Finansregnskap med IKT Bedriftsøkonomi 1 m/IKT

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
895 studenter på Universitet i Oslo deltok undervisningsåret 2009/2010 på emner hvor forelesningene på tatt opp og lagt på nettet (Podcastet) Alle disse.
Advertisements

I.
Regning i alle fag Ungdomstrinnsatsningen
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Teknologi i klasserommet
Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
Brukertesting •Lærefil fra •© 2004 Nina Furu.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
NESOs Formannskole klasse / 2014
Truls Fretland - Seminar 29.november 2005 Flervalgsøvinger og tester I diskret matematikk og algoritmer høsten 2005.
Finansregnskap m/IKT Bedriftsøkonomi 1 m/IKT
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
 Pålogging  Hva må du kunne (IKT)  Brukergrensesnitt og vindushåndtering  Min datamaskin  Filbehandling – bruk av utforsker  Nettsøk.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
44 Hector om skikk og bruk I Norge
E-forvaltningskonferansen Randi Flesland
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •E-post •PPS •NEL •Studentweb •Its learning.
Skattejakt-samling på torsdag
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
no/it/article ece. 1. år er det mest kritiske -? Flest slutter da Mange har problemer med overgangen fra vgs. til høyskole, trenger.
INFOUKEN PÅ MN-FAKULETET UiB Kristine Engan-Skei.
Hva er Fronter.
Gå inn på denne internettadressen:
INF111 Innføring i nformasjonsteknologi Praktisk informasjon. Professor Kai A. Olsen, Høgskolen i Molde og Universitetet i Bergen.
Muntlige presentasjoner
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
NKIs erfaring med Læringspartnere
Drammensskolen ønsker foresatte velkommen inn i FRONTER
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
CLASS FRONTER En begynnerinnføring.
Digital kompetanse - for hvem og hvordan?. Digital kompetanse Nå nytter det ikke lenger å vente på at det skal gå over. PFDK er her og er kommet for å.
Finansregnskap med IKT Bedriftsøkonomi 1 m/IKT
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Grunnleggende tekstbehandling
Problemet og løsningen:
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Nasjonal Sikkerhetsdag 2009 Røros kommune. Hva er Nasjonal Sikkerhetsdag? En mulighet til å lære mer om informasjonssikkerhet En dugnad for å bedre informasjonssikkerheten.
100 lure ord å lære.
Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.
vil deltagerne lære blant annet:
Jæger: Robuste og sikre systemer INF150 Programmering Kapittel 2: Problemløsning Kapittel 3.1 og 3.2.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Hva skal dere få vite i dag ? Litt om avdeling for forvaltningsinformatikk og vi som er her : Om studieprogrammet.
Hva skal dere få vite i dag ? Litt om avdeling for forvaltningsinformatikk og vi som er her : Om studieprogrammet.
ENDELIG ER DET DIN TUR!. Nødvendige verktøy Linker herfra til universitetenes egne hjemmesider Fronter –
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
2005 Informasjonsmøte mandag 5.12 Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.
“Disippel-høring”.
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2001 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Notes ved UiO Steinar Skogheim. Steinar Skogheim, USIT Målet med dette kurset Målet er å gi en oversikt over hvordan Notes generelt fungerer og brukes.
Øving 2 – Markedsplanen I
Noen inntrykk fra studieåret 2001 Tanker rundt året som var…
Se hvordan jeg smart bruker Outlook 2010
Lisa Utnem, Lektorprogrammets administrasjon Praktisk informasjon om uken.
Informasjonsmøte for bachelor i portugisisk. Å studere ved UiO Ansvar Still forberedt, jobb jevnt Heltid = 37,5 timer.
Informasjonsmøte for italiensk (bachelor og årsenhet)
Informasjonsmøte for italiensk (bachelor og årsenhet)
Utskrift av presentasjonen:

