Forside/oversikt Fag / tema Historie Trinn 9. trinn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fag / tema Musikk, samfunnsfag og norsk Trinn 2.trinn
Advertisements

Bokpresentasjon Stavanger
Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
I DRETT OG SAMFUNN – NYE RETNINGSLINJER FOR MUNTLIG EKSAMEN En kort presentasjon v/ Christin Magnussen.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Matematikk-natursti for trinn 1
Fag / tema Norsk, kunst og håndverk, matematikk, engelsk, samfunnsfag
Digital samtid Erfaringer så langt!. ”Fet” og omfattende •Mange mål •Motiverende mål •Elevene går i visningsmodus.
Fag / tema Matematikk og teknologi Trinn Fra 8-10.klasse
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
Forside/oversikt Fag / tema Passer i språkfag Trinn Alle alderstrinn
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
=HS Bok + Nett • Bøker og nettsted henger nært sammen • Kapitlene i bøkene har tydeligere tilknytning til læreplanen • Nettstedet er inndelt i kapitler.
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
Truls Fretland - Seminar 29.november 2005 Flervalgsøvinger og tester I diskret matematikk og algoritmer høsten 2005.
Fredagstimen Jeg har veldig dårlig stemme i dag, så jeg skriver instruksjoner for timene her. I dag skal vi jobbe i grupper fram mot en muntlig framføring.
Forside/oversikt Her kan du sette inn et bilde som illustrerer
Gruppearbeid, Leseopplæring 25. og 26. oktober 5. – 10
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Fag / tema Natur- og miljøfag Trinn 2. – 7.trinn
Fremmedspråk nivå III Språksamarbeid i Bergen vest, med døme frå prosjekt i spansk Angélica Cortés, Maria Brubæk Bua og Gro Egset Halse Gro.
Storyline Fag / tema Historie/samfunnsfag – engelsk - norsk Trinn
”Klubbens indre liv og vekst”
Forside/oversikt Fag / tema
Lesing av fagtekster Nordre Modum ungdomsskole
Nye websider for Sørli skole
Bokpresentasjon Bergen
Bokpresentasjon Oslo.
Muntlige presentasjoner
Sammensatte tekster.
Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv.
Forside/oversikt Fag / tema Eventyr Trinn 1.trinn
Forside/oversikt Fag / tema Matematikk Trinn 1 & 2. trinn
Forside/oversikt Fag / tema Forming, matematikk, symmetri, geometri
Forside/oversikt Fag / tema Kroppsøving og Excel Trinn trinn
Fag / tema Matematikk Trinn 1.klasse
Forside/oversikt Fag / tema Sosial kompetanse, Norsk og KRL Trinn
Forside/oversikt Fag / tema Matematikk Trinn 1. – 2. klasse
Hverdagen for Ruth og Sissel.
UTDANNINGSVALG.
Windows Live Messenger Direktemeldingsnettverk Direktemeldingsnettverk Microsoft Messenger 8.0 – X.X Microsoft Messenger 8.0 – X.X En del av Windows Live.
PORTEFOLIO Ekrom skole.
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Barnets sekstende leveår Trinn 18. Tema for trinnet Ungdommens egen tidsalder Egne behov og barnas behov Når ørene flytter ut Oppsummering og evaluering.
Prosjektbeskrivelse av Lærende nettverk
Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
En presentasjon av Elvis Presley
PEDAGOGISK UKE, NOEN TANKER Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon (FSK) Anne Kari Bjørge, instituttleder.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Media og kommunikasjon. Media og kommunikasjon? Mulighet for generell studiekompetanse Etter to år kan en gå ut i lære –Mediegrafiker –Fotograf Mer enn.
System Center Configuration Manager 2007 Bachelorprosjekt gruppe 18A
Undervisningsforløp og læringsteori
1 Intro kartlegging Matematikk LUB Fredag Elise Klaveness.
Utviklet av pedagoger i
| Munnleg kommunikasjon. Kompetansemål lytte til og vere open for argumentasjonen til andre og bruke relevante og saklege argument i diskusjonar bruke.
Å bruke og vurdere kilder  T: hvor troverdig er kilden?  O: Hvor objektiv er kilden?  N: Hvor nøyaktig er kilden?  E: Hvordan egner kilden seg til.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Kunnskapsutvikling gjennom samtaler
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Fag / tema VÆRET Naturfag Trinn 3. trinn
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Oppdrag i historie - Muntlig
Fag / tema Samfunnsfag Trinn
Forside/oversikt Fag / tema Naturfag Trinn 4.trinn
Utskrift av presentasjonen:

