Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
DAMEKAMPER SPILLES F.O.M. DENNE SESONGEN OGSÅ SOM 9`ER SPILLES PÅ 11`ER BANE VANTENE LEGGES INN 5 METER PÅ HVER LANGSIDE 2 X 35 MINUTTER 3 – 6 MINUTTER.
Advertisements

SAMARBEID I TRIO AD's inngripen ved Frisparkbedømmelse
utnytte ledg rom/medløpspasning
Regiondommerkurs Norges Bordtennisforbund. UTSTYR -bordet Midtlinje Spilleflate Endelinje Side.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Elektronisk kamprapport Uten oppsatt dommer fra krets.
RIL Fotball Fair play Regelendringer april 2014
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Vårkurs 2008  Jørn Egelund  Straffesparkreglementet Brukes kun ved straffesparkkonkurranse
Felles plattform dommer og veileder
FIKS - ELEKTRONISKE KAMPRAPPORTER
KLUBBDOMMERKURS Barnefotball, 6-12 år Ready fotball / sesongen 2014
Dommerens oppgaver ved barnefotball
Velkommen til dommerkurs
Retningslinjer for sesongen H E N S I K T •TYDELIGGJØRE REGELVERKET PÅ NOEN OMRÅDER •GI SIGNALER OM HVILKEN VEI VI ØNSKER Å GÅ •LUKE BORT NEGATIVE.
Hvordan spille Yukigassen snøballkamp
Basisferdigheter Sarpsborg, 14. – 15. november 2009 Morten Høgberg.
Velkommen til dommerkurs
Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet.
Klubbdommerkurs Tilpasset fotball på små baner Syverfotball
Opptreden på benken Av Rune Nordby. Offisielle beslutninger 1.Kun en person om gangen kan ha tillatelse til å gi taktiske instruksjoner, og han skal straks.
NFFs Modulkurs Ferdighetsutvikling i ungdomsfotballen Modul 4: Gå i press! Om 1. forsvarerferdigheten.
Norsk toppfotball Retningslinjer Grunnlaget for sanksjoner er forankret i spillereglene.
Elektronisk kamprapport Oppgaver før, under og etter kamp Norges Fotballforbund | 2 TidsfristOppgaveAnsvarlig Alle lagene.
Hva forventer vi av veilederen på ulike nivå?. Tradisjonelle oppgaver OFK er oppdragsgiver Fokus på rapport Grunnlag for rangering Utvelgelse – bakgrunn.
Regel 12 Feil- og overtredelser Jørn Egelund
Disiplinære forføyninger Sarpsborg, 7. mars 2010 Morten Høgberg.
Siste forsvarer Rune Nordby. Innhold Teoretisk tilnærming –Grunnlaget i regelboka Videosituasjoner –Begrunnelsen for avgjørelsene.
Elektronisk kamprapport
AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill.
Retningslinjer og regelnytt Fair play og respekt  Viktig område for NFF – og fotballens omdømme  Felles ansvar – bevissthet på ulike.
Hva forventer vi av dommer på ulike nivå.
Norsk toppfotball Retningslinjer Presiseringer er tatt inn. Grunnlaget for sanksjoner er forankret i spillereglene.