Finansregnskap med IKT Bedriftsøkonomi 1 m/IKT

Hvem er jeg? Var student på økadm i 1997-1999 Jobber nå i næringslivet Var studass i IKT for mitt eget kull, og kom meg aldri bort… Økadm var da toårig, så jeg tok bachelor i markedsføring på NMH (BI) Jobber nå i næringslivet På dagtid jobber jeg som forretningsutvikler i privat sektor (markedsanalyse) Fungerer ofte som "tolk"; bindeledd mellom teknisk, marked og stab Etter HiO har jeg hatt ulike stillinger, bl.a. prosjektleder, produktansvarlig og controller Spør ikke meg, jeg jobber ikke her! Jeg er formelt sett innleid timelærer Har gitt opp å ha oversikt over skolens systemer Trenger du hjelp til wlan, skriveren, fronter etc, så er jeg ikke rett instans Ikke send meg e-post på @hioa.no. Bruk heller ikt@brannstorph.no Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Historikk om faget Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen Faget IKT Tidligere var IKT et eget fag på 2 vekttall, eksamen var bestått/ikke bestått Under en reform ble IKT innlemmet i faget Bedriftsøkonomisk analyse Bedøk økte fra 4 til 6 vekttall, hvilket tilsvarer 20/3 studiepoeng Etter ønske fra studentene ble IKT senere tatt med i fagnavnet Nå heter faget Bedriftsøkonomi 1 m/IKT for årsstudiet og Finansregnskap med IKT for bachelorklassen, men IKT-innholdet er helt identisk Faglig innhold Vrient å holde takt med utviklingen (nye versjoner av programvare etc) Har tatt opp flere nye emner, men bygger på de samme bærebjelker som for 10-15 år siden – samtlige oppgaver ble "renovert" høsten 2011 Den stadige forbedringen av studentenes forkunnskaper er helt uten sidestykke sett opp mot hva som er tilfelle for absolutt alle andre fag Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Fagets Ferdighetens plass og betydning Et tilbud til studentene Må regnes som et rent tillegg i studietilbudet; få (om noen) andre høyskoler har samme tilbud Mye av kursinnholdet har ikke eksamensfokus, her snakker vi datateknisk allmennkunnskap Vi utdanner økonomer, ikke ingeniører Fokus på å løse praktiske oppgaver Løse bedriftsøkonomiske og matematiske utfordringer i Excel Viktig bærebjelke for resten av studiet Du trenger IKT til alle andre fag, hvilket også er hvorfor undervisningen er lagt til første semester Viktigste verktøy for resten av karrieren Alle relevante jobber krever IKT-kompetanse, dette er trolig det eneste kurset som absolutt alle får bruk for Etter 3 år på yrkesskolen ved snekkerlinja, så kan du ikke starte som læring uten å kunne bruke en hammer Det handler egentlig om effektivitet! Både som ansatt og som student er datamaskinen ditt verktøy For å kunne jobbe raskt og riktig, så må du kunne bruke den riktig Arbeidsmengden på eksamen er stor, riktig bruk av riktig verktøy er nøkkelen til suksess http://e24.no/jobb/ledertalentene/ved-sjefens-bord/20261870 Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

IKT sett opp mot andre emner Bedøk Matematikk Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Målsetninger med kurset Tidløs IT-kunnskap Gi en mann fisk, og han er mett for en dag; lær ham å fiske, og han er mett resten av livet Vi skal ikke spise fisk, vi skal lære å fiske! Fokus er å få en forståelse og et tankesettet for hvordan man kan angripe problemstillinger ved bruk av IKT som verktøy; uavhengig av versjon, program og operativsystem Tilstøtende kunnskap Ny kunnskap er som å åpne en dør, hvor man ofte finner mange nye dører som kan åpnes Kumulativ kunnskap: For hver dør du åpner, så er det enklere å åpne neste dør Den vise vet hva han ikke vet Rik på data, fattig på kunnskap Data Spredte biter av data og informasjon Informasjon Resultatet av samlingen av data Analyse Sammenstilling og foredling av informasjonen Kunnskap Konklusjonen av analysen  HANDLING! Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

