Bibler til Kina Bibeldagen 2011

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
THAILAND.
Advertisements

Organ- isasjo- nen Wycliffe Bibeloversettere har som mål at alle folkeslag skal få Guds Ord på sitt eget språk. Bible Translators OBS: Man må trykke to.
«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
Bønnetjenesten for Kina.
Frikirkens arbeid med kirkens verdensvide oppdrag i 2014
Mongolia NLM startet arbeidet i Mongolia i 1994 og har nå prosjekter innen evangelisering og bistand.
Kast ditt brød på vannet…
Etiopia Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) startet arbeidet i Etiopia i 1948 og jobber i samarbeid med den lokale Mekane Yesus-kirken for å nå de minst.
Befolkningsutviklingen i verden.
Bønnetjenesten for Kina Kina trenger Guds ord du kan også være med i bønnetjeneste og offer.
Tre håndfuller vann for livet.
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
SMM og Kateketforeningen på studietur til Hongkong / Kina
Indonesia NLM har vært i Indonesia siden 1975 og arbeider nå med prosjekter innen evangelisering og bistand.
Kinaregionen/ Kristent fagpersonell Kina I 1892 reiste de første misjonærene til Kina. Dette ble starten for Norsk Luthersk Misjonssamband (den gang Det.
Sentral-Asia 2012.
Kinaregionen/ Kristent fagpersonell Kina I 1891 reiste de første misjonærene til Kina. Dette ble starten for Norsk Luthersk Misjonssamband (den gang Det.
Etiopia Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) startet arbeidet i Etiopia i 1948 og har fremdeles mange prosjekter i landet.
Peru NLM startet arbeidet i Peru i 1977.
Japan NLM startet arbeidet i Japan i 1949.
Kenya NLM startet arbeid i Kenya i Mye av NLMs arbeid er integrert i den lutherske kirke i Kenya. De nasjonale kirkene har selv ansvar for arbeidet.
Tanzania NLM startet arbeidet i Tanzania i Mye av NLMs arbeid er integrert i den lutherske kirke i landet, og de nasjonale kirkene har ansvaret selv.
Sentral-Asia NLM har vært i Sentral-Asia siden 1998 og arbeider nå med prosjekter innen evangelisering og bistand. Sentral-Asia er et område hvor evangelisering.
Frikirkens misjonsarbeid i 2012
Lys til verden 2013/2014 Årets tema: Forfulgt tro  7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  Kristne blir forfulgt for sin tro i mer.
Evangelical Christian Church, ECC En inspirerende misjonsstasjon i jungelen i Bangladesh.
Hjelp til internflyktninger i Colombia. 5,3 millioner mennesker drevet på flukt i eget land.
Bibelen til Kina 1. Bibler til Kina 2 Bibelen: Tidligere en forbudt bok 3.
Foto: Dag K. Smemo Olav D.Svanholm Bibeldagen Bibler til 2009 Russland Glimt fra Kola-halvøya.
Kapittel 14. Fattigdom og utvikling Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a definere.
Pietismen og konfirmasjonen ”Å vekke folket” Pietisme kaller vi den retningen som kom til Norge på begynnelsen av 1700-tallet. Pietistene.
Bibler til Russland.  140 mill. innbyggere  80 % russere, 160 etniske grupper  65 % kristne, 10 % muslimer, 25 % ateister.
En million bibler til Cuba Bibeldagen 2014 Foto: Dag Kjær Smemo og Hans J. Sagrusten.
En million bibler til Cuba Bibeldagen 2014 Foto: Dag Kjær Smemo og Hans J. Sagrusten.
Lys til verden 2015/2016 Årets tema: Disse mine minste …  7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  Barn er veivisere for oss til.
Bibler til flyktninger i Ukraina Bibeldagen 2016 Foto: Dag K. Smemo og Bibelselskapet i Ukraina.
Ein million biblar til Cuba Bibeldagen 2014 Foto: Dag Kjær Smemo og Hans J. Sagrusten.
En million bibler til Cuba Bibeldagen 2014 Foto: Dag Kjær Smemo og Hans J. Sagrusten.
NLM har vært i Sentral-Asia siden Prosjekter innen evangelisering og bistand. Sentral-Asia er et område hvor evangelisering er forbudt og hvor kristne.
Søndag for forfulgte kristne Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca.
Bibler til Egypt Bibeldagen 2015 Foto: Tor Tjeransen, Hans J. Sagrusten og Bibelselskapet i Egypt.
I 1891 reiste de første misjonærene til Kina. Dette ble starten for Norsk Luthersk Misjonssamband (den gang Det norsk-lutherske kinamisjonsforbundet)
Bibeldagen 2010 – Bibler til Cuba CUBA. Mange forbinder Cuba med sigaren.
-en stor familie av nasjonale kirker
MALI.
Biblar til Sentral-Asia «Vi kan i det minste syna dei hendene våre.»
Bibler til Sentral-Asia «Vi kan i det minste vise dem hendene våre.»
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
MIDTØSTEN.
ETIOPIA.
Lys til verden 2016/2017 Årets tema: Urfolk
Befolkning.
Økte forskjeller Inntektsforskjellene er mye større nå enn for 200 år siden. De siste 20 årene har inntektsforskjellene mellom landene blitt mindre, mens.
Bibeldagen 2012 Etiopia Bibler til skoleungdom og studenter
Biblar til Syria og Irak - Behovet for biblar har aldri vore større
Bibler til Syria og Irak - Behovet for bibler har aldri vært større
Bibler til Syria og Irak - Behovet for bibler har aldri vært større
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Bibler til Syria og Irak - Behovet for bibler har aldri vært større
Biblar til Syria og Irak - Behovet for biblar har aldri vore større
Bibler til Syria og Irak - Behovet for bibler har aldri vært større
Bibeldagen 2013 Bibler til Kambodsja og Vietnam
HÅP I NORD-KOREA.
Obs. Denne presentasjonen er ikke ment å vises til barna
Bibeldagen 2013 Bibler til Kambodsja og Vietnam
Bibelen til nye språk i Etiopia
MIDTØSTEN.
MIDTØSTEN.
Visdom fra en sjelesørger
Velkommen til Mongolia!
Utskrift av presentasjonen:

