre” og tøm det i bollen – rør sammen Ta i olje og melk og rør forsiktig til alt det tørre er fuktet til en deig Tøm deigen på bakepapiret - bruk mel på hendene - og form deigen til 2 runde kaker som trykkes flate. Del kakene forsiktig i fire like store deler på plata. Prikk med en gaffel på toppen Sett inn i ovnen og stek til de er lyse brune Grønnsaksuppe ( 4 pers.) 1 liter vann 1 blokk grønnsaksbuljong 2 poteter 1 gulrot 2 dl finsnittet hodekål ¼ kålrot ¼ purreløk (2 ss finklippet persille) salt ? pepper? Kok opp vann og buljongterning Skrell grønnsakene Rasp potetene Skjær kål i tynne strimler, gulrot og kålrot i små terninger og purreløk i små biter Kok suppa i 5 – 10 min. Smak til med litt salt (pepper ?)

4 Scones Scones (Stabekk-boka) ½ l grov sammalt hvete ½ l fint hvetemel
Eller bare fint mel 5 ts. bakepulver 1 ss farin ¼ ts. Salt 5 ss. Margarin Ca. 3-4 dl sur eller søt fløtemelk Stekes ca. 10 min. på 250 C Sikt og bland alt det tørre Smelt smør (eller smuldre) Bland i melken Elt deigen – pass på at den ikke blir seig. Del deigne i 4 like store deler Klapp eller kjevle hver del til en rund kake (16 cm. D) Del dem i 4 eller 6 spisser Legg dem på smurt plate. Prikk med en gaffel Stek til de er pent gulbrune. Scones av grovt mel (tunge) Du trenger: 4 dl hvetemel 4 dl sammalt hvete, grov 2 ts salt 6 ts bakepulver 200 g margarin ca 6 dl surmelk Du gjør: Bland alt det tørre. Smelt margarinen og rør den inn sammen med melken til det blir en smidig deig. Del deigen i 4 og lag 4 runde kaker. Skjær ett dypt kors i hver og stek midt i ovnen til de er gjennomstekte. Bruk 225 grader i ca 15 minutter. Brekkes fra hverandre før de blir kalde. Server med smør og for eksempel brunost eller syltetøy.

5

6

7

8

9

10

11 Pasta med broccoli og epledessert Epledessert med vaniljesaus (4)
Vi trenger: 3 - 4 syrlige epler 1 dl sukker 1 1/2 ts. Kanel 2 ss. Smør (dryss over noen rosiner) Vi gjør: Sett stekeovn på 200° C Rens epler og del i båter - legg båtene i eldfast form. Bland sukker og kanel dryss over. Legg tynne skiver av smøret på toppen. Stekes midt i stekeovnen ca min. Lag sausen mens eplene steker. Vaniljesaus: Bland pulver og 2 ss sukker i en liten kjele. Rør inn 5 dl melk litt etter litt. Varmes under omrøring til det koker opp - Avkjøl kjelen en i kaldt vann ( se oppskrift på pakken) Pasta med brokkoli (4) Vi trenger: 250 g.brokkoli 1/2 - 1 løk 2 dl.grønnsaksbuljong (1/2 blokk + vann) 1 dl. matfløte 13% 1 tsk.maisena frisk kværnet pepper 400 g.pasta f.eks. skruer + 1 1/2 l vann til koking Vi gjør: Brokkolien skjæres i mindre stykker. Løken pilles og skjæres i mindre stykker. Brokkoli og løk kokes i buljong i ca. 5 min. Maisstivelsen røres ut i fløten og røres i buljongen. Kokes igjennom og smakes til med pepper. Kok opp vann tilsatt litt salt til pastaen i egen kjele. Koketid: se pakningen. 10-15 min. Serveres med revet ost på toppen (gouda eller parmesan) (dansk oppskrift)

12

13

14 Pannekaker med høstens bær
Tid ca 60 min: Til 4 personer: g mel 20 g sukker 3 knivsodder salt g egg (2 stk) 3 dl H-melk 20 g smør Solsikke- eller soyaolje til smøring av pannen Innhold: Bringebær Ferske blåbær og blåbærsyltetøy Evt. jordbær Bland hvetemel, sukker, salt, egg og melk til en jevn røre i en bolle. Smelt smøret og rør det inn. La røren svelle i 30 min. Pannen pensles med olje, og pannekakene stekes på middels varme. Servér pannekakene med f.eks. blåbærsyltetøy - ferske blåbær, bringebær, jordbær el. lign. Serveres evt. med iskrem eller rømme.

15 Kald sjokoladekake med nøtter
Tid ca 60 min: Til 4 porsjoner: g mørk kokesjokolade g usaltet smør g grovknuste Digestivekjeks 50 g pinjekjerner 50 g grovhakkede pistasjenøtter g grovhakket ingefær (kan utelukkes) 50 g kakao 1 teskje malt kanel Melis til dryss Smelt sjokolade og smør i vannbad over svak varme. Rør inn alle de andre ingrediensene unntatt melis. Kle kakeformen med matpapir. Hell over massen i formen og jevn godt ut med en smørkniv. Dekk med matpapir og la stå i kjøleskapet natten over. Kaken tas forsiktig ut av formen før servering, dryss om ønskelig med melis. Server i tynne stykker Obs: Kaken kan lagres inntil 3 dager i kjøleskapet.

16 Ostekake med bær. (Tone 2003) Bunn: 14 Digestiv kjeks 1/2 dl sukker
1 1/2 ts Kanel 120 g smør Stekes ved 175°C i 5 min. Fyll: 1 pk. gelépulver (sitron) 1 dl varmt vann 300 g Kremost naturelle - alt. 375 g 2 beger yoghurt (sitron/melon) - alt. 1 beger 2 egg 90 g sukker 1 -2 dl kremfløte Gelélokk: 3 pl. Gelatin 1/2 kopp knuste bær 1/2 dl kokende vann + blåbærsaft >> ca, 2 1/2 dl masse Løs opp gelépulver i kokende vann og avkjøl litt. Bland eggeplommer, ost, yoghurt og sukker i en food-prosessor. Tilsett flytende, litt avkjølt gelé. Tilsett stivpisket krem, skjær lett inn stivpiskede eggehviter. Tøm alt over den avkjølte bunnen. Avkjøles i kjøleskap. V/gelélokk avkjøl massen til den er i ferd med å stivne. Tøm forsiktig over den kalde kaken.

17

18

19 Brochetta Ham Brochetta (Serves Four Appetizer-Size Portions) Ingredients: 1 cup leftover Christmas ham, finely diced 1 cup "grape skin" cherry tomatoes 2 tablespoons fresh basil, shredded 1 cloves garlic, crushed 2 tablespoons fresh Italian parsley, chopped 2 tablespoons red onion, chopped 1 tablespoon fresh chives, diced 2 tablespoons extra virgin olive oil 1 tablespoon balsamic vinegar salt and pepper to taste 8 ¼" Crostini slices 4 tablespoons fresh Parmesan, grated Method: Combine olive oil and garlic. Lightly brush one side of each Crostini with mixture. Toast underneath broiler until golden brown, approximately one to two minutes. Take remaining garlic mixture, place in heavy sauté pan over medium high heat. Add onions, sauté for one minute. Add tomatoes and ham, half the basil, half the parsley and sauté for one to two minutes. Add remaining ingredients and spoon over Crostini. Serve piping hot.


Laste ned ppt "Vigdis’ skolekokebok Oppskrifter 2003 - 2007."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google