- ein plan for palliasjon i Nordfjord

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Advertisements

Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
Individuell Plan Palliasjon
Kreftkoordinator i kommunene, samarbeid om palliasjon
Individuell plan: ”Gjør det så enkelt som mulig”
Bakgrunn for stillingen
Samhandlingskonferanse 4- 5 november 2010 Anne Kjersti Drange
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Samhandling -utfordringer-
Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester og ABC-satsning
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Samhandling – palliativt team, Helse- Sunnmøre
Kreftprosjektet i SIO helseregion SIO- samling for kommunekoordinatorer og prosjektledere Orkdal Rådhus 19. september 2012.
Barn som pårørende.
Edmonton Symptom Assessment System (ESAS) Innføring i Helse Sør og Akershus Januar 2005 Nina Aass og Sjur B. Hanssen, Regionalt kompetansesenter for.
Samhandlingsreformen Blå byer blir røde Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen 31. mars 2009.
Barn som pårørende –lovendring
Barn som pårørende – satsning og lovendring Bergen 3.desember Siri Gjesdahl.
Barn som pårørende.
Pedagogisk fagsenter. Drøftingsteam
”Hva vet barna om rusproblemene dine?” BIRUS
Registrering av aktivitet for å sikre utførelse og dokumentasjon av tiltak.
Palliativ enhet UNN Harstad Samhandling i praksis
«Barnet mitt blir også sett»
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
Sammen om mestring Tverrfaglig samarbeid Reidar Pettersen Vibeto Korus Sør.
Ny betalingsforskrift på kommunal medfinansiering og kommunal betaling for utskrivningsklare pasienter.
På lag med deg for din helse BFK Ekstern samhandling mars 2016.
| Behov for ny statistikk i KOSTRA ved oppbygging av lokalmedisinske sentre Michael Kaurin Helsedirektoratet.
«Barnet mitt blir også sett» -om kommunalt samarbeid om barn som pårørende Ålesund 8.april Lisbeth Slyngstad Rådgiver psykisk helse/Barnekoordinator.
Læringsnettverk i forbedringsarbeid Berit Skjerve, leder Utviklingssenter for hjemmetjenester i Akershus Hege Berntzen, fagkonsulent, Utviklingssenter.
LIKEVERDIGE HELSETENESTER. «Likeverdige tjenester betyr at alle har tilgang til tjenester av like god kvalitet som er tilpasset det enkelte menneskets.
Fylkeslege Helga Arianson 1 Utfordringer i samarbeid og erfaringer fra tilsyn Solstrand 28. oktober 2009 Fylkeslege Helga Arianson.
Hanne Elin Skår Forløpskoordinator ved Helse Førde.
MYELOMATOSE OG PALLIASJON Palliasjon er en tverrfaglig, helhetlig og aktiv behandling av pasienter med alvorlig sykdom. Palliasjon er en tverrfaglig, helhetlig.
Virksomhet Psykisk helse og rustjenester Noen fakta om virksomheten Utfordringer i dagens tilbud Hvordan vil vi ha det? Omstillingene til nå Beskrivelse.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Barnog ungdom som pårørende, 2009 Barn som pårørende Spesialrådgiver/ spesialsykepleier Randi Værholm Kreftforeningen Barnog ungdom som pårørende, 2009.
Barn som pårørende – videre arbeid - Hvordan jobbe videre fremover for et bedre tilbud til barn som pårørende - Innledning til oppsummerende diskusjon.
Forberedende samtaler
Prosjekt ”Pårørende en ressurs”
Team Lindrende Behandling
Palliativ behandling -Fastlegens rolle og tanker om god samhandling
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
ÅNDELIG OG EKSISTENSIELL SMERTE
Lindrende behandling ved livets slutt
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
Overlege, Palliativt team Helse Førde
Hvordan være en god lege for dem som er fratatt friheten?
24 november 2017 Elisabeth Wold
Regionalt Brukerutvalg
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Målgruppa til tenesta. Mennesker med utviklingshemming over 18 år med alvorlege atferdsproblem og psykiske lidingar. Vaksne med diagnoser innafor autismespekterforstyrringar.
LEVE BETRE!.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Målgruppa til tenesta. Mennesker med utviklingshemming over 18 år med alvorlege atferdsproblem og psykiske lidingar. Vaksne med diagnoser innafor autismespekterforstyrringar.
Barn som pårørende- kommunenes erfaringer
Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
OSLO 18 OG 19 APRIL 2018 KIRSTEN FRIGSTAD VIRKSOMHETSLEDER 24SJU
Hvordan gjøres dette i Gerica
Born som pårørande Fagdag Hildegunn Fauske
Larvik kommune - med fokus på mestring Roy Sæther, avd
Barneansvarlige i Ålesund Oppfølging av barna
Ressursgruppe for innføring av palliativ plan i Møre og Romsdal
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Enkel brukerveiledning
Utskrift av presentasjonen:

