Med Bodø Orientering. Intro • Denne presentasjonen skal ikke være en fasit, men ett hjelpemiddel for de som skal til årets Hovedløp. Jeg skal komme med.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Advertisements

Demens - Test.
I.
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Hvordan er et atom bygd opp?
utnytte ledg rom/medløpspasning
Tips når du spikker.
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Langkjøring/intervaller
4 Bruk øynene riktig.
Jakttrening med retriever
Les meilleures photos de L'année 2005 D'après NBC Livet fortjener virkelig en kjærlig omtale, slik at vi strekker oss mot himmelen, ser hvor godt vi har.
Generell kundebehandling på telefon INTERAKTIVT LÆREVERK
L Ø K P L A N T I N G 18. september Dagali og Skurdalen Oppvekstsenter
ARRANGEMENT 3 mål •Sportslig interessant og rettferdig •Sosialt trygt og trivelig •Økonomisk noe givende.
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
Hvordan overbevise velgerne? Hvordan vinne de mange og små debattene? Kvinnenettverket Sogn og Fjordane juni 2007.
Opplæring i orientering
Erstatter i sin helhet skriv 1 (tidligere publisert på nettet)
Spøken som gir deg lykke!
Oppskrift: Hvordan lage o-tekniske treninger
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
Sende e-postmelding videre
PRESENTASJON. IFØLGE DISSE MÅLINGENE BRUKTE JEG MEST DATA OG TV, MEN DE BLE IKKE ELT NØYAKTIGE OG HELGEN VAR IKKE HELT VANLIG SIDEN JEG HADDE BURSDAG,
2001 Pluss •Variert trening –Bane / skog / Intervaller •Kan trene sammen •O-teknisk i ukjent terreng •Relevant terreng i forhold til mesterskap •Bra innetrening.
Kapittel 21 Transportsystemet i Oslo
ALTOGOLF Alvor Portugal Presentasjon: Brase (N) Foto: P. Lundin (S)
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
FORTSETT SETNINGENE. 1. Hun har et hus For fire måneder siden
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
Ord er ikke alt ! - Råd og tips om det å presentere et budskap Norsk Sykepleierforbund, medieseminar for tillitsvalgt 3 nov 2009 Erik Dale – sykepleier.
Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet.
Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet.
Min Hobby … … KLATRING!.
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
TIMSS 2011 Matematikk og naturfag 8. trinn og 4. trinn Liv Sissel Grønmo Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Universitetet i Oslo.
Harmoni II 12-K samarbeid (eller ikke…..) i en teknisk og funksjonell form i dag og i morgen. Interkommunal kommunikasjon. Samarbeidsløsninger med.
Dinosauren tar innpå Reelle utfordringer når en vil jobbe smidig - og noen forslag til løsninger! Arve

LØFT ER TØFT særlig i SFO
NEWS Et uvurdelig hjelpemiddel i hverdagen. Hva skal vi gjennom i dag Hva er news? Hva brukes news til? Programmer og grupper Noen ord og uttrykk Noen.
Hvordan lager du en konto?
Kapittel 10 På treningssenteret.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
NIVÅSTIGEN Gå gradene 4 Avhengig av utv.nivå, ikke alder
Prinsipper for løypelegging:
Piano og Klarinett Ragnar Freyr Olsen.
Merete Aagesen Silje Oksavik Guro Maaø Nilssen Ketil Lønnum
Flere har etterspurt et slags rammeprogram for sesongen, dette er et forslag som sendes ut på høring.   Nå er sesongen i gang. Da må vi kutte litt ned.
ARRANGEMENT 3 mål Sportslig interessant og rettferdig Sosialt trygt og trivelig Økonomisk noe givende.
Nybegynnerkurs i orientering
Innlæring av spor.
Innlæring av rundering med klikkertrening
Orienteringsstrategi - veivalg Løpsforberedelse CraftCup og testløp VM jr Pinseløp i Hedmark Løten og Hamar.
For at denne skal virke må den brukes som fremvisning Klikk her.
Visste du at de som fremstår som virkelige sterke , i virkeligheten er de mest svake og følsomme? Visste du at de som bruker sin tid på at beskytte andre,
Det er viktig å strekke seg etter nye utfordringer i løpet av livet, å ville mestre større utfordringer, å alltid ville nå det grønnere gresset på den.
Å sammenligne (finne og velge det beste) veivalg Eksempler fra tre sprintløyper, OCC 2011, Brevik (antatt relevant for sprint NM 2011) og Arendal (gammel.
Og.
2004 Representert av: ABSOLUTT Golf AS. VELKOMMEN til en ny runde på golfbanen.. Golfpegs, golfknapper, golfblyanter - det er - et produkt der passer.
Carina Fjelldal-Soelberg
B&OI orientering 50 år 2014 Hvor i all verden??. B&OI orientering sitt første o-kart.
Brukerveiledning for kloning i GIMP
- Snakke om kart -Lese og tolke kart - Gjere oppgåve.
Macr-O Definisjon: Når ”micr-O-poster” brukes i en vanlig løype på vanlig kart i vanlig målestokk, kalles postene macr-O-poster.
Kart og Kompasskurs DNT Oslo og Omegn 2.mars 2017
Workshop: Aktivitetsløype Lederkonferansen
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Utskrift av presentasjonen:

Med Bodø Orientering

Intro • Denne presentasjonen skal ikke være en fasit, men ett hjelpemiddel for de som skal til årets Hovedløp. Jeg skal komme med tips om; Taktikk, terreng og løyper. • LYKKE TIL!!!

Sprint terrenget -HL Sprint vil bestå av en blanding av boligområder, park og idrettsarealer. -Boligarealene vil delvis bestå av småhusbebyggelse oppstykket av småveier, gangveger og åpne områder, samt områder med lavblokkbebyggelse. -Parkområdene består av gressområder med gress og spredte busker. -Løpsunderlaget vil hovedsakelig være fast underlag (asfalt/grus) og gress.

Langdistanse terrenget -Terrenget er stirikt, for det meste med god eller meget god løpbarhet og fremkommelighet, men det finnes områder med hogst av ulik alder, samt grøntområder med ulik fremkommelighet. -Mengden detaljer varierer. Det er veldig flatt, men ganske knudrete kurvebilde. -Løpsområdet er rammet inn av flere store jorder. Disse blir forbudt å løpe på!

Sprint taktikk -Tørr å ta det rolig til 1.post (Da kommer du deg inn på målestokken) -Vær på forskudd! Ikke heng etter i orienteringen. -Velg det første og enkleste veivalget du ser (Ikke bruk tid på å sammenligne veivalg) -Løft blikket. Ofte kan du se hvor posten skal sitte før du er fremme. -Bare fokuser på deg selv! Det vil være mange som løper rundt deg. -Ha det gøy!

Langdistanse taktikk • Unngå; Hogstfelt, Grønt områder og myrer! Her er det tett, vanskelig å orientere og vått! • Løp mest mulig på sti. Selv om det ser langt ut å løpe rundt på sti, så lønner det seg som oftest! • Terrenget er veldig grønt og steinete noen steder. Hvis dere får poster i slike områder, så må dere være veldig nøye på kompass! • Tre huskeregler: -Kompass -Sti -Forenkling

Eksempel på postplassering

Lykke til!!! • Laget av Håvard Irgens