Lag film. Lag video •Videoteknologien har utviklet seg raskt de siste årene. Digital video er i ferd med å avløse analoge systemer. Med digital video.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
vi presenterer SLIDEPLAYER.NO
Advertisements

Nedlasting av apper på Apple
Kjøpte produkter - Rabatter - Budsjett 3 moduler som er integrert i SuperOffice Påfølgende bilder vil vise en enkel forklaring og noen skjermdumper om.
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
utnytte ledg rom/medløpspasning
Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
En innføring i spillet: Lag En Setning
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Bildetolking for døve/døvblitte i arbeid. 2 Bildetolking BAKGRUNN:  Et ønske om å utnytte eksisterende tolkeressurser bedre.  En stor del av tolkenes.
KAMERA – ”HUSKELISTE” FOCUS - SKARPHET LYS - BLENDER
HVA ER ?.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
POWER POINT INNFØRING I BRUK AV SOM ET PRESENTASJONS VERKTØY
IT For medisinsk sekretær Fredrikstad Kai Hagali
1.Om postere Postere er vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker altså ikke om plakater som.
Object - embed  Flash. Object - embed  QuickTime/mpeg 4 progressive nedlesning.
IKT-forkurs IKT-seksjonen LUI 2011 Irene Beyer Log
 Pålogging  Hva må du kunne (IKT)  Brukergrensesnitt og vindushåndtering  Min datamaskin  Filbehandling – bruk av utforsker  Nettsøk.
Pål Hals, prosjektleder i NLB.
Sammensatte tekster. Oversikt over dagens økt • Basis ferdighetene vi skal jobbe med: – Lese, skrive, muntlig, digital • “Storytelling” – Focus on irregular.
Sammensatte tekster: Photo Story
Gruppe 32E presenterer. Windows 2003 Server Novell Netware 6.5.
Programvare som stimulerer barn til lek, og kreativ og skapende bruk
Programvare som stimulerer barn til lek, og kreativ og skapende bruk
Sammensatte tekster.
Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Bilderedigering i forskjellige programmer På kurset gjennomgår vi bilderedigering i Microsoft Picture Manager. Det fins mange programmer man kan bruke.
TEKNISKE SPESIFIKASJONER For innlevering av digitale videobånd med TV-reklameinnslag 1. Innleveringsfrist Alle reklamefilmer skal leveres 4 (fire) dager.
IKT-forkurs IKT-seksjonen LUI INTRO Dag 1 Mål for økten – Dag 1 l Pålogging –(Kontoaktivisering) l Hva må du kunne (IKT) l Brukergrensesnitt og.
Studentliv - Kurs i PR og markedsføring - Modul 10 1 Arbeid på PC Fortrolighet i arbeidet med PC Skikk og bruk IT-kontrakten Spørsmål?
Powerpoint v/ Terje Høiland
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
Workshop Wiki/ Blogg Wiki. Hva er en wiki? wiki betyr fort, rask, hurtig, hastig (Hawaii) et personlig publiseringsverktøy gratis, åpent for.
7. Typography, Readability & Legibility Lesbarhet.
11. Balancing technology with people’s needs Bruk av teknologi.
Hovedprosjekt 59 Nettverk med Linux filserver og terminalserver ved Orkdal vgs.
:58 Ullensaker1 Svarlogg.
Lync-møter Bli med i Lync-møte Planlegge et Lync-møte
IKT i barnehagen Etikk og nettvett.
HUMIT /38bKåre A. Andersen1 HUMIT1730 Hypermedier Digitalisering Uke 38b.
Kulturelle begrensninger Pensum: Olsen, kap. 4 ”Cultural Constraints”
Presentasjon av hovedprosjekt 31E Microsoft Deployment Tools 2010.
Grunnleggende begreper i personopplysningsloven (legaldefinisjoner)
Meetheworld – Oppfanging og lagring av videokonferanser.
Datamaskinens komponenter og virkemåte IKT for lærere Kjetil Østereng.
Lydkort. De første PC’ene  Liten høyttaler på hovedkortet  Lagde ”beep” med forskjellige frekvenser  Nok til å spille veldig enkel musikk, men det.
Flipped Classroom – Omvendt klasserom 2013 Seksjon for digital kompetanse.
Digitale kommunikasjonsarenaer. Digital kommunikasjon Digital informasjon vil si informasjon som er lagret som tallkoder (0 og 1) Digitale medieplattformer.
Digital Historiefortelling Hva ønsker du å fortelle?
Digitale medier. Wikipedia: Former for elektronisk kommunikasjon gjort tilgjengelig gjennom datateknologi. Mobiltelefon, cd, digital video, digital-tv,
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Økonomiske systemer En markedsøkonomi er en økonomi der bedriftene bestemmer hva de vil produsere, produksjonen selges til forbrukerne, og forbrukerne.
Kap. 58 – Collecting Data How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen,
Datakortet – Modul 3 Word 2003, Kap Modul 3.
Redigering av videofil
Presentasjon av DARTFISH
DATAMASKINEN’S HISTORIE
Kap. 58 – Collecting Data How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
Apollons videoerfaring
Brukerhåndbok versj. 1, 3. februar 2013
Gode venner som hjelper andre
Office 356 kurs For både nybegynnere og erfarne. Håper alle finner noe å lære/bli inspirert av. Er beregnet for PC, ikke Mac. Et innføringskurs, dere kan.
i PowerPoint 7 måter å arbeide sammen på Rediger med andre personer
1 Last ned powerpoint fila fra Its´learning
Internett som elektronisk kommunikasjonsmiddel
Utskrift av presentasjonen:

