Verdidokument for Oslos kolonihager

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Materiellgrunnlaget for Miljøpartiet De Grønne
HELSE OG LIVSSTIL.
Hvordan stimulere barns lek i naturen
………………………………………………………..(Hvem i kommunen/bydelen)
Bærekraftig havbruksnæring – er oppdrettslaksen blitt “havets superkylling” Ole Torrissen Fakultet for Biovitenskap og Akvakultur.
Sykkelregnskap Regionalt sykkelbynettverk Mats Larsen By- og kollektivplanleggingsseksjonen Statens vegvesen Region øst.
- Hvordan bidra til helsefremmende samfunnsutvikling i kommunene?
UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Velokmmen til master i folkehelsevitenskap 1 Master i FOLKEHELSEVITENSKAP Natur og miljø – helse og.
Å lykkes eller være lykkelig?
Sør-Afrika KFUM Tensing
TEMA I HELSEFREMMENDE LIVSSTIL
Introduksjon til samfunnsgeografi SGO 1001
Rolighetsmoen barnehage
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Fysisk aktivitet og sunn livsstil
Religioner og livssyn i dag
Nordisk utsyn, erfaringer fra samarbeid mellom nordiske hovedsteder Inger Marie Lid, Deltasenteret.
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Friluftsrådenes Landsforbund
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Kreftavdelingen skal ved hjelp av egne ressurser være en OASE for kreftpasienter, pårørende og helsepersonell. Avdelingen skal være en BASE for kreftomsorgen.
Hverdagsrehabilitering Del 3 Brukermedvirkning
"God bagasje på livets reise."
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Møteplasser og handel Grorud Samfunnshus Steen & Strøm Dir. kommersiell utvikling. Henrik Larsen.
Fritidsaktiviteter Oslo , Kjell Bjelland.
Barn og unge med nedsatt funksjonsevne – hva kan kommune gjøre ? Anders Midtsundstad Barne- og ungdomskonferansen 2006.
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
Introduksjon til samfunnsgeografi SGO 1001
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
En vital arena for 60+ møteplass | aktiviteter | informasjon | helse
BARNAS BARNEVERN 2020.
Master i global utvikling og samfunnsplanlegging
Likeverd som prinsipp, utfordringer og muligheter Pedagogiske konsekvenser for likestillingsarbeid og toleransebygging i barnehager (og ellers) Forelesning.
CLAUDIA SCHIFFER PLAKATER
Transaksjonsmodellen
Folkehelse i kommunene. Kommunene er pålagt å drive med helsefremmende arbeid Følger opp myndighetenes mål og arbeid for folkehelse gjennom tjenester.
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
Forskningsrådets IPR-policy Prinsipper. Hovedprinsipp: Forskningsrådet skal ivareta samfunnets interesser  Prosjektene er finansiert av offentlige midler.
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Fra ”helvete” til himmelen - eksempel på oppstart og prosess Arbeidsgiverstrategi Grue kommune v/ Anne Berit Gullikstad Kommunalsjef oppvekst (tidligere.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Avfallshåndtering Som et eksempel på begrepet bærekraftig utvikling Ekskursjonsted og læringsarenaer.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Aktiv livsstil og hjemmeprogram Uke 3. Aktiv Livsstil Aktiv/ inaktiv familie Trening på ferie Prioritering på lik linje med annet Unaturlig/ ubehagelig.
Cittaslowrådet Hvordan arbeide for å få energi og effekt ut av Levanger som Cittaslow? Levanger er en flott plass å bo – utrolig vakker også,
Håndbok for psykososialt arbeidsmiljø / årlig kartlegging i Vest-Agder fylkeskommune Oslo,
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Innovasjonskonferansen 2016
Ingen er som alle andre Inger Marie Lid, Teolog, ph.d.
Kulturminneforskning i et miljøforvaltningsperspektv
– kvantitativ metode & kunnskap om ungdom
Team X-lence Hva står vi for?.
Aktiv Livsstil Aktiv/ inaktiv familie Trening på ferie
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Stian Biong Fagsjef Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Hvordan kan minoritetsorganisasjoner bidra til bedre skole-foreldre samarbeid? v/Whyn Lam, sosialantropolog og styreleder MiR Generelle utfordringer i.
Fagfornyelsen i grunnopplæringen og de tre tverrfaglige temaene
Etikk og politikk Filosofiske og praktiske tanker om
Foreldremøte Odderøya barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Verdidokument for Oslos kolonihager Ekeberg-seminar 12. mars 2011 Ole Martin Holmen og Sjur Bjørnar Hanssen

Spiren til verdidokument Diskusjon på Ekeberg-seminaret i fjor Kolonihagenes omdømme Kolonihage en anakronisme? - Hva er kjernen i kolonihagelivet for oss i dag Behovet for å tale vår sak og synliggjøre behovet for flere hager

Arbeidet fra idé til dokument Google hva andre har gjort Hva finnes av dokumenter som omhandler kolonihagesaken? Hva finnes av utredninger som omhandler grønne urbane miljøer? Hva er kolonihagetanken tuftet på? Laget utkast – diskutert i Oslokretsen

Hensikt og utforming Belyse hvorfor kolonihagene har en plass i byutviklingen For nye kolonister I forhold til politikere og befolkningen Som diskusjonsgrunnlag innad i hagene To deler: Etisk grunnlag, -hvordan vi som kolonister forholder oss til hverandre Del to viser hvilke verdier som er viktige for kolonihagene i Oslo og gir argumenter i kolonihagesaken

Oslohagenes etiske grunnlag Dekker hvordan vi bør forholde oss til følgende momenter: rettigheter, plikter og ansvar forskjellige interesser og særtrekk toleranse, gjensidig respekt og forståelse trusler, mobbing og vold

Kolonihagelivet og betydningen for enkeltmennesket, familien, venner, nærmiljø og for samfunnet  Helse Rekreasjon og fysisk aktivitet Opplevelsen av nærhet til natur Sosialt fellesskap og meningsfull fritid  Psykisk velvære Alternativ livsstil Småsamfunnet i storbyen  ”Det enkle liv” Utnytte jorda som ressurs Solidaritet og sosial profil

Kolonihagelivet og betydningen...forts. Byutvikling Den grønne by med bærekraftig utvikling Grønne lunger tilgjengelig for allmennheten Historisk betydning Særegne kulturminner Drift av småmuseer

Byutvikling Historisk betydning Den grønne by med bærekraftig utvikling Grønne lunger tilgjengelig for allmennheten Historisk betydning Særegne kulturminner Drift av småmuseer

Veien videre Diskusjon her Motta innspill sjurbh@online.no, tlf. 41419101 Utkast ut på høring i hagene Lage et ferdig dokument Forankring og bruk i de enkelte hagene – få til et lokalt eierskap……

Kilder: Jubileumsbok for Solvang Oslo Byleksikon Kolonihavens fremtid, Det danske kolonihaveutvalget, 2000 forarbeide til loven Den grønne by; Dansk Center for Byøkologi Bättre hälse blant enslige. Naturen og hagens betydning for helse og livskvalitet, Göteborgs botaniske hage OXLO – Oslo Extra Large – en by for alle Grøntplan for Oslo