Trivselsprogrammet Erfaringer fra Drammen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
For å sitte og ikke gjøre noen ting
Skjønnlitterær fortelling
Fra tegning til fortelling
Teknologi i klasserommet
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
«[Revenge is] like a poison, it can take you over
Fra ord til liv Mars 2011.
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Fra ord til liv August 2012.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Mestring og forebygging av depresjon
Trivselsleder AS © 2011 Brukerundersøkelse aV Trivselsprogrammet mars 2011 (utdrag)
Å skrive en god innledning
Hva er aktivitet og deltakelse?
Trivselsleder AS © 2011 Brukerundersøkelse aV Trivselsprogrammet Høst 2012 (Utdrag)
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Barn og unges kommunestyre kårer den sprekeste skolen og de tre mest aktive klassene, høsten 2014 Bli med og vinn fine premier! Beste skolen: Innskripsjon.
Se Verden – Se Livet.
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Brukerundersøkelse aV Nov 2012 (utvalg) Nov 2012 (utvalg)
HISTORIKK Historikk: Solan Gundersen Vinterleker ble første gang arrangert i 1998 etter at hoppanlegget Sandeggbakken ble full restaurert og gjenåpnet.
Brukerundersøkelse Bergen uke Brukerundersøkelse Bergen uke Respondenter Totalt antall besvarelser: 1852 De fordeler seg på bydelene.
- Verdsettende ledelse
Bokpresentasjon Bergen
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Kapittel 10 På treningssenteret.
Brukerundersøkelse Bergen uke Brukerundersøkelse Bergen uke Respondenter Totalt antall besvarelser: 1852 De fordeler seg på bydelene.
4. – 7. trinn 1.
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
KBL-konferansen 7. mai 2014 Lars Aasen, Leieboerforeningen.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Brukerundersøkelse av Trivselsprogrammet Høst 2013 (utdrag)
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
100 lure ord å lære.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Tusen takk Tusen takk for de 7500 kr som vi fikk for å starte vårt prosjekt med X-box på Midtløkken Bo og servicesenter i Tønsberg. Vårt prosjekts mål.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Samarbeide for å overleve? Mulighetene er der…og MÅ tas 5 September 2014 Grafisk bransjeforenings landsmøte 2014.
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Trivselsundersøkelse 2014 Brukerundersøkelse høst 2014 (utdrag) Skoler som ble kontaktet Alle 882 trivselsskolene som var aktive høsten Besvart av.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Carina Fjelldal-Soelberg
Lyshovden Oppveksttun!
Kroppen som Gud har villet
Agent for rettferdighet
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
Oppdatering fra Ålesund. Her skal dere få et innblikk i hva vi har gjort med midlene vi har mottatt fra av dere.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Varegg Nordnes Guttelagene 2006 Oppsummering etter sesongslutt 8.oktober.
Problemløsning.
Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. Matt. 7,17 Hva tenker vi om Molde menighet?
Egentrening i ferien Minde Storm. 2 Ha det kjekt med fotballen Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig.
Gang.
Utskrift av presentasjonen:

Trivselsprogrammet Erfaringer fra Drammen Svend Kristian Eidsten

Drammensskolen Norges beste skole «En skole der hver enkelt elev oppfyller sitt fulle faglige potensial og blir et trygt og selvstendig menneske» IGP Fantastisk jobb av: Børresen: Selcuk, Eli, Gro-Hege, Nihal, Stine + Marienlyst: Janne, Hanne Marie og Karin ……. + Janne og Gro-Hege for ekstrainnsats en kveld. Release-fest for disse for de har jobbet utrolig hardt Innhold på dagen. Målet med fagplanene: Første del av visjonen + andre del jobber vi med i læringsmiljøarbeidet vårt og PALS

Drammensskolen Norges beste skole Skoler: 12 + 5 + 1 + 2 + 1 Elever: 7422 (561 TL-er) Lærere: 654 Pedagogiske medarbeidere: 161

IGP Fantastisk jobb av: Børresen: Selcuk, Eli, Gro-Hege, Nihal, Stine + Marienlyst: Janne, Hanne Marie og Karin ……. + Janne og Gro-Hege for ekstrainnsats en kveld. Release-fest for disse for de har jobbet utrolig hardt Innhold på dagen. Målet med fagplanene: Første del av visjonen + andre del jobber vi med i læringsmiljøarbeidet vårt og PALS

Drammensskolen Norges beste skole Utviklingsbasen betaler: Busser & hall-leie for lekekurs 30 NOK til «Takk-for-hjelpen-dagen» TL-kort TL-seminar *Utstyr

Drammensskolen Norges beste skole

To trivselsminutt på barneskolen Mette Mikkelsen

Organisering i Bergen: 5 koordinatorer fordelt på 67 skoler Lene Hundvin – Fyllingsdalen/Laksevåg Bodil Risøy – Årstad/Bergenhus Kari Snartemo - Ungdomsskoler Tom Carlos Eimhjellen – Fana/Ytrebygda Mette Mikkelsen – Åsane/Arna