- ein plan for palliasjon i Nordfjord NORPAL - ein plan for palliasjon i Nordfjord

Prosjektet Interkommunalt prosjekt i Nordfjord, oppstart i juni 2016. Bakgrunn: Mangelfulle prosedyrer og retningslinjer i palliasjon, i det felles kvalitetssytemet «Compilo». Ingen systematisert ivaretakelse av palliative pasienter i kommunehelsetjenesten. Tverrfaglig samarbeid Ressursnettverket for kreftomsorg og lindrende behandling, fastleger, lege fra palliativt team, psykisk helsetjeneste, helsesøster, kreftkoordinator, utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjeneste, prest, ergo/fysio, NAV.

Mål Heve kvaliteten på tjenesten. Sikre et likt palliativt tilbud og oppfølging . Øke kompetansen til helsepersonellet i kommunehelsetjenesten i fagfeltet palliasjon. Skape en systematisert og informativ arena for helsepersonell i kvalitetssystemet «Compilo». Etablere gode rutiner og retningslinjer for tverrprofesjonelt samarbeid mellom de ulike aktørene.

Tiltak Utvikle og implementere prosedyrer og retningslinjer for palliasjon og lindrende behandling i «Compilo». Utvikle en palliativ plan som skal sikre en god og tverrfaglig ivaretakelse av den palliative brukeren, samt være en «felles plattform» for helsepersonellet. Utvikle en palliativ handbok, knyttet opp mot palliativ plan. Implementert planområdet palliasjon i Profil Internundervisning(3t) og arrangere en felles fagdag for helsepersonell i palliasjon, den 22.11.17.

Endringar i tilstanden LK=Lindrande koordinator PP= Palliativ plan Palliativ handbok –symptomlindrande tiltak Spesialist,kreftkoor-dinator eller fastlege kontaktar kommuna Palliativ pasient LK sender PP i EM til fastleg-en Fastlege set inn sympt.lin-drande tiltak fra handbok LK startar opp PP saman med brukaren Fastlege avtalar møte med LK og brukar Endringar i tilstanden Sakshandsamar opprettar en LK i samråd med leiar Revurderingar av PP, ESAS og E-meldingar Pårørande skal inkluderast heile vegen, og skal ha eit eige tilbod ved behov.

Barn som pårørende - Fagdag i oktober 2016, barn som pårørende. Budskap fra Trond Aare: «hadde vi bare hatt ett telefonnummer i hver kommune» - Møte med Turid Blålid (organisering, ansvarsfordeling, palliativ plan, Lærdal sitt prosjekt med barn som pårørende) -Sak til kommunalsjefene om ett telefonnummer og forslag om barneansvarlig i kommunene. - Fellesmøte med helsesøstrene i Nordfjord Mål: At ein skal få system for å identifisere og kartlegge familiar som lever med alvorleg sjukdom. Slik at barn (0-18 år)som er pårørande skal få hjelp i kommunane. Både fagfolk og familiar skal kunne ta kontakt med noen på en enkel måte.  

Rollen til barneansvarlig

Oppgaver for helsepersonell Kartlegge om pasienten har barn. Vurdere barnets behov. Samtale med pasienten om barnets oppfølgingsbehov og tilby informasjon og veiledning. Be om samtykke fra forelderen slik at en kan foreta hensiktsmessig oppfølging av barnet (trenger ikke å være skriftelig, men dokumentert). Gi informasjon til barnet og omsorgspersonen innen for reglene om taushetsplikt.

«Ein dag skal vi døy- men alle andre dager skal vi leve» P.O Enquist