Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

EN LITEN JULE HILSEN FRA LAR-NETT NORGE
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Hønefoss politistasjon
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
Anonymisering på Internett Hovedprosjekt våren 2004.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
Hvem er Jesus?.
En måte å lese Bibelen på
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
LederAkademiet bygger fremtidens bedrift. Hvordan vil fremtidens bedrift se ut ? Er det noen signaler i horisonten ?
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
På vei til ingeniør ? Eit tilpassa utdanningsløp, lokalt og for fagfolk Er det mulig ? Elisabeth og Turid.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
De viktige ting i livet Kilde: Ukjent.
Overnatting i Slottsparken De bostedsløse Av Birthe D.N.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
Fagskolen Rogaland: offentlig, med 3 avdelinger
© Synovate Lærernes bruk og holdninger til digitale læremidler i videregående skole og i ungdomsskolen 2011.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Prosjektoppgaven – krav og suksessfaktorer. Suksessfaktorer Bruk biblioteket Bruk veilederen Start skrivingen tidlig Jobb jevnt (lag gjerne tids- og handlingsplaner.
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
Norsk Finansbarometer 2011 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet og dets bevegelser Grafikkrapport - total.
Klart språk og brukerinvolvering Frokostseminar DIFI Oslo 11. juni 2014.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
Pressekonferanse 6. mars 2009 Holdning til psykisk helsevern og tvangsbehandling Landsomfattende undersøkelse 5. – 16. februar 2009.
Hvordan opplever brukeren den elektroniske søknaden.
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Trondheim 23.august 2007 Å kunne velge å bo hjemme lengst mulig – en sentral verdi for de fleste.
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
”Brukermedvirkning for mennesker med begrenset samtykkekompetanse”.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 1. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
vil deltagerne lære blant annet:
«Lese og løse oppgaver»
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Trivselsundersøkelse 2014 Brukerundersøkelse høst 2014 (utdrag) Skoler som ble kontaktet Alle 882 trivselsskolene som var aktive høsten Besvart av.
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Politisk streik den 28.januar Forsvar arbeidsmiljøloven!!
Tor Andreas Kaasa Studieforberedende tekniske fag på Rud i 2008
Tilbakeblikk på Arendalskonferansen - og hvor er vi egentlig nå? Innovasjonsalliansen 8. september 2010.
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Kroppen som Gud har villet
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.
Februar Hadde oss ein fin tur til Svandalen… Tore Andre sto på slalom for fyrste gong…. Det ga meirsmak… Satsar på snøføre i vinter…
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Problemløsning.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Engebråten tilbyr følgende valgfag på 9. trinn:
Utskrift av presentasjonen:

Syv studenter fra Haugalandet ble hedret for å ha laget den beste prosjektoppgaven i regnskap/økonomi i NæringsAkademiets historie. Daglig leder i MCE Thor Olav Helgevold kan glede seg over at de syv studentene har utarbeidet et praktisk og anvendelig analyseverktøy, med toppkarakter!

Daglig leder i MCE Thor Olav Helgevold (i midten foran) kan glede seg over at de syv studentene som fikk topp karakter på prosjektoppgaven om bedriften, har utarbeidet et praktisk og anvendelig analyseverktøy. De syv er: Foran t.v. Britt Marie Ingebrigtsen og t.h. Reidar Hansen. Bak f.v.: Anita Helgevold, Tore Gismervik, Jan Dagfinn Nesheim, Regina R. Kallevik og Eirik Strømme.

Studentene Anita Helgevold fra Sandeid, Regina R. Kallevik fra Førresfjorden og Britt Marie Ingebrigtsen, Eirik Strømme, Jan Dagfinn Nesheim, Reidar Hansen og Tore Gismervik alle fra Haugesund, var stolte og nærmest målløse, da de i går fikk vite at prosjektoppgaven de har laget for Maritime Contracting Etne AS (MCE) er den beste i skolens historie. Karakteren 1.0 kan ikke bli bedre, og ifølge leder ved Næringsakademiet i Haugesund, Dag Einar Solberg, var de ingen tvil om at oppgaven sto til Vi satte oss et ambisiøst og felles mål for denne prosjektoppgaven. Ville ikke være fornøyd med dårligere enn 1.5 i karakter, sa en stolt gruppeleder, Reidar Hansen. Verken han eller de andre seks studentene i gruppa, som ble delt i to for å jobbe med forskjellige områder, er i tvil om at nettopp den ambisiøse målsettingen sammen med nitid jobbing – til og med bruk av fritid - er de viktigste årsakene til det gode resultatet.

Ble enige Ifølge Hansen har det også vært konflikter og utblåsninger i gruppa, men man har snakket ut om ting sammen og blitt enige. Og utblåsningene har bidratt til det gode resultatet. At de valgte å skrive sin prosjektoppgave om MCE, henger delvis sammen med at en av studentene, Anita Helgevold, er gift med lederen for bedriften, Thor Olav Helgevold. MCE ønsket at studentene skulle lage en prosjektoppgave om dem, og stilte alle opplysninger til disposisjon. I tillegg stilte både regnskapskontor, revisor og leverandører opp. Det betydde svært mye for resultatet – ikke minst med tanke på praktisk bruk av resultatene i oppgaven. Også andre bedrifter ble vurdert ioppgavevalget. Tre deler - Vi delte oppgaven i tre deler; en analyse av bedriften budsjett for 2004 og et analyseprogram som skulle kunne brukes i praksis, forteller studentene. Gjennom denne oppgaven fikk de også anledning til å bruke sine teoretiske kunnskaper gjennom det første året på skolen til praktiske løsning, og det fungerte meget bra. Studentene som har gjennomført oppgaven, er alle godt voksne – alderen varierer fra 28 til 51 år. Alle er under omskolering og med ett unntak uten jobb. Nå håper de at den perfekte prosjektoppgaven skal være til hjelp i forbindelse med at de søker seg jobber. Studiene over tre semestre – et og et halvt år – er nå over. - Det må i alle fall være et pluss – en stor fordel, mener alle syv. Som også takker lærer Alf Edvin Hovda for all hjelp. Ikke bare teoretisk, men ved hele tiden å holde dem på rett spor i forhold til oppgaveteksten. Reidar Hansen, gruppeleder