Høgskolen i Sør-TrøndelagAvansIT Hovedprosjektoppgave 1 ” Overv å kningskamera ”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
HVA ER ?.
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Lage og sende MMS 1b Lage MMS MMS er en type melding på mobiltelefon.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Titanic Developer Team består av :
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Verdens 7 underverk.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
eDialog24 Operator Nyheter og endringer i versjon Sentinel eDialog24 AS Ingvald Ystgaards vei 3A 7047 Trondheim Telefon: Faks:
Hvordan intervjue en forsker?
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Det gode Det rette Det rettferdige
Spøken som gir deg lykke!
 Thore R Jensen Leder og suport  Tor Morten Jensen Programering og design  Vi tilbyr tjenester som webmastring, webdesign og webutvikling.
 Thore R Jensen Leder og suport  Tor Morten Jensen Programering og design  Vi tilbyr tjenester som webmastring, webdesign og webutvikling.
TILSAMMANS I EN GRUPP Med Stein og Helene Hva gjør en gruppe bra?
Java Server Faces (JSF) en introduksjon Frode Eika Sandnes.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Registrering av kjemikalier i Kromatografigruppa, Fürst Medisinsk laboratorium. Database laget med bruk av teknologiene PHP, MySQL og Apache Prosjektoppgave.
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
Ett er nødvendig!.
Livet etter Frontpage og Access Tom Heine Nätt. Agenda Frontpage Hvorfor bytte? Krav til et webutviklingsverktøy Alternative webutviklingsverktøy Dreamweaver.
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Og.
1 Kap. 17 – Interactive computing How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
Hurtigreferanse for © 2013 Microsoft Corporation. Med enerett. Startskjermen i Lync Startskjermen i Lync inneholder fliser i huben til venstre, som du.
Opplæring: Pålogging Prosedyre for logge på og av, låse og åpne PC’er DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore.
Hurtigreferanse for © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Lync Web App Bli med i et Lync-møte med PC-lyd Hvis du ikke har Lync 2013, kan du bli med.
SMS – System for Byggmakker Lade Gruppe 31E Av Olaf R.A. Nykrem & Audun Håberg.
YXD-Kurdistan Om oss Asad Fattahi Samarbeidet i flere andre prosjekter
Komme i gang med Windows Store-appen Lync Lync 2013.
Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:
Kommunikasjon Lege - Pasient En presentasjon av: Maria Johansson Cathrine Løvmo Prosjekt 104.
Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.
Introduksjon.  ITIL står for Information Technology Infrastructure Library.  Det er mye snakk om ITIL i næringslivet for tiden, og veldig mange bedrifter.
Samfunnsfagene. Medie- og informasjonskunnskap 1 og 2 Det som gjør dette faget annerledes: Det er mye praktisk arbeid. Mange muligheter: artikler, radioprogram,
Fotografering av gravminner. Fotografering SLEKT OG DATA/Gravminner i Norge 2  I utgangspunktet kan dette fortone seg ganske lett. En stein står i ro.
Kidsmonitor tutorials for mobil. Innhold S. 3 Endre tidspunkt for hjemsending S. 10 Endre fast tidspunkt for hjemsending S. 17 Sende melding S. 20 Sjekke.
Eksterne epikriser – hvordan sikre at de når frem til rett mottaker Digital samhandling, OUS –
Virkemidler i film  Mange vanlige enkeltbilder, og kjører dem fort etter hverandre.  Filmen har sitt eget språk,  sine egne ord.
Lær å logge inn til offentlige tjenester med MinID
Informasjon fra IT-avdelingene ved overgangen til 2016
Velg digital postkasse på Norge.no
Battery analysis application for electric cars
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID
Velkommen til forskerøya Engia!
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Brukerveiledning til programmering av LEGO Mindstorm NXT-roboter
Video i undervisningen
Brukerdrevet innovasjon med biblioteket som plattform
Hva vet vi om barn og smak
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID på mobil
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Lær å oppdatere kontaktinformasjonen din i kontaktregisteret
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID
Evaluering eBorger Pilot
Digitalt doktorgradsopptak – oktober 2018
Brukermanual Min Idrett
Eine og Andri på viktig oppdrag
Enkel brukerveiledning
Innføring for rollen «brannmann»
Utskrift av presentasjonen:

Høgskolen i Sør-TrøndelagAvansIT Hovedprosjektoppgave 1 ” Overv å kningskamera ”

INTRODUKSJON

Introduksjon Litt om oppdragsgiver: AvansIT er en liten bedrift med 10 fulltidsansatte og et par studenter som arbeider deltid. Deres hovedvekten ligger p å drift og salg av IT-utstyr, samt Web-design. AvansIT driver ogs å med programmeringstjenester, reklame, bredb å nd og salg av PC-utstyr.