Forside/oversikt Fag / tema Historie Trinn 9. trinn Fra L06 ”finne døme på hendingar som har vore med på å forme dagens Noreg, og reflektere over korleis samfunnet kunne ha vorte dersom desse hendingane hadde utvikla seg annleis” Mål Tidsbruk Opp til hver enkelt lærer Programvare PowerPoint (eller PhotoStory 3 for Windows, kan også bruke Windows MovieMaker), Word (eller FrontPage e.l.) Beskrivelse Gi elevene informasjon om en av de viktigste hendelesene under 2. verdenskrig, og om hvorfor den var viktig Denne malen er laget slik at du skal kunne utvikle dine egne visninger i det virtuelle læringsrommet. Bruk malen til å dokumentere et spesielt undervisningsopplegg som du ønsker å dele med dine kolleger eller videre ut i kommunen eller resten av landet. Det finnes også en mal på engelsk som gjør det mulig å dele med resten av verden. Slik gjør du det: Bruk malen til å beskrive din egen prosjektinformasjon ved å bruke de punkter og opplysninger som er angitt i de kommende sidene i denne PowerPoint presentasjonen og i de innsatte word-dokumentene. Når du er ferdig med føre inn de opplysningene du ønsker, sletter du bare det som du ikke trenger å svare på, slik at din presentasjon beskriver ditt undervisningsopplegg. OBS! Når du skal angi tittelen på ditt undervisningsopplegg må du gå til Vis, Maler, Lysbildemal og erstatte <Sett inn tittel> med din egen tittel. Her kan du også sette inn et bilde som vises på alle sidene under Innholdsbanneret. Klikk deretter på Lukk malvisning. Slik vises tittelen (og bildet) på alle sidene. Åpne Fil-menyen og velg Lagre som… og lagre dokumentet som en PowerPoint-fremvisning. Når du har fullført alle sidene (husk å lagre underveis) kan du distribuere ditt undervisningsopplegg. tungtvannsaksjonen, Vemork, Rjukan, tungtvann, deuterium, D2O, 2. verdenskrig Søkeord Utarbeidet av Øystein Eliassen Dokumentasjon

Undervisningsopplegg Gå gjennom presentasjonen Elevene prøver seg på testen Ekskursjon til Rjukan Se filmen ”Kampen om tungtvannet” Lytte til ”radioversjonen” (ca. 20 minutter) Lese i Norsk krigsleksikon Elevene lager sin egen PowerPoint versjon om aksjonen med tanker om hvordan verden kanskje ville vært/sett ut hvis Hitler hadde fått framstilt en atombombe Muntlig framføring med PowerPoint framvisningen som hjelpemiddel Slik setter du inn et nytt objekt: Åpne Sett inn på menyen og velg Objekt… Sjekk om den filtypen du har finnes ved å bla i rullefeltet Objekttype: Så merker du av for Opprett fra fil og klikk for Bla gjennom… og finn den filen som du ønsker å sette inn.. Velg Vis som Ikon og trykk på endre Ikon, deretter skriver du en beskrivende tekst i tekstfeltet Tekst: og trykker OK Plasser ikonene nederst på bildet. Du kan åpne Vis-menyen, velge Rutenett og støttelinjer… og klikke av for Vise rutenett på skjermen, så vises et rutenett som hjelper deg med å ordne ikonene på linje. Dokumentasjon

Læringsressurser En presentasjon om ”Tungtvannsaksjonen”. Den kan redigeres etter eget ønske og utseende PowerPoint presentasjon om ”Tungtvannsaksjonen” Elevene kan teste seg selv med lenken under Test til ”Tungtvannsaksjonen” Andre lenker Norsk Krigsleksikon Rapport om aksjonen fra NRK radio Her kan du legge til andre ressurser som du vil bruke i ”opplegget”. Fyll ut mer………… Dokumentasjon

Evaluering Eksempel på elevarbeider: Elevene lager sin egen PowerPoint framvisning eller annen dokumentasjon om aksjonen, og med tanker om hvordan verden hadde sett ut i dag hvis Hitler hadde greid å lage en atombombe Muntlig framføring Gi din evaluering av opplegget: Tilbakemeldinger fra elever som har arbeidet med dette har vært positive. Vi har som regel tatt turen til Rjukan og gått sabotørruten. Elevene har laget sine egne versjoner om tema i PowerPoint med bilder fra nettet, og bilder som de selv har tatt fra turen. Til slutt har de presentert opplegget sitt muntlig Eksempler: Lag ett dokument som beskriver deg og din skole. Sett gjerne inn bilder som viser deg og dine elever i læringssituasjoner. Bruk Word eller PowerPoint. Lærervurderinger: Tanker og kommentarer fra deltakende lærere, samt råd til nye gjennomføringer. Dokumentasjon

Se skolens eget nettsted for ytterligere informasjon Lærer- & Skoleinformasjon Se skolens eget nettsted for ytterligere informasjon Varden Ungdomsskole, Sandefjord