Grenseregionalt Forum 2017

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Advertisements

Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
Senter for Velferdsteknologi
AVLASTNING Melhus
Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg
Forebyggende arbeid satt i system
Psykisk helsevern i ny helsereform Dagsenterkonferansen 5
Kan teknologi erstatte hender?
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Arena Helseinnovasjon, Kick off 3. februar 2011
Vest Buss Gruppen Dialogkonferanse Ruter November
Behovet for voksenboliger Hva kan kommune og helsevesenet spare på private løsninger? Vestlandske Bygg- og anleggsdag, 31. oktober 2013 Hilde Onarheim.
Opplæring – i et helsepolitisk perspektiv
Hva betyr de politiske føringene for ergoterapeuters prioriteringer? Møteplass: Allmennhelse 14.- mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Pleie Rehabilitering Omsorg – Sentralt system - Informasjons Teknologi
Utfordringer i forhold til kompetanse Gjøvik kommune tjenesteområde Helse og omsorg.
Velferdsteknologi og ergoterapi
Reformtider Arne Flaat Sykehusdirektør, Helse Nord-Trøndelag.
Basiskompetanse.
Hvordan møter kommunene samhandlingsreformen?
Samhandlingsreformen Blå byer blir røde Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen 31. mars 2009.
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
OM INNOVASJON I OMSORG ”Utrede muligheter og foreslå nye innovative grep og løsninger for å møte framtidas omsorgsutfordringer” Utvalgsleder Kåre Hagen:
Prosjekt velferdsteknologi Trygghetspakke
HVORFOR TENKE NYTT? i verdens beste velferdsstat…
Hjemmene blir intelligente – nye muligheter for omsorgstjenestene
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
Virtuell avdeling et nødvendig bindeledd i oppfølging av den utskrevne multisyke eldre pasienten?
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlings- reformen Rådmann Arve Semb Christophersen Larvik kommune Larvik – der det gode liv lever!
En vital arena for 60+ møteplass | aktiviteter | informasjon | helse
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
Kva treng helsevesenet av kompetanse for å takle dei utfordringar vi står overfor framover.
Samhandlingsreformen
Samhandlingsreformen Hva kan dette ha å bety for kommuner og helseforetak? Daniel Haga 1.
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
HVORFOR TENKE NYTT? i verdens beste velferdsstat… NOU 11:2011 Innovasjon og omsorg ”Utrede muligheter og foreslå nye innovative grep og løsninger for å.
Selv om det er forskjellig hvor langt de ulike kommunene har kommet i VFT satsingen så er mange store utfordringer der samme. Mange ulike fagsystemer.
Stiftelsen Verdighetsenteret – omsorg for gamle Stiftet av Fagforbundet, Norges Røde Kors, Helle Bennets Allmennyttige fonn og GC Rieber fondene Registrert.
Varslings- og lokaliseringsteknologi « Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL.
PRESENTASJON strategiseminar
Samhandlingsreformen Fagforbundet - sykehusnettverket Inger Mette Nilstad 6. mars 2009.
Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten – én helseportal Jostein Listou, kommunikasjonsrådgiver Helse Midt-Norge RHF.
Samhandlingsreformen og ledelsesutfordringer Januar 2009.
1 FORSLAG TIL FOKUS- OG INNSATSOMRÅDER Sak 19/2015 Forslag til handlingsplan OSU Øystein Lappegard, samhandlingssjef Hallingdal Eva Milde, leder.
Velferdsteknologi i liv som skal leves - også i Haugesund Therese Sivertsen Fagsjef Velferd, Smartly AS.
Program for interkommunalt nettverksmøte for innovasjon og velferdsteknologi Rogaland den 3.september 2015 på rådhuset i Eigersund Vi serverer enkel.
Velferdferdsteknologi – Hva er det helhetlige bilde? Velferdsteknologiseminar 19. november 2015, Honne konferansesenter Åshild Sæther Engen, Terningen.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Velferdsteknologi.
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
VELFERDSTEKNOLOGI I SØR-ØSTERDALEN
Det fremtidige Helsetilbudet til akutt syke eldre med et sammensatt sykdomsbilde i storbyen bergen SMART OMSORG: BEDRE PASIENTFORLØP, kunnskapsbasering,
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
En kartleggingsstudie
Trysil- Utfordringer og muligheter.
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Hva kan vi forvente av en ny Regjering
Hva er kommunenes utfordringsbilde ? Perspektiver fra Lindås kommune
Må vi virkelig ha all denne teknologien?
Måltidsvenn Kurs for frivillige.
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Oppgaver Med ”forhold” menes: Aktiviteter Bygninger/arenaer
Status i digitaliseringsarbeidet
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Digitaliseringsarbeidet i Lillehammer-regionen
Prioriterte mål i kommunalt og fylkeskommunalt planarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Grenseregionalt Forum 2017

Grenseregionalt Forum 2017

Utfordringer og muligheter Velferdsteknologi en av mulighetene? Demografi og attraktivitet Utfordringer og muligheter Velferdsteknologi en av mulighetene? Grenseregionalt Forum 2017

Bakteppe – samfunnsmessige utfordringer Antall eldre over 80 i Norge mer enn dobles i perioden 2015 – 2040: - 2015: 220 437 2040: 455 588 Kraftig økning i kroniske lidelser; diabetes, kols, demens, kreft,.. Og vi lever lenger med diagnoser som tidligere var dødelige Over 30.000 eldre over 65 år skades i hjemmeulykker hvert år. 900 av disse dør. De fleste ulykkene skyldes fall. OBS! Vekst i nye brukergrupper: 1/3 av mottakerne av kommunale hjemmetjenester er under 67 år. 40% av alle branner starter i elektriske artikler. Mange dør fordi de ikke er i stand til å evakuere på egenhånd. Teknologi kan hjelpe oss med å møte disse utfordringene! Grenseregionalt Forum 2017

Ensomhet som samfunnsutfordring ? Ensomhet er den nye folkesykdommen. Ensomhet er nå øverst på statistikken over dødsårsaker i England (foran kreft og hjerte/kar) Lars Mehlum, professor ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og forebygging ved Universitetet i Oslo: "Gruppen av eldre er forsømt i dag og påpeker at problematikken må sees i sammenheng med omsorg, sosiale nettverk og mangel på sosial kontakt". Overlege Stein Husebø ved Bergen Røde Kors sykehjem: "Jeg får mange henvendelser fra eldre pasienter som ikke ønsker å leve lenger. Et kjennetegn for disse er sosial ensomhet og isolasjon. At det er det sosiale som er hovedårsaken til at de ikke vil leve lenge, og ikke at de har smerter eller at de er syk". Teknologi og nye boformer kan imøtegå dette! Grenseregionalt Forum 2017

Vi må innrette oss annerledes! Grenseregionalt Forum 2017

Velferdsteknologi i Sør-Østerdalen Hovedmålet med prosjektet: - Enklere hverdag for innbyggerne - Tilrettelegge for egenmestring for innbyggerne - At innbyggerne skal kunne bo lengst mulig i eget hjem - Innbyggere med ansvar for tilrettelegging for eget liv Grenseregionalt Forum 2017

Velferdsteknologi i Sør-Østerdalen - Samarbeid om løsninger og kompetanse - Velferdsteknologi skal være en integrert del av de offentlige tjenestene innen 2020 Grenseregionalt Forum 2017

Grenseregionalt Forum 2017 Bosetningsmønster Regionen er preget av spredt bosetting. - Prioritere tiltak som gjør det mindre ressurskrevende å levere tjenester dit det er lengst avstand. Digitalisering kan benyttes til å styrke «grendekulturen». - VFT gjør det mindre ressurskrevende å opprettholde eksisterende bosetningsmønster. Vi får mulighet til å «vite om hverandre». Hjelper oss å til være "pilot i eget liv" - også i krevende livsfaser - Ivareta verdighet og selvstendighet. Grenseregionalt Forum 2017

Det handler ikke bare om teknologi! 80/20 Teknologien skaper mulighetene, men representerer bare et lite element i løsningene. Den største andelen handler om organisering, og vår evne til å ta teknologien i bruk – det er dette som er mest tid- og ressurskrevende Grenseregionalt Forum 2017

Grenseregionalt Forum 2017 En ny rolleforståelse Den nye innbyggerrollen Mer ansvar for egen helse og livsmestring! Fra passiv mottager til aktiv deltager Den nye pårørenderollen - nærstående og frivillige Nærstående og frivillige må integreres i tjenesteleveransene Krever tydeliggjøring av ansvarsforhold og forventninger Den nye tjenesteleverandørrollen Må tilpasse tjenestene i langt større grad «innbyggernes helsevesen", "tjenestene skal følge innbyggeren" – innbyggeren er premissgiver - Krever god kartlegging og hvilke ressurser som er tilgjengelig rundt den enkelte Kommunene må ta en aktiv rolle for å etablere dialog med innbyggerne Næringsutvikling som følge av behov for nye tjenester Grenseregionalt Forum 2017

Velferdsteknologi og lokal næringsutvikling Krever avklaring av hva som er kommunenes ansvar og hva vi som innbyggere må ta ansvar for selv. Kommunens rolle som en fasilitator - ha overblikk og koordinere tiltak hvor det er behov: Behov for helsehjelp Behov for praktisk hjelp Ensomhet – bidra til kontakt med omverdenen Teknisk assistanse Regional digital plattform for å formidle tjenester mellom innbygger og tjenesteleverandører Grenseregionalt Forum 2017

Velferdsteknologi og lokal næringsutvikling forts. En digitalisert «smartphonehverdag» åpner for nye former for samhandling - Velferdsteknologi stiller krav til datainfrastruktur - minimum 4G (mobilnett) Blant framtidens eldre vil det være innbyggere med god økonomi Nye næringer som leverandør av tjenester Krever tilrettelegging og samhandling Grenseregionalt Forum 2017

Takk for din oppmerksomhet! Grenseregionalt Forum 2017

Grenseregionalt Forum 2017