• Gruppen best å r av: Hanh Phuc Jenny Le Nguyen og Cecilie Marie Berglund Begge fra 3DDT • Oppdragsgiver: Kjell Sundnes, AvansIT • Veileder: Grethe Sandstrak, H ø gskolen i S ø r-Tr ø ndelag Introduksjon

PROBLEMSTILLING

Problemstilling Bakgrunn for problemstilling: Dagens overv å knings system hos AvansIT best å r av en loggbok hvor hver person som kommer f ø rst/sist m å skrive seg inn/ut og det er disse som har ansvar for blant annet l å sing (opp/igjen) av alle d ø rene. Da det i blant glemmes å l å se eventuelle d ø rer er det ø nskelig med et system hvor de ansatte m å stemple seg inn/ut, og man kan p å den m å ten se hvem som gikk sist. Det er ogs å ø nskelig at det skal brukes et overv å kningskamera som skal st å p å til fastsatte tider p å d ø gnet og som utl ø ses ved enten feil inntasting 3 ganger eller at det er bevegelse foran kamera.

Problemstilling Selve problemstillingen: Det skal lages et brukergrensesnitt system som kontrollerer et overv å kningskamera. Det skal ogs å v æ re tilgjengelig et tastatur hvor hver ansatt m å taste en personlig kode n å r han/hun kommer og g å r hver dag. P å denne m å ten vil ogs å systemet kunne fungere som et stemplingsur. Hvis det tastes feil ansatt nummer 3 ganger eller det blir oppdaget bevegelse foran kameraet, skal en alarm g å og det skal sendes en SMS til de som er administrator. Hendelsen skal loggf ø res, og det skal tas bilde/video.

PRODUKTET

Produktet Hvorfor valgte vi denne oppgaven? Da det var tid for å velge oppgaver, hadde vi ikke funnet en egen oppgave, s å vi var n ø dt til å velge en av de som skolen hadde f å tt inn. Vi gikk gjennom listen og fant hvilke som var interessante. Det falt p å noen spesielle, og vi ble enige om å velge denne oppgaven. Vi hadde lyst til å l æ re noe nytt og samtidig bruke den kunnskapen vi hadde, derfor passet denne oppgaven veldig bra. Vi ringte til oppdragsgiveren og spurte om vi kunne f å reservert oppgaven og det gjorde vi.

Produktet Hvordan har vi l ø st oppgaven? Vi har laget to brukergrensesnitt, et administrasjons program og et program som skal kj ø re hele tiden. Disse har f å tt navnene GUI og Tastatur. GUI best å r av: - Kamera/Alarm innstillinger - Logg-visning med utskriftsmuligheter - Registrering og redigering av ansattes opplysninger - Endring av brukernavn/passord Tastatur er et enkelt program som lytter p å et tastatur etter inntasting av ansattnummer etterfulgt av F1-F4. Ut ifra hvilken hurtigtast som velges kommer det en lyd snutt som forteller om hendelsen er fullf ø rt eller ikke. Ved inntasting av ansattnummer feil 3 ganger vil det bli tatt bilde av vedkommende og det utl ø ses en alarm.

Produktet Hvordan fungerer systemet?

VIDEREUTVIKLING

Videreutvikling • Bedre sikkerhet, f.eks med hjelp av kryptering av informasjon som sendes til og fra applikasjonene • Endring av database • Tilpasning om produktet skal selges • Fjernkontroll for å skru av og p å alarm • Elektronisk kodel å s p å d ø ren i stedet for tastaturet • MMS bilde ved alarm • Video snutt p å mobilen ved alarm • Sammenligne bilde med de ansattes bilde • P å minnelse om å bytte passord/kode • Personlig kode i tillegg til ansattnummer • Mulighet for å gj ø re endringer i administrasjons programmet hjemme • 360° kamera dekning

KONKLUSJON

Konklusjon Det at vi skulle programmere i et nytt spr å k var litt skremmende, men n å r vi kom i gang gikk det fort framover. Det som imidlertid har bydd p å problemer er sm å enkle oppgaver, som f.eks å finne ut hvordan man lytter etter om F1 blir trykket. N å r man bruker Visual Studio og er fra f ø r vant til å programmere i Java, blir man n ø dt til å tenke forenklet, fordi tingene i C# er MYE enklere enn hva de er i Java. Produktet som vi st å r igjen med, er vi forn ø yde med, og er overrasket over hva vi egentlig er i stand til. Vi har under prosjektet blitt mer selvstendige, og har l æ rt hvordan det er å kommunisere med en oppdragsgiver. Vil ogs å si at vi har utvidet v å rt faglige spekter.