Rollen som lederkommune i ASSS barnevern

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Unimed 1 Status og framdriftsplan for Multisenterstudien av akuttpsykiatri (”MAP?”) Forskningssjef Torleif Ruud SINTEF Helse Avdeling for psykisk helsearbeid.
Advertisements

Forbundet arbeid med Landsmøtet 2014 Presentasjon per 27. mai
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
1 1 GSI- samling sept SSBs oppgave • SSB sin virksomhet er regulert ved lov – lov om offisiell statistikk og Statistisk sentralbyrå.
OSS 13. september 2012 • NHN koordinators rolle og aktiviteter • Nytt mandat IKT-forum.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
Inngåelse av lovpålagte samarbeidsavtaler med kommunene i Midt-Norge Fagseminar Vestmo mars 2012 Elise Solheim Lovpålagte samarbeidsavtaler.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
RAMMEPLAN for barnehagens innhold og oppgaver. Mandat for rammeplangruppen Rammeplangruppen skal vurdere og fremme forslag på følgende områder særskilt:
TITLE KLUBBENS MÅL OG PLANER PETS D
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
Insentivperiode 1, 2012 Startet 26. mars Avsluttes 15. juni Krav for å delta: Fra hver bedrift skal 10 brukere samkjøre 4 ganger.
Standardisering og kvalitetssikring av prosesser i SSB
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
Nye jaktprøveregler-løshund -Gjeldende fra høsten Opplæring våren Dommere som skal dømme MÅ ha gjennomført kurs. -Kurs bør holdes i 2014 og.
Nettverkene – mer enn en læringsarena KS Effektiviseringsnettverkene 2006.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
K10 samarbeid IKT Møte med programkomiteen for ASSS 10. juni 2010.
Ressursinnsats og resultat av nettverksarbeidet 1.
ASSS Hovedrapport/kommunerapporter 2010 KS – Analyse og økonomi v/Jan Aarak ASSS PK 10. juni 2010.
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
Status for nettverksarbeidet ASSS-kommunene - September 2006 Jan Aarak, KS.
Samling for privatskolene 19. mai 2008 Bruk av elevdata (Vigo)
1 KOSTRA ( KOmmune-STat-Rapportering) Bedre styringsinformasjon –Relevant –Pålitelig –Sammenlignbar Samordne /effektivisere rapporteringen –Selve rapporteringsveien.
HVA…? Enda en plan, sa Per…. Individuell Plan… Vidar Hårvik MARBORG 1.
1 1 KOSTRA-arbeidsgruppe psykisk helsearbeid og rusarbeid Møte 16. januar 2013 Torild Fløysvik
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Regionalt Partnerskap hvordan gjør vi det i Østfold Torsdag 27.august 2015 Karoline Fjeldstad.
Retningslinjer for samfunnsansvar RBU 26. august 2013 Utforming av retningslinjer.
Oppfølging av etterlatte
Nettverk: Scandic-Easy
Rapportering fra porteføljekontakter til nasjonalt porteføljekontor i 2017 Revidert januar 2017.
ASSS-kommunehelse moden for revidering?
Læringsdialogen legger grunnlaget for neste steg.
Splitting av årsverk i helsestasjons- og skulehelsetenesta
Lovdata Pro som studie- og eksamensverktøy
Velkommen til Trondheim!!
Gevinstrealisering – hva og hvorfor? En enkel innføring
Læreplanforståelse B – Samarbeid
«Et NAV med muligheter»
Gevinstrealisering – hva og hvorfor? En enkel innføring
ASSS Barnevern Tanker fra Programkomiteen (PK) v/ Egil Olsen Økonomi- og regnskapssjef Fredrikstad kommune.
INMA Performance Awards
KS FoU - Vedlikeholdsetterslep for kommunale veger, oppdatering av rapport for ASSS v/Bendik Drevvatne, Oslo kommune ASSS – Samferdsel
Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.
ASSS YYY [navn på nettverk] Tanker fra Programkomiteen (PK) v/……………………………………….
ASSS som samarbeidsarena
Hva er våre styrende ledd opptatt av?
Enkel brukerveiledning
Informasjon til HO
EpN – pilot på MN Marte Øvstetun Seksjon for digitale tjenester
1. RKG sekr – innledning Reference site velferdsteknologi
Rapportering fra porteføljekontakter til nasjonalt porteføljekontor i 2017 Revidert januar 2017.
STATUSRAPPORT UiO Saksbehandling og arkiv Delprosjekt 1 &
Enkel brukerveiledning
Utskrift av presentasjonen:

Rollen som lederkommune i ASSS barnevern Bærum kommune

Lederkommune – funksjon og oppgaver Lederkommunens hovedoppgave er å sikre god kobling mellom tjenestenettverkene og PK. Det er fremdeles KS som har ansvar for å lede nettverkene og møtene. Lederkommunens representanter skal bidra til å styrke koblingen mellom tjenestenettverket og PK: Lederkommunens representanter holder et kort innlegg på hver samling med «nytt fra PK» og har også ansvar for å formidle status fra nettverkene til PK-leder. Lederkommunens representanter skal delta i programkomite/arbeidsutvalg/planleggingsgruppe i forkant av samlingene Lederkommunens representanter skal gjennom hele året være sparringspartner for KS når det er behov for mindre avklaringer eller noen å reflektere med. Hvis nettverket skal gi en samlet uttalelse (eksempelvis til SSB eller direktorat) har lederkommunen ansvaret for å skrive og er avsender for denne. Ordningen evalueres i løpet av 2019. Status

ASSS Gevinstbank www.asss.no Samle gode effektiviseringsforslag med erfaringer og gode råd Minst 2 eksempler fra hver kommune i hvert nettverk – gir 200-300 effektiviseringsforslag totalt Forslag til mal laget – noen eksempler utarbeidet Kan være utgangspunkt for erfaringsutveksling på høstsamlinger Frist for innlevering 1. september Gjøres tilgjengelig for hele kommune-Norge. Formålet er å ta i bruk all den kunnskapen og erfaringen som finnes i ASSS-kommunene om hvordan gevinster hentes ut gjennom kloke tiltak. Dersom vi klarer å få inn to-tre konkrete eksempler per kommune, innenfor hvert tjenesteområde, så har vi raskt 200-300 forslag til hvordan man kan hente ut gevinster. Det er laget en mal for innrapportering – jeg skal straks vise et par eksempler. (Klikk på lenken) Malen er enkel, og vil da ligge elektronisk tilgjengelig. Foreløpig intensjon er at den blir liggende på www.asss.no, slik at den er tilgjengelig for alle kommuner – men endelig beslutning om dette tas på PK-samling i juni. Hver enkelt ASSS-kommune har ansvar for å finne frem og legge inn eksempler, herunder også eventuelt oppdatere eller slette – det er kommunene som eier bidragene. [Det er lederkommunens nettverksrepresentant som vil følge opp de kommuner som eventuelt ikke har levert noe innenfor respektive nettverksområde.]

Mal for å legge inn eksempler: