Massesuggesjon.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvorfor rødmer man når man blir flau?
Advertisements

Organisasjonskultur Lars Klemsdal Arbeidsforskningsinstituttet.
5 Kultur.
Læren om sjelen.
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.
Sosiologi i barnehagen
Ulike psykologiske retninger og deres historie.
Undervisning om Joyce Travelbee
11. Legitimitet og makt Påstandene:
7. Motivasjon i organisasjoner
6. Organisasjonskultur [Bruk MØVK] Påstandene:
Moralsk arbeidsdeling og bedrifters samfunnsansvar Alexander W. Cappelen Senter for etikk og økonomi, NHH.
Lederforum 15. og 16. april 2013 Diktator mot dikter
Å bruke praksisfortelling En måte å lære på
Religioner og livssyn i dag
1 Jeg og samfunnet.
Kulturteori
Introduksjonsgruppe kognitiv terapi
Lys-mørk kontrast Dersom vi bruker farger som er veldig lyse mot farger som er mørke, oppstår det en stor kontrast. Øyet trekkes mot de stedene der kontrastene.
Pårørendes forhold til tvangslidelse.
Kvalitative og kvantitative metoder
Psykodynamisk perspektiv
Krl-faget i skolen Alf Rolin, HiØ 2007
Pål Berg Handelshøyskolen BI
ORGANISASJON OG PROSESSER Kjetil Hoff Partner Innsikt1 AS.
Kollektivisme og individualisme i historiske fag
Motivasjon Våren 2005 Christine Mohn
Tidlig psykologisk antropologi:
Motivasjon Våren 2004 Christine Mohn
Prieur og Identitet Mattias Øhra 2008.
Om Å være som andre og samtidig være seg selv.
Hvordan utvikles vi til aktive samfunnsmedlemmer?
Aggresjon.
Den samfunnskapte virkelighet (1)
Sosiologiske metoder. Kvantitative metoder: ulike metoder for å måle mengder og er underlag for statistikk. Kvalitative metoder: et mangfold av teknikker.
RELASJONELT PERSPEKTIV PÅ ARBEID MED PROBLEMATFERD I SKOLEN
Kapittel 4. Kultur og religion Del 2 Kultur Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2e definere begrepet kultur og.
Hvordan skrive personlig logg?
Kapittel 1. Tilpasning til samfunnet Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere.
Normer, sanksjoner og internalisering Normer:  forventninger til et individs atferd i en bestemt situasjon Sanksjoner:  ros eller straff som har til.
Hva er kultur? Kultur er de ideer, verdier, regler, normer, koder og symboler som et menneske overtar fra den forrige generasjon, og som man forsøker å.
De store læringsteoriene : Psykologiske teorier: Det som skiller de store læringsteoriene er deres syn på: - Hvordan virkeligheten ser ut - Hvordan ting.
Om sosiologi og sosialantropologi Fagene har det menneskeskapte som studieobjekt Vi studerer sosiale fenomener = et trekk eller en side ved samfunnet Fagene.
Kapittel 9 Postmodernisme og realisme – 1980 til i dag.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
Aggresjon. Aggressivitet Begrepet aggressivitet beskriver en stabil tendens til å utføre negative handlinger, noe som kan karakteriseres som et personlighetstrekk.
Araki mellom kultur, organisasjonskultur og kulturmiks
1.1 Innledning I samfunnet finnes det mange normer og regler. For eksempel rettsregler, etiske regler og sosiale normer. I rettslærefaget studerer vi.
Hvordan oppstår grupper?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Holdninger.
Bibler til Kina Bibeldagen 2011
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
7. Motivasjon i organisasjoner
7. Motivasjon i organisasjoner
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Norsk Forening for Kognitiv Terapi Ferdighetstrening
Religion og Identitet Lisa Stornes
Etikk og politikk Filosofiske og praktiske tanker om
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Tidlig psykologisk antropologi:
Utskrift av presentasjonen:

Massesuggesjon

Massesuggesjon Suggesjon: en sterk påvirkning av et menneskets tanker, følelser eller atferd, der personen mister sin vanlige kritiske sans og lar seg styre. Beslektet med hypnose Massesuggesjon: en form for suggesjon som er rettet mot en menneskemengde. Oppstår ofte i forbindelse med følelsesladde appeller eller spesielle hendelser Atferden vår endrer seg når vi er i en masse, det kaller vi masseatferd

Massesuggesjon Massepsykologiske reaksjoner og tilløp til suggesjon kan oppstå under politiske og religiøse møter Adolf Hitlers folkemøter under 2.verdenskrig Predikanter Ensretting og følelsesladde appeller kan framkalle sterke reaksjoner Fornuft og motforestillinger koples ut

Massesuggesjon som psykologisk fenomen Gustave Le Bon prøvde å forklare dette ved at deltakelse i en masse frigjør antisosiale tendenser hos hver enkelt Freud: hos massen er enkeltmenneskets superego overført til og kontrollert av lederen. Vi har alle et primitivt instinkt om å bli del av en masse

Andre massesuggesjonsteorier Le Bon og Freud baserer sine teorier på det syke og mistilpassede Noen nyere teorier ser på masseatferd som en normdanningsprosess i en gruppe som er i ferd med å dannes, en måte å finne normer, regler og tradisjoner som kan regulere atferden Teori om sosial identitet: masseatferd gjør at mange ulike individer kan komme sammen og føle seg som en gruppe

Finner massesuggesjon sted i dag? Felles begeistring eller andre typer masseatferd er stort sett ikke massesuggesjon Massesuggesjon får vi først når følelser forsterkes så kraftig at personene opptrer ufornuftig og har klare antisosiale trekk Massesuggesjon har forekommet i samfunn og politiske situasjoner som er svært ulike det vi har i vår del av verden i dag. Derfor er masseatferd en mer aktuell problemstilling i dag Andre steder i verden kan massesuggesjon være mulig