Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Redigering av videofil

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Redigering av videofil"— Utskrift av presentasjonen:

1 Redigering av videofil
Aktuelle klienter, konfigurasjon og bruk NBBF/Dommerkomiteen 2010

2 Aktuelle klienter Windows Movie Maker (for XP)
Windows Movie Maker 2011 (for Vista og 7) Mac ??

3 1. Klikk på ”Legg til videoer og bilder”, velg deg fram til mappen med mp4-filene i og velg den aktuelle filen. Klikk på åpne (se neste side) og la filen lastes inn.

4

5 Velg menyen ”Rediger” og alternativet ”Trimmeverktøy”
Velg menyen ”Rediger” og alternativet ”Trimmeverktøy”. Legg merke til knappene for ”Angi startpunkt” og ”Angi sluttpunkt”. Spill av og fram, eller flytt/dra den vertikale linjen (tidsangiveren) langs filmrullen på høyre side, til antatt tidspunkt for en situasjon du vil klippe ut.

6 Angi startpunkt og sluttpunkt så du får med hele situasjonen, juster om nødvendig ved å dra i ”håndtakene” for utklippet, og trykk på knappen ”Lagre trimming”.

7 Velg til slutt lagring ved å klikke på den blå ”movie maker” knappen oppe til venstre, ”Lagre film” og ”Standardvisning”. Programmet har flere alternative lagringsmuligheter som man eventuelt kan eksperimentere med.

8 Du har nå et antall wmv-filer som kan lastes opp til FTP-serveren (se egen brukerveiledning) igjen eller sendes på e-post dersom de ikke er for store. Dette filformatet kan spilles av på de fleste mediaspillere. Vi oppfordrer alle til å konvertere DVD-opptak til mp4-filer på denne måten. Benytt gjerne annen programvare enn Movie Maker bare resultatfilene blir like bra og i et format som er vanlig for mediaspillere. Se basketballdommer.com for flere tips til programvare under toppmenyen ”Info/Programvare”.


Laste ned ppt "Redigering av videofil"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google