Felles prosjekt for alle velferdstjenestene

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Advertisements

Evaluering av Barne- og familieenheten(BFE ) Direktør for oppvekst og utdanning Planlagt startdato: Fase 1: 15. juni 2013 Planlagt sluttdato : Fase 1 +
INTERNKONTROLL - Medlem av Norges største frittstående elektrikerkjede -
Klimajobber i nord Broen til framtiden 2015 Gaute Håkon Holand Wahl.
Utenforskap Et nasjonalt problem som må løses lokalt.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Bilag 5 Strategier for HELFO mot HELFO har vært gjennom en spennende reise fra etablering av Trygdeetatens oppgjørsorganisasjon i 2004 og fram til.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Temaplan Legetjenester Komité Helse og omsorg.
BUØY SKOLE Lærelyst, vekst og glede. Vår visjon: Lærelyst, vekst og glede  Buøy skole år: 1-7 skole,160 elever og 30 ansatte  Opplæringsloven, læreplanen.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Myke trafikanter Falkeid idrettslag ønsker å legge til rette for myke trafikanter og vil ha mest mulig av trafikken bort fra selve idrettsområdet.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Byrådet har følgende overordnede mål for det psykiske helsearbeidet ( ) i Oslo kommune:
Sportsklubben nord Versjon
Alkoholbruk blant unge i Agder
Sola Kari Helene Rosenlund
«Oppvekst og kunnskap» Que vadis?
ROS-analyse.
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon
INFORMASJON OM BARNEVERN
Refleksjon over egen læring har stor effekt
Asker velferdslab Komite Helse og omsorg
Møteplassen – gruppetilbud for barn og foreldre
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Kulturkortet for ungdom
Fremtiden. Fremtiden Ressursfokus vs mangelfokus.
HVA OPPNÅR VI MED HVR? Helse og omsorg
Kvalitet I barnehagen Presentasjon
Bærekraftig samfunnsutvikling
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Bærekraftig samfunnsutvikling
HVA OPPNÅR VI MED HVR? Helse og omsorg
Sak 7 - Workshop om Helhetlig behandling av post – hva ønsker Tjenesteeierne  Spørsmål fra Gruppe
Nettskyen ved UiO 1.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Sametingsvalget mellom Karasjok og Tønsberg
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Hverdagsrehabilitering Orientering til Eldrerådet 10.mars 2016
Gevinstrealisering – hva og hvorfor? En enkel innføring
Arbeidskultur i Drammen kommune
Psykisk helse -Psykososialt team
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Den matematiske samtalen
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Forprosjekt Finnmarksmodell barnevernet
Matematikk på ungdomstrinnet
Egenkontroll og tilsyn Lillehammer
- Sandesundsveien barneskole
Trude Senneseth, psykologspesialist / FJELL KOMMUNE
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
INVITASJON TIL NÆRMILJØMØTE
Evaluering Regionrådet
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Program for administrativ forbedring og digitalisering
Utskrift av presentasjonen:

Felles prosjekt for alle velferdstjenestene Tidlig innsats og forebyggende arbeid Selvhjulpenhet og mestring Effektive tjenester og omstilling Områdeinnsats Kultur og ledelse Tidlig innsats betyr i dette HP først og fremst målrettet innsats mot barn i tidlig leveår, og omhandler primært helse, barnehage og skole Vi skal forhindre utenfor skap og fremme sosial integrering Felles verktøy for å kartlegge risiko skal utvikles, og kunnskap om risiko skal benyttes til å iverksette tiltak rettet mot de gruppene som trenger det mest. Barn med sårbarhet må både fanges opp OG gis et tilbud og vi må sørge for at rett tilbud finnes. Videreføre og videreutvikle vårt gode arbeid med handlingsplan mot radikalisering og ekstremisme VI skal gjøre en områderettet innsats og arbeide nærmiljøutvikling i flere områder i Bærum Og vi igangsetter en helhetlig innsats for familier med lav inntekt og styrker vårt arbeidet med tidlig innsats i barnehage.

Innsiktsarbeid

Funn 1 – Vi har mange gode tjenester som fungerer godt ! Engasjerte og kompetente fagfolk Gode tjenester Mange fornøyde brukere Videreføre godt arbeid! «Trenger ikke å være dårlig for å bli bedre»

Funn 2 – Det er litt vanskelig for brukerne å orientere seg Brukerne er usikre på hvor de skal henvende seg Tjenestetilbudet kan oppleves uoversiktlig Vi trenger bedre oversikt over tiltak Hvem gjør hva? Hvem har og tar ansvar for hva? Vi vil ha en gjennomgang av tjenestetilbudet!

Funn 3 – Tjenestene/tiltakene er ikke tilstrekkelig samordnet Brukere savner en helhetlig opplevelse av tjenestene Brukerne opplever overgangen mellom tjenestene som vanskelig Vi vil samordne tilbud, og skape gode overganger

Funn 4 – Det er behov for større grad av involvering av hele familien Vi må i flere tilfeller jobbe med hele familien for å lykkes med tiltakene! Vi må jobbe mer i dirkete kontakt med bruker!

Vi må gjøre noe med dimensjonering Funn 5 – Vi har manglende kunnskap om hvorvidt tjenestene dekker brukernes behov For få tiltak på selektert nivå? Tilstrekkelig folk som jobbe direkte med familiene? Hva styrer utviklingen og opprettelse av tjenestene? Vi må gjøre noe med dimensjonering av tjenestetilbudet

Funn – Vi har manglende kunnskapen om effekt Vi vil utvikle bedre arbeidsmodeller, og måle effekt

et løfte til bærumssamfunnet om at innbyggere også skal være medbyggere en forventning om innbyggerdialog og medvirkning har mulighet for å gi retninger vi ønsker at samfunnet skal utvikle seg i f.eks mangfold Ordene er kvaliteter for bærumssamfunnet mangfold: å sette pris på og respektere forskjellighet raushet: følelsen av et fellesskap, noe som er større enn oss selv bærekraft: å tenke på fremtiden når vi gjør våre valg, de unges begrep

krn@baerum.kommune.no Tlf 90479110 Kontaktinformasjon krn@baerum.kommune.no Tlf 90479110