KAN Econa Fagforeningen for økonomer Vårt IKT-kurs Econa het tidligere Siviløkonomene KAN er deres kursavdeling, hvor de tilbyr relevante kurs for økonomer Mest vanlig av faglig påfyll er Excel Pris: 8000-10000 kr for to dager Vårt IKT-kurs I bunn og grunn samme innhold Vi har et helt semester på oss Pris: gratis (verdi ≈ 40.000,-) PS: Her er ikke lunsj inkludert http://www.kan.no/?nid=102926 Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Undervisningen Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen NY BOLK Forelesningsserien 12 bolker + 2 repetisjoner (?) Alle visninger av samme bolk har nøyaktig samme innhold Du velger selv hvilken eller hvilke visninger du vil gå på Timeplanen er ennå ikke helt spikret for høsten 2013 Tirsdag Datarom 3 timer Onsdag Auditorium 1,5 timer Torsdag Leksehjelp 3 timer Mandag Datarom 3 timer NY BOLK Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Hvorfor så mange visninger Ulike forkunnskaper Noen kan knapt starte en datamaskin, andre kan mer enn alt vi skal gjennom Tilbyr derfor to ulike hastigheter på forelesningene: auditorium og datarom Ubekvem arbeidstid Av og til vrient å få ettermiddagsundervisning til å passe Husk nettsiden, den skal forsøksvis innby til fjernundervisning Trangt på datarommet På langt nær plass til alle Vi praktiserer først til mølla Vær forberedt på å sitte flere sammen ved én maskin Ta gjerne med egen PC og ha den på fanget Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Plenumsforelesning Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen Finn din arbeidsform Det lønner seg faktisk å stille forberedt! Du må selv finne ut av hvordan du får best utbytte av timene Ren tilskuer: se på tavle, evt ta notater Passiv deltager: følg løsningsforslaget på egen maskin Aktiv: løs oppgaven sammen med meg Det finnes ingen dumme spørsmål…? Joda, dumme spørsmål er helt vanlig Dette er stedet for å stille dem, ikke vent til etter eksamen Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Leksehjelp m/studass Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen Jobber med oppgaver i individuelt tempo Trenger ikke å være i takt med progresjonen (les: bolkene) ellers i kurset Kan få svar på spørsmål fra alle emner i pensum Studentassistenter Gir hint om mulige løsninger på oppgaver Kan vise hele oppgaver og prinsippene bak Bruk dem! Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Progresjon Klassisk fremdrift Vår fremdrift Jørgen Brannstorph Ikke meningen at alle skal kunne alt halvveis Høstsemesteret er bare 3 måneder, viktig å ha tid til repetisjon I 2011 greide halve klassen 75% eller mer av oppgavene på eksamen Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Start tidlig! Uke 1-3 Uke 4-6 Uke 7-9 Uke 10+ Diagrammene viser mappekarakter for 2009-kullet, fordelt etter første gang de logget seg inn 1 av 3 studenter som første gang logget seg inn i løpet av de første 3 ukene fikk A eller B 1 av 5 studenter som første gang logget seg inn mellom 4. og 6. uke fikk A eller B Av studenter som er med fra starten, så får 20% E eller F; fra uke 4 til 6 har dette tallet doblet seg Blant studentene som første gang logget seg inn senere enn halvveis i kurset, var beste karakter C Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Innloggingsfrekvens Grafen til høyre viser hvor mange ganger i snitt en student logget seg inn i løpet av den høsten, fordelt etter mappekarakter A-studentene logget seg i snitt inn 42 ganger (median 43), hvilket tilsvarer drøye 3 ganger per uke Resten av studentene logget seg inn 23 ganger i snitt (median 21,5) Merk at disse tallene kun gjelder den aktuelle høsten, andre innlogginger er filtrert bort, for eksempel: De med dårligst karakter logget seg også inn en del på våren, særlig like før konte-eksamen var det stor aktivitet … Enkelte av de beste logget seg inn jevnt og trutt i flere år; A-studentene har i snitt logget seg inn 20 ganger etter kurset Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Faglig innhold Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen Office 2010 Powerpoint Word Excel Modellering, prinsipper og teknikker Analyse aka ”Business intelligence” Windows Må beherske mapper og filer, lagring etc. Må kunne lese filplassering (x:\dokumenter\skole\minfil.xlsx) Diverse Presentasjonsteknikk Datamaskinens oppbygging og virkemåte, samt kjøpstips Ikke på timeplanen World of Warcraft, Facebook, blogging, modtracker og 4chan Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Studiemateriell / pensum Kurset har ikke pensumlitteratur Vi har ikke funnet bøker som dekker vårt behov Lær deg å utnytte ressurser på Internett, og hjelpe-funksjonen som er innbakt i programmene Bruk heller pengene på noe mer fornuftig! Pensum er definert ut fra oppgavene Alle oppgaver blir publisert på hjemmesiden Flere oppgaver vil bli lagt til fortløpende Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen

Nettsiden Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen http://ikt.brannstorph.no Informasjon om kurset Om faget, kontaktskjema, faq, informasjonsmeldinger etc. Timeplan over forelesninger Faglig innhold Bolker, emner og oppgaver Filer som brukes i undervisningen Rammeverk av modellene i oppgavene Løsningsforslag, merk forslag – ikke fasit Videosnutter av fremgangsmåte Linker  send inn bra linker som du finner! Brukernavn og passord Enn så lenge er alt åpent Kan være at vi får behov for innlogging, da lager vi i så fall det! Jørgen Brannstorph Økonomiutdanningen