Forslag til ny tekniske forskrift (TEK17)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Dagslys har vital betydning for mennesker, for vårt velbefinnende, for hele vår eksistens. Av alle våre sanser er den visuelle den viktigste. Uten lys.
Advertisements

Jørn Engebretsen Fagleder byggesak, Re kommune
UU og Fylkesmannens rolle
Fra tilgjengelighet for alle til universell utforming
Krav til dokumentasjon i kap
Info om ”Myratunet” Hei, og velkommen til denne informasjonen om ”Myratunet”. Klikk deg framover i dokumentet med venstre musetast. Noe tekst kommer automatisk.
Leverandørutviklings-programmet 20.mars utbyggers behov •Baseareal •Fellesareal •Kulturskolen •Arbeidsrom •Personalrom •Kantine •Administrasjonen.
Knutepunktet - NSBs tjenestetilbud
Landskapstilpasning og krav til teknisk infrastruktur
Godt i dag, godt i framtiden Universell utforming Husbanken rundt
”Norge er best i verden på retorikk om tilgjengelighet, men gapet mellom retorikk og virkelighet øker fordi det er gratis å ikke å gjøre noe” Sagt på.
Clas Ola Høsøien NAS høstmøte Trondheim 2009
BOLIGER - eget hjem for mennesker med funksjonsnedsettelser
BOGODT - I BOLIGER FOR LIVET
Løsninger og kostnader ved enkle vannbårne anlegg
Rapport fra 2007 Utsikter Per Jæger.
UNIVERSELL UTFORMING I KOMMUNAL PLANLEGGING
Bygging av småhus i Froland kommune etter passivhusstandard
Din veiviser i en verden av muligheter.
Belysning i Private hjem
Et samarbeid mellom Husbanken og Statens bygningstekniske etat Universell utforming Informasjon og regelverk.
Det kommunale handlingsrommet ved planlegging og utbygging
TEK kap. 11 Sikkerhet ved brann
Informasjonsmøte Fyrstikkalléen skole
Krav til Universell utforming i ny plan- og bygningslov og byggteknisk forskrift Marita Grande.
Teknisk forskrift (TEK 10) og universell utforming
Felles kravspesifikasjon Oslo kommune 2012
Universell utforming i Mandal kommune.
- dataarbeidsplassen - Utarbeidet av Knut Frodahl
Avfallsplan Erfaringer fra en kommune
Plan- og bygningsloven Universell Utforming
Av Christian Hellevang, KS Myndighetskontakt
Pilotkommunesamling i Tromsø Ingrid Fagerholt 1. oktober 2007
Grad av tilrettelegging 1 «Framkommelig» 2 «Tilgjengelig» 3 «Brukbart» 4 («Livsløp») 5 Universell utforming Omtale av boliger; sakset fra NIBR/Byggforsk-rapport.
Ny terminal ved Rådhusbrygge 4
Prisdrivende effekter av lov- og forskriftsendringer fra 1997 til i dag Boligkonferansen mai 2011 Siri Ann Tellevik.
Universell utforming fra ide til realitet Husbankens jubileumskonferanse Førde 3.oktober 2006 Seniorarkitekt Eli Holmefjord Clarke.
15. jul Kan norske arkitekter bli best i verden på universell utforming? NAL–akademiet Design og tilgjengelighet – universell utforming Geir Barvik.
Side 1 Husbanken Besøk av statssekretær Roger Iversen 18. april Om retningslinjene for det nye grunnlånet Besøk av statssekretær Roger Iversen 18. april.
UNIVERSELL UTFORMING.
Eksempler til sjekkliste
MediaLT fagseminar 21 november IKT og universell utforming – måleindikatorer og status Rudolph Brynn Seniorrådgiver Nasjonalt dokumentasjonssenter.
Sikkerhetsforskriften – status og fremdrift v/Arild Tømte
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Norsk mal: Startside ALTERNATIV A Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Hvordan skal staten involvere.
B O L I G P R O D U S E N T E N E S F O R E N I N G 1 NEK400:2010 Utgitt av Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) Inneholder 41 enkelt-normer (delnormer),
IK Bygg, et verktøy for kommunene
Tilsyn for universell utforming av IKT Malin Rygg Tilsyn for universell utforming av IKT Innspel til Handlingsplan for universell utforming Alle.
PRESENTASJON AV FORSLAG
Universell utforming i TEK 10 - og Tromsø kommune.
Bygg og uteområder. For nye byggverk o krav er gitt i tekniske forskifter til plan- og bygningsloven Ved oppgradering må det gjøres prioriteringer i.
Prolink etterlysende ledesystem En smart og nyttig løsning FSTL
Forslag til reguleringsplan for Tømtebakken 5 Gjeldende regulering – fra 1922.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Kveldskurs for nybegynnere 15.mars 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Lovverket bestemmer Offentlige rammebetingelser som må tilfredsstilles.
Tilbudskonferanse Fjølstad ny del. Dagsorden Velkommen Orientering om prosjektet Litt om konkurransegrunnlaget og bestemmelser Befaring ute.
SKANSKA_BO-# v1-Bjørndalen_Fremtidens bydel Januar 2014.PPT 1 Bjørndalen Oppstartsmøte FB Mars 2014.
FDV - Hva er det? En del av slutt-dokumentasjonen I byggesaker Hva trenger bedriftene fra produsent / leverandør? BKF Son
Orientering for Rådmann Einar Gaustad - Asker kommune 11. oktober 2007 Kl
Gaute Sletteland, juridisk rådgiver v/byggesak
UNIVERSELL UTFORMING I KOMMUNAL PLANLEGGING
Rådgivende Ingeniørers Forening
Pilotprosjekt i Nord-Norge
Eiendomsforvaltning Kort introduksjon til modulen.
UU og Fylkesmannens rolle
Veiledning og veiledere
27.november 2018 Hva er bakgrunnen for standardene, hva inneholder de og hva skjer internasjonalt.
Boliger i bratt terreng Dialogkonferanse Oppegård/Kolbotn,
Folketrygdens ansvarsområde (§ 10-8 Bortfall av rett til ytelser etter folketrygdloven kapittel 10)
Bygg og uteområder Kort introduksjon til modulen.
Nytt regelverk for offentlige anskaffelser
Utskrift av presentasjonen:

