Naturmangfold i internasjonalt farvann

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
MKS MARITIME KONFERANSE 2014 Innlegg v/Siri Hatland Fraktefartøyenes Rederiforening.
Advertisements

KOSTRA-skjema 13, Kommunale boliger Ny-utvikling av skjemaet – hvorfor og hvordan?
VANN. VANNETS KRETSLØP Vannets kretsløp et det viktigste av naturens kretsløp. Det rinner ut i havet.: Vann fordamper. Det blir kondensert. Vannet faller.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
Organiseringen av FN Generalforsamlingen (ofte kalt Hovedforsamlingen) er kanskje det nærmeste vi kan komme et verdensparlament FN-sekretariatet, som er.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Velkommen til klimatoppmøte! Klimatoppmøte i skolen Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
KOMMUNEREFORMEN OG PLAN- OG BYGNINGSLOVEN (PLANDELEN) - HVORDAN GJØRE BEGGE OPPGAVENE I KOMMUNENE? Planforum Østfold februar 2015 Prosjektleder Torleif.
​ Stort nasjonalt engasjement for forebygging av overdosedødsfall! Oppsummering fra det nasjonale læringsnettverket1.
Den gode kunde Kompetanse, involvering og kultur Magne Jørgensen Simula Research Laboratory.
UHR. Dir skole 1 Samarbeid mellom faglig og administrativ ledelse på fakultetsnivå. Knut Fægri Mat.-nat. Fakultet, UiO.
Tigerfødsel Kristiansand Gjennomgang av tenking bak oppgavelaging.
Rehabiliteringskonferansen 2015 Variasjon i organisering av tjenestene.
Fem viktigste tips Som hjelper deg med å vinne i online Bingo Innsendt av :
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
Direktørens rolle ved universitet og høgskular. Høgskuledirektør Hans Jørgen Binningsbø UHR sin direktørskule 27. nov
§12 i vannforskriften
+ Mestringstro Lise Andersen – Sykepleier Vårkurset i Oslo 22.April 2016.
Veileder for gevinstrapportering
ROS-analyse.
INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon
Et prosjekt finansiert av KS for Bergen bystyre
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Bærekraftig samfunnsutvikling
Interkommunal plan Saltenfjorden
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Familieråd En for alle, alle for en
Til deg som skal holde denne presentasjonen: I 2017 markerer kirkene i Norge at det er 500 år siden reformasjonen, og de har valgt Fasteaksjonen som sitt.
Historien om froskene... Livets leksjon nr 1
Bærekraftig samfunnsutvikling
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Samarbeid og medbestemmelse
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
Gang.
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Å arbeide i studiegruppe:
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst 2017
2) Hvordan kan vi tenke om rett og galt?
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Beredskapsarbeid når UiOs kriseberedskap ikke slår inn
Miljødirektoratet – roller i forvaltningen av tare
Miljøperspektivet i FNs bærekraftsmål
Prosjektveileder Forklaringer og enkle hjelpemidler
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
WTO 149 land er medlemmer, de fleste fattige U-land
Hva vet vi om barn og smak
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Norden som foregangsregion
LMK - den rene motorhistoriske kulturorganisasjon!
Fremmed art Fremmed art Paul Harald Pedersen CC BY 4.0.
1. Innledende påstander om organisasjoner
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
1. Innledende påstander om organisasjoner
Klubbutvikling oppfølging
Kva meiner vi med naturmangfald?
I 2005 tok Buskerud fylkeskommune i bruk digitale inmålingsinstrumenter i forbindelse med arkeologiske registreringer. Utstyret består av en PDA med tilhørende.
UTKAST Prosjektøkonomistyring Felles for forvaltning av nye rapporter og håndtering av innspill til endringer EFP-prosjektet høsten 2013.
We serve.
Velkommen til foreldremøte
Gjennomgang av fakultetsoppgave 10. mai 2019
Digitaliseringsarbeidet i Lillehammer-regionen
Regional høringskonferanse 14.mai
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Lokal markagrense for Frogn kommune
Program for administrativ forbedring og digitalisering
Utskrift av presentasjonen:

Naturmangfold i internasjonalt farvann Livet i havet og menneskene som avhenger av det, er i dag under sterkt press. Bestandene av marine arter er halvert siden 1970. Effektene av klimaendringer, forurensing, ødeleggelse av viktige leveområder og overfiske er driverne for denne utviklingen. Den nye globale havrettsavtalen om naturmangfold i internasjonalt farvann er en unik mulighet for den koordineringen som trengs for å unngå kollaps i marine økosystemer og for å skape en bærekraftig blå økonomi. Sikre naturmangfold i havet Frem til nå har det vært en enighet om at ingen eier internasjonalt farvann. Dette har fungert så lenge en bare ville sikre trygg skipsfart, en trodde fiskeressursene var uendelige og havet for stort til å forurense. Nå vet vi bedre og WWF mener at alle stater skal ha eierskap og dermed ansvar for havet og naturmangfoldet. For å oppnå dette, mener vi det er nødvendig å etablere et globalt organ, med overordnet ansvar for beslutninger som sikrer naturens interesser. Eksisterende regionale organisasjoner og sektormyndigheter skal fortsatt arbeide med sine områder, men det er i dag svært liten grad av samarbeid. Det globale organet bør ha jevnlige partsmøter (COP) og fungere som et kontrollorgan som følger opp vedtak gjort i andre organer. Når stater for eksempel har identifisert økologiske eller signifikante marine områder (EBSAs) eller bestemmelser om vern av trekkende arter i Bonnkonvensjonen (CMS), følges dette i alt for liten grad opp av de samme statene som er representert i regionale fiskerikommisjoner og sektormyndigheter. Den nye avtalen må kunne legge press på relevante institusjoner til å faktisk implementere det de selv har bestemt i andre organ. WWF mener at BBNJ COP skal representere en helhetlig stemme for havet og for å få til dette, må den globale institusjonen ha et effektivt organ for konfliktløsing. Vi ønsker at globalt eierskap også betyr lav terskel for å melde fra hvis en stat ikke implementerer bestemmelser fra andre organer. Økosystemtilnærming til havforvaltningen må ligge til grunn og avgjørelser må bli tatt med bakgrunn i forskning. Vern og bruk utelukker ikke hverandre, men det er helt nødvendig å ta utgangspunkt i bevaring når en vurderer bruk, og ikke motsatt. En trenger altså ikke utelukke all aktivitet, men en må vite hvilke områder og arter som skal vernes mot hva slags aktivitet. En må også unngå at enkeltland opererer under flagg som ikke har underskrevet avtalen. Det vil derfor være nødvendig at alle stater støtter avtalen og er i tråd med resolusjonen (72/249) i FNs Generalforsamling om å oppnå konsensus. WWF ønsker lykke til med forhandlingene og vi ønsker å bidra til konstruktive løsninger.