Sommerly barnehage Plan fadder

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Statens pensjonskasse gir deg trygghet i alle livets faser
Advertisements

Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Barnesoldater: Ikke alle barn leker krig
Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
Barn har rett til trygg oppvekst
Målsettinger og oppgaver for handlingsplanen: Nasjonal handlingsplan for helse. Supplerende vaksinering av befolkningen. Gjennomføringsmekanismer og kontroll.
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010
Barna er de største taperne ……
UNICEF.
Musokwe 15 år fra Zambia Familiens forsørger i 3 år
Dine penger= din fremtid
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
Vi ønsker å sikre Barn et trygt hjem
Fornybar energi sør Presentasjon for DK-samling, 16. jan 2010.
U - L A N D.
Utdanning for utvikling Utdanning gir mange ringvirkninger Her følger noen: Send ADRA til 2468.
“FØRSKULEVUKKU “ ... Bygger på ordinært Helsestasjons program
Helsestasjons- og skolehelsetjenesten
Kjellaug Johannessen Historie 1906 første helsestasjon i Norge Målet var å få ned spebarns dødligheten, spesielt diare sykdommer. Midlene var hygiene og.
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
Innføring av HPV-vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Slik jobber Kirkens Nødhjelp med klimaendringer
CARE INTERNATIONAL I TANZANIA CARE sitt arbeid i Magu.
Skole helsetjeneste Helsestasjon og skolehelse tjenesten har som mål å nå alle foreldre, barn og unge fra 0 –20 år individuelle og grupperettede tiltak,
Indonesia NLM har vært i Indonesia siden 1975 og arbeider nå med prosjekter innen evangelisering og bistand.
10 ideer for hvordan du kan være med å forandre verden sammen med ADRA (ADRA = Adventist Development and Relief Agency)
KAMPANJEHØYDEPUNKT HØSTEN Amnesty setter en stopper for overgrep mot individet Foto: (C) Amnesty International.
SAMBA småbarnsteam - sammen om barna –
VANN FORANDRER ALT SLIDE 1: Introduser deg selv og avtal om du vil ha spørsmål underveis eller på slutten av presentasjonen. Med TV-aksjonen NRK 2014 skal.
FN-SAMBANDET Eva Gran, Internasjonal uke i Bodø 2008.
Regjeringens tanker om fattigdom Framfylkingens nordiske fattigdomskonferanse Kjell Erik Øie Statssekretær
Et kunnskapsbasert barnevern Innlegg på regional barnevernskonferanse, Hell Kjell Erik Øie Statssekretær
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Helsestasjon og skolehelse tjenesten har som mål å nå alle foreldre, barn og unge fra 0 –20 år Skole helsetjeneste.
Hvordan blir barns rettigheter ivaretatt? Kirsten Kvalø, Leder, PRESS - Redd Barna Ungdom.
Retten til utdanning Med vekt på eksempler fra Afrika sør for Sahara.
Mødredødelighet.  Hvert eneste minutt dør en kvinne i forbindelse med svangerskap og fødsel  Over en halv million kvinner. Hvert eneste år.  99 prosent.
Fattige og rike land Av Elisabeth Slaaen Blikstad.
Hjelp til internflyktninger i Colombia. 5,3 millioner mennesker drevet på flukt i eget land.
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Det norske velferdssamfunnet. Velferdssamfunnet En velferdsstat eller et velferdssamfunn, er en betegnelse på en stat som yter sine borgere en rekke grunnleggende.
ALLE MED Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU)
De glemte barna i den forfulgte kirke. Over hele verden lider barn fordi de følger Jesus.
FN. FN er en forkortelse for De forente nasjoner. Navnet betyr at mange land står sammen. FN har 192 medlemsland. Det vil si at nesten alle verdens land.
. Første søndag i advent (27. november) Vi tenner det første lyset for retten til trygge fødsler. Takk for barna som verden får i gave! Vi ber om at alle.
PSYKISK HELSE & OVERGANG FRA UNGDOMSSKOLEN Skolehelsetjenesten i Stavanger.
Din innsats betyr en forskjell i manges liv! Hva går pengene til?
MALI.
En god start for flyktningfamilier i Flekkefjord kommune.
NYHETSBREV fra «Blåbærtua» Januar 2017
UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca påmeldte i Norge.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Til deg som skal holde denne presentasjonen:
Menneskerettigheter Før man går i gang med selve presentasjonen som er forløperen til IGP (individ-gruppe-plenum) arbeidet der elevene selv skal lage rettigheter.
Super-helt!.
Klikk på bildet for film.
Bygging av fødestuer - fire er ferdig, flere gjenstår
Superhelt!.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
IR – prosjekt for D4 2018/19 – 2020/21.
Kunnskapsoppsummering om helsefremmende og resiliente lokalsamfunn
TRF – The Rotary Foundation
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Utskrift av presentasjonen:

Sommerly barnehage Plan fadder ELLEN SOPHIA P SILVA Familie: Mor Luciene (f1983), far Jackson (f1985), søster Brenda (f2003). Født: 2010 Land: Brasil Område: Sao Luis Språk: Portugisisk Religion: Kristen Utdannelse: Ellen går på barneskolen. Ellen's favoritt-aktivitet er å tegne! Helse: I følge familien har Ellen vært frisk og ikke hatt noen alvorlige sykdommer. Hver måned betaler barnehagen en sum penger som bidrar til at Ellen Sophia og andre barn i hennes landsby, får mulighet til å gå på skole, ha rent vann, gå til lege og mye mer. For mer informasjon om hvordan Plan jobber, gå inn på PLAN sin nettside. Der finnes masse god informasjon. Dette er områder Plan jobber innen: Utdanning: Utdanning er et av de viktigste verktøyene for å bekjempe fattigdom. Plan jobber for trygge, gode og inkluderende skoler som passer for både gutter og jenter. Helse: Hver dag dør barn av sykdommer som enkelt kunne vært behandlet eller forebygget. Plan arbeider med en rekke ulike helsetiltak, blant annet vaksinering, støtte til helsestasjoner og lokal kompetansebygging. Vann og sanitær: Forurenset vann og dårlige sanitærforhold øker smittefare og og fører i verste fall til sykdom og dødsfall. Plan samarbeider med lokalsamfunn for å få tilgang på rent vann og gode sanitærforhold. Beskyttelse: Vold mot barn er utbredt i mange land. Vi jobber med å forebygge vold, støtte voldsofre og gi barn mulighet til å rapportere om vold. Vi jobber også mot barneekteskap. Beskyttelse av barn er en sentral faktor i alt Plans utviklingsarbeid. Økonomisk sikkerhet: Plan arbeider for at familier som lever i fattigdom, skal bli i stand til å hjelpe seg selv. Vi jobber med ulike tiltak for å bidra til at familier kan øke inntektene og få mulighet til å låne penger. Nødhjelp: Hvert år rammes mennesker av ulike kriser og katastrofer. Plan er til stede før, under og etter en katastrofe. Vi jobber spesielt med å beskytte rettighetene til barn og unge. Barns deltakelse: Plan hjelper millioner av barn til å lære om sine rettigheter og ta en aktiv rolle i utviklingen av sine lokalsamfunn.