Drilltroppen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
895 studenter på Universitet i Oslo deltok undervisningsåret 2009/2010 på emner hvor forelesningene på tatt opp og lagt på nettet (Podcastet) Alle disse.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
IDRETTSLIG AKTIVITET BLANT ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Fra ord til liv Mars 2011.
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Klargjøring og tilpassing av utstyret
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
Lykke til alle sammen og ha en kjempefin sommer
Fra ord til liv August 2012.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Student Exchange Programme
Au2Pc med kortleser TPpay. Hurtigbruksanvisning.
Fotballen.eu Her følger en detaljert oversikt over muligheter for annonsering på fotballen.eu Du får også oversikt over statistikk samt historikk.
ASVL Fagkonferanse Hotell Bristol Oslo 20. – 21. oktober 2010 Læringsrommet – individuell kompetanseutvikling gjennom nettstudier og støtte i lokal attføringsbedrift.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Kapittel 28 Norgeskartet
Omstilling uten nedbemanning
Hva er aktivitet og deltakelse?
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Engia.
Hvordan spille Yukigassen snøballkamp
Med sekken full av penger!
REKRUTTERING AV NY MEDARBEIDERE I FYLKESKOMMUNEN
Kretssamling Kollen sept OASSK Cupen HL – stafett-uttak
LSVT LOUD Hvem er vi? Katrine Kvisgaard og Gry Sandland
Kroppsøvingsdidaktikk
Fosterbarn, minoritetsbarn, barnevernsbarn, eller barn?
Heuristisk evaluering Evaluering av gruppe 08s nettsted Gruppe01.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Du har gjort et godt utdanningsvalg – arbeidslivet har bruk for deg
UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Hvordan reise på utveksling fra UMB? 1.
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Blåklokka
Kjære forskere! Dere er invitert til øya Engia i forbindelse med prosjektet IEA – Energi for framtida. Som dere kanskje skjønner har dere en viktig jobb.
Fra ord til liv April 2010.
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
Beskrivelse av aktiviteten:
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
FOTBALL – GUTTER ÅSVANG FORELDREMØTE Sportslig status : Treninger vinteren 2009 Spillersamtaler Holdninger Treningsplan etter påske.
Hverdagsrehabilitering Del 3 Brukermedvirkning
Trivselsundersøkelse - 08 Trivselsundersøkelse utført 8. desember leverte For alle utsagnene betyr score 1 at personen er totalt uenig og score.
Seminar Dagkirurgi i Norge 7 februar 2014: Finansieringsordninger som fremmer utvikling av dagkirurgi Tor Iversen.
Lærerutdanning ved Universitetet i Agder
FRISTER: 25. mai 2010 Påmelding med antall personer alle tropper med innbetaling av kr. 500,- pr. person, og ønske om type innkvartering. Ved påmelding.
Hvordan gikk det? Sammensatt problematikk  Antall fulgt opp siden 2010: 127  Gjennomsnittstid ute fra arbeidslivet: 3,5 år  96 av.
Å kjøre bil og å stå i bilkø
FoU-dag 4.juni 2014 Copyrights prosjektleder Gunnbjørg Furuset 2013.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Velkommen til Vikhammer ungdomsskole
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
Dagligbankundersøkelsen Fakta Dagligbankundersøkelsen intervju Befolkning 15 år + TNS Gallup Forfatter Bente Pettersen Roar Thorvaldsen.
Evaluering av sesongen 2009/2010 Holeværingen langrenn For styret: Ida Rosenvinge, mai 2010.
Utenlandsopphold - Midtøstenstudier med arabisk
Livsstilsending - uke 5 -
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro.
Den andre verdenskrigen
Utskrift av presentasjonen:

Drilltroppen

Info Drilltropp Drilltroppen består av 36 til 40 gardister som hvert år velges fra oktoberinnrykket. Noen av disse har søkt seg hit på forhånd mens andre søker først etter oppmøte på Gardeskolen. Troppen blir tatt ut basert på intervju og en aspirantperiode. Disse blir spesialtrent med det for øyet å være en parade og oppvisningsavdeling. Drilltroppen skal kunne eksersere både med og uten musikk. Presisjonen og holdningen som er særegen for Drilltroppens eksersisøvelser, har plassert Drilltroppen blant verdens fremste avdelinger innen formasjonsdrill og geværeksersis. Drilltroppen består av vernepliktige mannskaper som avtjener 12 måneders førstegangstjeneste. Dette kan du bli en del av. Det tas kun opp aspiranter 1 gang pr år. Det betyr at dette er den eneste muligheten DU har til å kunne bli en del av denne unike troppen. I forbindelse med uttak av aspiranter legges det stor vekt på modenhet og fysisk skikkethet. Vi kan tilby deg et år preget av samhold og kameratskap, samt mange spennende og opplevelsesrike oppdrag. Drilltroppen er sammen med Musikktroppen, det som utgjør 3. Gardekompani i HM Kongens Garde. Drilltroppen har sin daglige tjeneste i Huseby leir som ligger på Røa i Oslo.