Norsk toppfotball Retningslinjer Det påhviler alle å ha kjennskap til og samarbeide om holdninger og NFFs policy. Fair Play skaper positivitet.
Velkommen til futsalsamling av Omar Rafiq
Vårmøte 2010 Thon Hotels Arena Onsdag 24. mars, kl 1800.
OBSERVATØRKURS 18. NOVEMBER Innledning Formål med kurset Krav til observatørene Tallkarakterene Mer om karakterene Rapportskjemaet.
Retningslinjer fra NTBF Serve - Oppførsel NBTF - Dommerkomiteen.
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
dekke opp innenfor egen 16-meter
Elektroniske kamprapporter
FAIR PLAY CHARLOTTENLUND SPORTSKLUBB. FAIR PLAY – HVA ER DET? Fair play dreier seg om mer enn å unngå gule og røde kort! FAIR PLAY HANLDER OM HVORDAN.
RETNINGSLINJER FOR SESONGEN 2009 RUNE PEDERSEN, NFF.
Regelnytt og Retningslinjer 2008 Rune Pedersen, NFF.
RETNINGSLINJER FOR SESONGEN 2009 RUNE PEDERSEN, NFF.
Klubbdommerkurs Tilpasset fotball på små baner Syverfotball
Dommerens plassering og bevegelse
Informasjonsmøte for lagledere 2011-sesongen 14. april 2011.
Trenerforum – "Best practice"; gruppeledelse/administrasjon 11. februar 2015.
KICK OFF 2010 Trondalen 8/4. Fair Play – Hva er det? …respekt for motstandere, dommere og alle andre i fotballfamilien …og hva gjør vi for å etterleve.
Program G00 (Kl )G99 (Kl )G98 (Kl ) Flyball-kamper (alle påmeldte lag må ha gjennomgått regler på egen trening først,
Voldsom opptreden og alvorlig brudd på spillereglene.
FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss.
Fair play-møte med trenere og dommer før kamp.  Det skal ikke være høyt press ved igangsetting fra motstanders keeper (pressfri sone)  Når kampen er.
Klikk for å redigere tittelstil Klikk for å redigere undertittelstil i malen Klikk for å redigere tittelstil Spilltilbud 11 års klassen NHF Region Øst.
Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Utdrag av presentasjon Trener- og lagledermøte Barnefotballen som.
Regler: Presiseringer Nytt i 2014 Barnefotball ->12 år =5-er og 7-er Ungdomsfotball år 7-er, 9-er og 11-er Jan Tore Bjørnhaug.
KLUBBDOMMERKURS Barnefotball, 6-12 år Orstad IL/ sesongen 2016.
Prosedyre straffeslagskonkurranse Flaskeholder - Bilder til målkamera
Retningslinjer Nye spilleregler Beskytte spillere - Beskytte spillet - «Reminder» NFF, 31. januar 2017.
Regelbrudd og usportslig opptreden; bestrafning
Forslag innøvde trekk 5`r fotball «Skap overtall!!!»
Kort innføring i Flyballregler
”blir´u med å spille fotball?”
Dreiebok siste 30 sekunder
Sesonginformasjon til alle lagledere og trenere – aldersbestemt fotball
Velkommen til Kick Off 2015 Bjørnegård, tirsdag 21. april kl. 18:00.
Spillformer, Anlegg Kampen i fokus.
Utskrift av presentasjonen:

Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg.

11 Maks. 7 Minimum. Antall Spillere

10 minutter. 45 minutter. Ventetid

Hva gjør vi •Hvis et lag har 7 spillere, og en blir skadet? •Hvis et lag har 7 spillere, og en blir utvist?

•Hvis et lag har 7 spillere, og en forlater spillebanen? •Hvis et lag under en straffesparkkonkurranse får færre enn 7 spillere på spillebanen? Hva gjør vi

HUSK! Dommeren kan ikke dele ut poeng. Derfor – Si aldri til et lag at: Dere har vunnet på Walk Over. Si at det er kretsen som avgjør om dere får poengene. (Det kan være grunner som dukker opp som gjør at kampen for eksempel blir spilt på nytt).

Hva gjør vi hvis et lag plutselig har 12 spillere på banen? Stopper spillet (hvis ikke motstanderen har en kjempefordel). Gir den ulovlig intrådte spiller advarsel (gult kort) og ber vedk. forlate spillebanen slik at et ordentlig innbytte kan finne sted.

Feil inntreden Spiller som kommer for sent til kampen Spiller som kommer inn igjen, etter behandling for skade, eller etter å ha rettet på utstyr Innbytter som kommer ulovlig inn Advarsel + indirekte frispark der ballen var.

Målvakt og utespiller bytter plass uten tillatelse fra Dommeren. Hva gjør D.? Spillet fortsetter, og ved første stans i spillet skal begge advares (gult kort).

Straffe den strengeste forseelsen. Med dette menes: Dersom en spiller gjør 2 forseelser samtidig, for eksempel tar et frispark og tar ballen med hendene før noen annen spiller har berørt ballen. Her skal det egentlig være et indirekte frispark for "2 spark på ballen ved frispark" og et direkte frispark for Hands. Vi straffer da med strengeste, dvs. et direkte frispark for Hands.

Hva gjør D. hvis en spiller (innbytter) som har kommet ulovlig inn på spillebanen foretar for eksempel en stygg takling (som i seg selv er en klar advarsel) før dommeren rekker å stoppe kampen? Spilleren (innbytteren) skal ha 2 advarsler (gule kort), dvs. vedkommende skal vises ut (rødt kort).

Offside! Angrepsspiller forlater spillebanen for å unngå å komme i offside. Er dette lov? Forsvarsspiller forlater spillebanen for å sette en motspiller i offside. Er dette lov? Ja, men spilleren har ikke lov å komme inn igjen på banen før situasjonen er avklaret. Nei. For det første skal forsvarsspilleren regnes som om han er på spillebanen, i tillegg skal han advares for å forlate spillebanen ulovlig.

Straffespark! Ved utførelsen av et straffespark skal alle spillere (som er i stand til det) være på spillebanen.

Spillende trener En person som står oppført på dommerkortet både som spiller og som trener på et lag, blir bortvist fra spillebanen som trener. Kan han senere i kampen komme inn som innbytter (spiller)? Nei!!! Bortvisning som trener er det samme som rødt kort som spiller. Vedkommende kan derfor ikke senere i kampen komme inn som innbytter.

NYTT! Protester og apeller er nå overf. til Kampreglementet. (De 2 siste kapitlene i det nye Kampregl.) Det som tidl. het Sanksjons- og protestreglementet heter nå Sanksjonsreglementet. Behandlingen av Gule og Røde kort er flyttet til et nytt reglement som heter Reglement for Advarsler og Utvisninger. I tilknytning til dette er det laget et nytt organ, Disiplinærutvalget, som skal behandle saker vedr. advarsler, utvisninger, bortvisninger etc.

En spiller skal nå sone 1 kamps karantene etter 3 gule kort, og deretter etter hvert 2. gule kort. Vær nøye med utfyllingen av Dommerkortet (Kamprapporten) når det gjelder Gule og Røde kort. Hvis en spiller får 2 gule kort i en kamp (og dermed Rødt kort) vil de gule kortene i denne kampen ikke telle med tanke på karantene for Gule kort. (Vedk. får imidlertid karantene for det Røde kortet.) Dersom en spiller får advarsel i en kamp, og senere i samme kamp får direkte Rødt kort, vil både det Gule og det Røde kortet telle med tanke på karantene. Pass derfor på å krysse av korrekt.

Hva blir straffen? 1 kamps karantene: • 2 advarsler. • Hindre scoringssjanse. • Munnbruk mot dommer • Grov munnbruk mot med-/motspiller, publikum eller andre. • Forsøk på å sparke eller slå i kamp om ballen. • Felle en motspiller bakfra.

2 kampers karantene: • Sparke eller slå i kamp om ballen. • Forsøk på spark eller slag ved stopp i spillet, eller spillet er annet sted på banen. • Grov munnbruk mot dommer (skjellsord, sjikane, vise fingeren eller lignende). • Voldsom opptreden mot med- eller motspiller.

3 kampers karantene: •Spark eller slag hvis spillet er avbrutt, eller foregår annet sted på banen. 4 kampers karantene eller mer: •Ved spesielt grove forseelser mot dommer, med- /motspiller eller andre.

Sær-regler for klassene Småjenter/-gutter •Advarsel i disse klassene er nå som advarsel i de andre klassene, dvs. spilleren behøver ikke forlagte banen. •Oppvipp er borte.