Lag film

Lag video •Videoteknologien har utviklet seg raskt de siste årene. Digital video er i ferd med å avløse analoge systemer. Med digital video fikk vi en enorm forenkling i prosessen med videoredigering. •Digital video krever gode datamaskiner. Dagens maskiner med rask prosessor og rikelig med internt minne har de musklene som skal til. •Det trengs også en hardisk som er stor og rask. Video eller levende bilder er et krevende informasjonsmedium. •For å oppleve videoffekten må mange bilder vises etter hverandre med stor hastighet. •Å vise video kan gjøres på normale maskiner. Men skal en produsere video på en effektiv måte trengs det PC’er som generelt har høy kasiptet.

•Video består av både bilder og lyd. Bildene blir tatt opp med en bestemt frekvens som for eksempel 15 eller 25 bilder pr. sekund. •Bildene har en gitt oppløsning. God bildekvalitet krever ganske høy oppløsning. Høy oppløsning, stort bilde og høyt antall bilder (frames) per sekund skaper enorme datamengder. Uten kompresjon kreves 20 MB pr sekund for å få video av høy kvalitet. Slike datamengder er vanskelig å håndtere. Derfor er video det medium som senest har fått en digital avløser. •Tidlig på 90-tallet lanserte Apple sin QuickTime teknologi. Dette var det første eksemplet på digital video på en personlig datamaskin. Til å begynne med var oppløsningen og antall bilder i sekundet lavt og bildevinduet lite.

•Den enklest form for digital video representerer webkameraene. Her er oppløsningen ganske lav. •Digital video av høg kvalitet krever god komprimering. Det fins ulike codecs som sørger for komprimering og dekomprimering av video. •En ulempe er at det fins få standarder for digital video. Sentrale formater er disse: –.avi står for Audio Video Interleave (Microsoft). Kalles også Video for Windows. Det er et format som dekker over flere hardware/software- baserte codec –.asf står for Advanced Streaming Format (Microsoft). Igjen et format som dekker over flere codec, hvoraf mpeg-4 er den mest interessante, da det er en generell standard for streaming. –.mov står for QuickTime Movie (Apple). •DV standarden er basert på 3,6 MB pr sekund. •Å vise video fra hardisk, CD-ROM eller DVD er uproblematisk på de fleste maskiner.

Movie Maker 2 •Microsoft Moviemaker er en enkel og gratis filmeditor. Med Moviemaker kan du produsere digitale videofilmer for eksempel med utgangspunkt i råmaterialet som du har på videotape. Den fungere på operativsystemet Windows XP (eller nyere). •Du kan bruke Moviemaker til å: 1.Spille inn (grabbe) video eller lyd fra en videoopptaksenhet eller lagringsenhet 2.redigere video eller lyd innhold 3. å lagre filmen du har laget på ulike medier

De sentrale vinduene i videoredigeringsprogram

Forklaringer til figuren på forrige lysbilde •Ressursene som er tilgjengelige (spilt inn eller importert) er strukturert i samlinger (1). De enkelte elementene vises under innhold (2). •For å benytte disse ressursene nå de legges til dreiebok/tidslinje (4). De kan dras og slippes eller overføres via Kiipp/Legg til dreiebok. •Det er de ressursene som ligger i dreiebok/tidslinje som utgjør deler av filmen. Innholdet i dreiebok/tidslinje kan spilles av i visningsvinduet (3).

Noen sentrale begreper •Når du spiller inn video eller importerer video vil filmen deles i mindre og mer håndterlige enheter, i en rekke videoklipp, og legges til en samling. •En samling inneholder lydklipp. videoklipp eller bilder som er importert til eller spilt inn i videoredigeringsprogrammet. Samlinger vises i vinduet for samlinger. Samlingene inneholder altså råmaterialet du trenger for å produsere en film. •Når du skal produsere en videofilm begynner du med å opprette et prosjekt. Et prosjekt innholder informasjon om sammensetningen av lyd og video-klipp, video-overganger, videoeffekter og titler du har lagt til dreieboken/tidslinjen. For å oprette nytt prosjekt velges Fil/nytt prosjekt. Lagrede prosjekter kan du senere åpne og fortsette å redigere. •En film er det endelige produktet du lager. Du kan lagre en film på datamaskinen eller på en skrivbar CD/DVD, på nett eller på miniDV- bånd.