Tjenesten ved Drilltroppen. Sluttet orden / Drilltrening Eksersisutdanning i forhold til de oppdragene troppen løser. Marsjering/ Geværeksersis/ Formasjonsdrill. Fysisk trening Variert trening, med fokus på å øke utholdenhet, styrke, koordinasjon og bevegelighet samt skadeforebygging. Vi har fysisk trening hver dag tilpasset den enkeltes fysiske nivå. Stiller hvis mulig et eget lag i Holmenkoll-stafetten (1. og 2. plass så langt). Infanteriutdanning Grunnleggende soldatutdanning gjennom hele året. Vi gjennomfører stort sett den samme grunnutdanning som på Gardeskolen. Hovedvekt på skyting, nærkamp og sanitet. Oppdrag Utfører representasjonsoppdrag i inn- og utland. 3. Gardekompani har 1 til 3 utenlandsoppdrag hvert år. Vi har vært på oppdrag bla i USA, Australia, Canada, Sveits, Tyskland, Frankrike, Nederland, Danmark, Sverige og Russland. I tillegg har vi oppdrag i store deler av Kongeriket. I 2012 skal vi blant annet til Skottland (Edinburgh).

Opptak i Drilltroppen: Alle vernepliktige kan søke opptak i Drilltroppen. For lettere å tilegne seg ferdigheter innen sluttet orden, er det ønskelig at kandidater til troppen oppfyller følgende fysiske krav: 3000m under 13min og 30 sek, hang-ups: 4 stk, push-ups: 30 stk sit-ups: 35stk. Dette er ikke absolutt krav. Vi vektlegger innsats, fremgang, arbeidsvilje og samarbeidsegenskaper meget høyt. Det er ønskelig at troppen er over minstekravet etter fullført aspirantperiode (ca 3 mnd). Det stilles samme krav til jenter og gutter grunnet våpenets vekt og tjenestens innhold. Det er ingen høydekrav i Drilltroppen, men normalt vil høyden ligge mellom 170/175 og 190/195 cm. Søkermassen avgjør hvor høyden legges. Grunnet våpenets lengde bør man være minst 170 cm for å kunne utføre håndgrepene korrekt. De aller fleste som søker opptak blir intervjuet, og aspirantene overføres til Huseby/Gardeleiren for å gjennomføre aspirantperiode. Aspiranter som ikke kvalifiserer seg til den endelige troppen overføres tilbake til opprinnelig avdeling. For å bli tatt opp som aspirant, må man ha legekjennelse "tjenestedyktig".

Hvordan søke Sørg for at du blir kalt inn til HMKG’s høstinnrykk. Dette kan bl.a gjøres ved å søke på garden.no Samme dag som du møter på Rena leir får alle en kort brief om Drilltroppen og hvordan man kan bli tatt opp. De av dere som vil søke fyller ut søknadsskjema og leverer direkte etterpå. Ila av 2 dager blir dere kalt inn til intervju og de som kommer videre overføres til en egen ”aspiranttropp”. Etter dette starter vi direkte på rekruttutdanning. De som kommer med i aspiranttroppen overføres til Huseby leir kort tid etter innrykket.

Sitat fra tidligere Drillgardist Torjus Hagen Jøsendal var i Drilltroppen i 2010/2011 ”Jeg ble utrolig fasinert av Drilltroppen etter mye titting på internett. At en gjeng ungdommer kunne få til så mye på så kort tid, var utrolig imponerende. Dette så spennende og utfordrende ut, noe som kunne passe for meg. Ja, midt i blinken faktisk. En førstegangstjeneste full av utfordrende oppgaver og stadig nye mål og strekke seg mot var viktig for hvordan valget mitt ble. Etter noen tøffe måneder i starten begynte treningen og drillingen for fullt. Mange lange og slitsomme dager, både fysisk og psykisk, var krevende, men når man står på Karl Johan 17. mai, og går en drilloppvisning foran tusenvis av mennesker, er alt slitet og de lange dagene verdt det. Hverdagen består av drilltrening og fysisk trening, både troppsvis og sammen med Musikktroppen. Båndene mellom folk her inne har blitt veldig sterke, så man skal ikke se bort fra at jeg feller noen tårer når vi skiller lag etter endt tjeneste. Liker du trening og det å ”stå på en scene” foran masse mennesker, er dette midt i blinken for deg. Den som intet våger, intet vinner. Lykke til!”