Hvem er Mette Mikkelsen? Avdelingsleder ved Flaktveit skole i Bergen Koordinator for 17 barneskoler i bydelene Åsane og Arna Flaktveit skole: Barneskole med 410 elever Trivselsskole siden januar 2011 50 trivselsledere

Indiana Jones - Vestlandshallen januar 2013 TL-organisering på Flaktveit: 10 midttimer i uken a 30 minutter Ingen ”småfriminutt” TL-aktiviteter i 8 av 10 midttimer! Trivselslederne jobber 60 min x 2 dager Inne- og uteaktiviteter fra oktober-april Kun uteaktiviteter fra april-oktober Trivselslederne bytter aktivitet etter 2-3 uker Vertskap for Norges største lekekurs – 17 skoler i Vestlandshallen Indiana Jones - Vestlandshallen januar 2013

To midttimer hver dag TL-aktiviteter i alle pauser (ikke fredag) Større mulighet for å oppnå Helsedirektoratets anbefalte tid i aktivitet (60 min hver dag) Flere muligheter for fordeling av bane/gymsal etc. Færre arenaer for konflikter/plaging – ingen småfriminutt uten aktivitet Elevene tar et stort ansvar for egen og medelevers skolehverdag

Banefordeling TL – Vinter 2012/2013

Besøk av skolebyråd Harald Victor Hove

Lek, moro, aktivitet og glede

U T E A K I V R

OG INNE 

PÅ KURS!

Superscoop

KINESISK FOTBALL

MYE AKTIVITET!

EN STOR R E S U !

Trivselsprogrammet Erfaringer fra Ungdomsskolen Elisabeth Ødegaard

Hvem er vi?

Hva gjør vi? Hva gjør vi?

Hvem når vi? Hvem når vi?

Hvorfor ungdomsskoleelever søker om vervet som TL ?

Skileik og skiglede

Hva har Jacobsen med dette å gjøre? Erik Aas Andersen Tore Øvregård Garmisch hoppuka. Jacobsen 1. Bardal 3, Tom 4. Et av historiens råeste skihopp av Jacobsen i 2. omgang. Hentet inn ca 10 poeng på Schlieri.

Verdens Viktigste Hoppnasjon Selvstendige Utviklingsorienterte utøvere Erfare, utvikle, mestre, utfordre Ydmykhet, respekt og glede Vågal, offensiv, spektakulær, innovativ og fengende Verdens Viktigste Hoppnasjon

Jacobsen 2013 ”Jeg er mye mer på jakt etter følelser enn resultater når jeg hopper. Det er bare et tall, og så får du en premie. Det gir meg ingenting. Andre tenker nok annerledes, og det har jeg nok gjort selv også. Men det jeg elsker, er følelsen av å fly. Da er jeg helt fri. Det finnes ingen bekymringer eller frykt. Det er bare glede”. (VG Helg)

Jacobsen (Foto VG helg)

Jacobsen misser

Jacobsen tar pause Vinteren 2011 begynte Anders å bli lei av å jakte. Han lå på andreplass etter første omgang i storbakke-VM i Oslo. Så gjorde jeg et katastrofalt dårlig andrehopp, og hele stadion bare dævva … 50000 mennesker bare … poff. Han blåser lyden ut. Det ble helt stille i gryta. Han tar seg til pannen. Da rakna det. (VG Helg) Note: Når Jacobsen fortalte at han ville ta en pause fra hoppingen, var beskjeden fra Norges Skiforbund. Du har tatt den riktige beslutningen, men du vil alltid være velkommen tilbake som utøver, trener eller leder. NSF hopp ønsker utøvere, ledere og trenere med den indre gløden som brenner for sporten. Da kan vi sammen løfte norsk hoppsport til å bli verdens viktigste hoppnasjon.

Jacobsen danser

Skal vi danse – Jeg kviet meg for å bli satt i en situasjon der jeg kunne drite meg ut. Jeg var egentlig livredd. For jeg visste ikke én gang om jeg kunne bevege kroppen til musikk. Det kan jeg ikke ha godt av, tenkte jeg. Men frua mi mente at det var akkurat det jeg hadde: Å tore å ta meg selv litt mindre høytidelig. For jeg var blitt utrolig trangsynt. Alt måtte være på den og den måten, for at jeg skulle nå mine mål, forteller han. – Det var kona som presset meg, og det traff bra. Jeg lærte at ting ikke er så farlig. Og jeg fant ut hvorfor jeg syntes skihopping er viktig: Det er fordi det er lek. (VG Helg)

Jacobsen lader opp til skiflyvning

Om leken ”Dette er moro, og det er viktig å ha det moro på ski. Jeg var på ingen måte bekymret for å ødelegge meg i forkant av dagens renn. Viktig å vise seg for de unge hopperne, selv om jeg senere i dag skal prøve å hoppe 250 meter..” Bygdeposten Om leking på ski: ”Jeg tror det er derfor jeg ble god, fordi jeg har lekt hele livet. Det er sånn idrett skal være: Du skal kose deg og ha det moro.” (VG Helg)

Lader opp til VM stor bakke Hopprenn

Skirenn app – 15. mars

Del bilder og resultater på Facebook