Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KS FoU - Vedlikeholdsetterslep for kommunale veger, oppdatering av rapport for ASSS v/Bendik Drevvatne, Oslo kommune ASSS – Samferdsel 25.4.2018.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KS FoU - Vedlikeholdsetterslep for kommunale veger, oppdatering av rapport for ASSS v/Bendik Drevvatne, Oslo kommune ASSS – Samferdsel 25.4.2018."— Utskrift av presentasjonen:

1 KS FoU - Vedlikeholdsetterslep for kommunale veger, oppdatering av rapport for ASSS v/Bendik Drevvatne, Oslo kommune ASSS – Samferdsel

2 Felles rapport for ASSS-nettverket
Konklusjon fra høstsamlingen: «Nettverket er enige om å gjennomføre en koordinert oppdatering i Multimap innenfor en tidsfrist tidlig i Multiconsult lager en topprapport på dette arbeidet for ASSS nettverket, a la rapporten fra 2015 om vedlikeholdsetterslep på kommunal vei. Prisoverslag er 50 000 kr +mva. Oslo kommune koordinerer arbeidet, og inngår avtalen med Multiconsult, og besørger at kostnaden fordeles til hver enkelt kommune. Dette innebærer også å sende ut felles informasjon til kommune om tidsvindu for rapporteringen i Multimap. Det legges opp til at Multconsult tilrettelegger for et «webinar» mtp på veiledning m.m.»

3 Multimap – kort repetisjon: system for Tilstandsregistrering VEI
Verkøy Multimap: Veinettet deles inn i ulike elementer/veityper og tilstandsvurderes på en skala fra TG0, TG1, TG2 og TG3 Verktøyet kan omsette vurderingen i en kr-verdi Leveres av Multiconsult og er benyttet i KS sin FOU rapport av Hva koster det å fjerne forfallet på det kommunale veinettet Benyttes av 9 av 10 kommuner i ASSS-nettverket, Oslo med fra årskifte 2016/17 Verktøyet kan tilpasses til å tilstandsvurdere andre elementer enn vei

4 Hva får vi? -en forenklet versjon av disse rapportene for ASSS-porteføljen
2009 2015 Link til rapporten

5 Hva får vi Trendanalyse = sammenligning mot tidligere år, altså er endringer mot 2015 absolutt tenkt som en del av rapporten. Vi har kanskje et noe annet oppsett enn rapporten fra 2015, men de samme opplysningene vil bli belyst. Sett mot forrige rapport: -          Metodikk for kartlegging er helt lik. Så kartleggingene vil være sammenlignbare. -          Endringer i TG mellom år (ref figur side 4). Denne informasjonen blir med. -          Vi kan sammenstille tallene mot antall innbyggere i ASSS-kommunene som på side 5 -          Fordeling av ulike veityper tar vi med, side 6. -          Vedlikeholdsetterslep, side 20, vil bli tatt med. -          Forrige rapport har en del beskrivelser av finansiering og oppfølging ift hvordan det jobbes med veiplanlegging. Dette har vi ikke tatt med som en del av den oppdaterte rapporten. -          Tallunderlaget for 2018-rapporteringen er mindre (kun 10 kommuner) enn forrige kartlegging (mener det var ca 50 kommuner med i kartleggingen, = ca 20 % av det kommunale veinettet ). Den planlagte rapporten for 2018 vil nok i større grad fokusere på porteføljen for ASSS-kommunene og tilstanden inkl. kostnader for denne. Vi vil også ta med utviklingen fra tidligere kartlegging, der det er mulig.

6 Hva gir det oss Felles referanse som storkommuner for hvordan tilstanden er på «vårt» veinett Kan sammenlignes med resultatene på «landbasis» jf rapportene fra 2009 og 2015 Opsjon: Hver kommune kan bestille en egen rapport kun for sin kommune.

7 Hva gir det oss, fortsetter
Forutsetning for å kunne videreføre tilstand som indikator i nettverket.

8 Hva må vi gjøre? Hver kommune må utføre oppdateringen i multimap
I løpet av våren, sommeren og høsten 2018 Slik at vi kan få resultatene og rapporten presentert på høstsamlingen i 2018. Dvs vi må følge opplegget som Jill Kristina Nordhus fra Multiconsult legger frem senere i dag

9 Hvorfor bør vi gjøre dette
Hør på Elisabet Schjølberg, Multiconsult: Vedlikehold og vedlikeholdsplanlegging av veg

10 Hvorfor gjør Oslo dette?
Vi bruker dette strategisk for å kommunisere budsjettbehov m.m. til vår byrådsavdeling og politiske ledelse Vi bruker det for å gå i gang med mer detaljert vedlikeholdsplanlegging Vi bruker det som et bidrag til vår forvaltning og risikohåndtering Ikke minst vi ønsker å bruke dette i benchmarking-sammenheng mv


Laste ned ppt "KS FoU - Vedlikeholdsetterslep for kommunale veger, oppdatering av rapport for ASSS v/Bendik Drevvatne, Oslo kommune ASSS – Samferdsel 25.4.2018."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google