Bibler til Kina Bibeldagen 2011 På bibeldagen ønsker vi å sette fokus på bibelarbeidet i kirken vår. Både det som skjer i vår egen menighet. Og at vi er med på å støtte bibelarbeidet i andre land. I dag skal offeret gå til bibelarbeidet i Kina

Kina – verdens mest folkerike land 1 300 mill. innbyggere 20 % av verdens befolkning 160 millionbyer 9 % kristne I Kina bor det mye folk. Det er verdens eldste fortsatt eksisterende sivilisasjon Selv kaller de landet sitt ”Midtens rike” – sentrum av verden Da Mao tok makten i landet for over 60 år siden ble det vanskeligheter for all religiøs virksomhet. Under kulturrevolusjonen ble alle kirker stengt og bibler konfiskert og brent. Fra 1980-årene ble det igjen lettere å framstå som kristen. Og i de siste årene har det vært en sterk vekst av kristne. Kanskje er det over 100 mill kristne i Kina i dag? Kina opplever for tiden stor økonomisk vekst. Folk flytter fra landsbygda inn til byene. Tradisjoner forandres, røtter smuldrer opp. For mange oppstår et åndelig tomrom.

Stor etterspørsel etter bibler. Vi kan hjelpe! Papir til bibeltrykking Amity bibeltrykkeri er eid og drevet av kinesere Har trykket over 50 mill. bibler som er distribuert i Kina de siste 20 år Vi støtter med papir – 10 kroner for èn bibel! Etterspørselen etter bibler er stor. Med myndighetenes godkjenning er det bygget et svært bibeltrykkeri i byen Nanjing. Her trykkes det flere millioner bibler i året. Fremdeles lever mange kinesere i enkle kår, til dels i stor fattigdom, særlig på landsbygda. Derfor må bibler subsidieres for at vanlige folk kan ha råd til å skaffe seg egen bibel. Fra Norge støtter vi kirken i Kina med papir til bibeltrykkeriet

Støtte til andre prosjekter: Oversettelse til minoritetsspråk Bibeldeler til utdeling i kirkene Litteratur til seminarer og bibelskoler Kina er et stort land. Rundt omkring i landet finnes 70 sentra for å distribuere bibler til de mange tusen menighetene. Allikevel er distribusjonen en utfordring for at vanlige kristne skal kunne få sin egen bibel. 9 av 10 kinesere hører til folkeslaget Han-kineserne. Men det finnes også mange minoritetsgrupper som mangler Bibelen på sitt språk. På grunn av den store veksten i den kinesiske kirken er det en prekær mangel på ledere. God utdanning av prester, pastorer og andre ledere fordrer god tilgang på litteratur. Det kan vi hjelpe dem med!

Takk for støtten til bibelarbeidet i Kina Vil du lese mer om bibelarbeidet i Kina: Ta med deg et eks av bladet ”Nytt om Bibelen” Gå inn på internett Tusen takk for gaven! Les mer på www.bibeldagen.no