Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

IR – prosjekt for D4 2018/19 – 2020/21.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "IR – prosjekt for D4 2018/19 – 2020/21."— Utskrift av presentasjonen:

1 IR – prosjekt for D4 2018/19 – 2020/21

2 Latvia – Riga - Ogre Baltikum er vårt nærområde (kortere til Riga enn til Bodø). Deler av befolkningen har en vond og brutal hverdag. Det fattigste av de Baltiske land. Den russiske del av befolkningen er erklært uønsket etter at de Baltiske land ble uavhengige i De fikk ikke vende tilbake. Resultat – fattigdom, alkohol, narkotika, vold, misbruk av mennesker… …og spesielt av barn.

3 Tilbakeblikk på Peeteli prosjektet
Estland – Tallinn – bydel Kopli. Oppstart 2011. En type fattigdom som var ny for mange i Lions. Ikke strøm Ikke vann Ikke noen form for sanitær Ingen varme Søppel overalt - det stinker Delvis utbrent

4 Peeteli – var og er lærerikt
Den russiske del av befolkningen var helt utenfor samfunnet, fratatt ALLE rettigheter – en hevnaksjon. Barn ble ekstremt utsatt, og utnyttet på alle måter. Etter stor innsats (ca 1 mill) og mye arbeid er situasjonen i dag mye bedre. Et meget vellykket prosjekt. Vi har lært mye av Peetelli – det tar vi med oss til Ogre

5 Klientell for TabitaSenteret
Foreldrene: Lever i et parallellsamfunn med ekstrem fattigdom. Mor med barn – fedre fraværende, eller voldelig tilstede. Alle former for rus er meget fremtredende. Vold, voldtekt og incest tilhører dagliglivet. Psykiske lidelser er utbredt. Tapt evne/vilje til å ta vare på barn. Mødre og fedre selv misbrukt.

6 Klientell… Barna: Mange har vært/blir misbrukt – utstøtt – overlatt til seg selv. Det er bedre på gata enn hjemme. De er sultne på mat og tilhørighet. De er født tapere – de ser ut som tapere – de lukter som tapere. Deres mest i øyenfallende fremtid, er håpløsheten. «Slekt skal følge slekters gang…»

7 Bolig…et lite hus utenfor Ogre
Kaldt og nakent Skittent Utøy Ikke vann Ikke toalett Ikke strøm Ovn/komfyr i dårlig forfatning

8 Bolig i blokk… Mor og 2 barn får 9 m2.
«Alt i ett»: Soverom, stue, kjøkken, bod…og festlokale. Ikke innlagt vann, ikke toalett. Litt strøm til liten toplaters komfyr eller lys. Vann, toalett og «dusj» i kjelleren. Det meste er skittent, rustent, i stykker… Veldig mange av barna foretrekker gata fremfor å være hjemme.

9 TabitaSenteret…et luksushotell?
Fremstår pent og ryddig. Det er varmt. Bygget fungerer godt rent teknisk. Ungene møter voksne som vil de vel. Ro til annet enn overlevelse.

10 Innhold… Sultne barn lærer ikke De skal få et varmt måltid.
De skal få hjelp til å gjøre lekser. Oppleve et naturlig lekemiljø. De skal få dusje – få rene klær – eventuelt nye klær. Positiv kontakt med voksne for basislæring. Hjelp til selvhjelp og et håp om en bedre fremtid. Sultne barn lærer ikke

11 Litt fysisk innhold… Pent, men nøkternt

12 Ungene er på plass… Nå mangler bare kjøkkenet

13 Vårt prosjekt i TabitaSenteret
Bidra til et velfungerende kjøkken på ca 50m2 Dette må være i henhold til offentlige krav Mange barn skal få mat her hver dag Kjøkkenet skal også levere mat til særlig utsatte familier Kostnad NOK ,- Over 3 år: Ca NOK 90,- pr medlem pr år

14 Her er sjefene Mudite og Tabita ønsker alle LIONS Velkommen til å
besøke TabitaSenteret!

15 Vi kan gi ham en bedre fremtid
Klær, sko, mat, dusj, leksehjelp og litt omsorg… Sikre at han går på skolen, og ikke ender i fattigdommens rus, vold og håpløshet… han og mange med ham.

16 Vår felles oppgave TabitaSenteret: Det handler om å bygge mennesker…
Lions: Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne


Laste ned ppt "IR – prosjekt for D4 2018/19 – 2020/21."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google