Forslag til ny tekniske forskrift (TEK17) Kort orientering om endringene som vedrører mennesker med funksjonsnedsettelse

Endringer i TEK17 Hovedhensikten med forslagene er et enklere og tydeligere regelverk som bidrar til reduserte byggekostnader. Dette skal oppnås ved å: Fjerne krav Lempe på krav Gjøre forskriften enklere å finne frem i og bruke

Endringer i TEK17 Kapittel 8 og universell utforming: Gangadkomst kan prosjekteres med stigning 1:15. Kravet i dag er maksimum 1:20. For strekning på inntil 5 meter kan stigning være maksimum 1:12. Kravet i dag er at strekning på inntil 3 meter kan ha stigning på maksimum 1:12. Det skal være hvileplan på minimum 1,6 m x 1,6 m for hver 1,0 m høydeforskjell. Kravet i dag er hvileplan for hver høydeforskjell på 0,6 m.

Endringer i TEK17 Vurdering: Lempelser. Kravene blir tilsvarende for kravene til bygg og uteoppholdsområder som ikke har krav til universell utforming. Enklere å prosjektere løsninger som tilfredsstiller i forskrift. Motstrid med NHFs kvalitetskrav. Brattere enn 1:20 anses ikke brukbart for rullestolbrukere.

Endringer i TEK17 Kapittel 12 og universell utforming: Endret stigningsforhold i kommunikasjonsvei. Endret stigningsforhold på ramper. Endret høyde på betjeningspanel. Samme som for gangadkomst og utearealer i kapittel 8.

Endringer i TEK17 Kapittel 12 og universell utforming: Snurektangel (min. 1,3 m x 1,8 m) eller snusirkel (min. 1,5 m diameter). Betjeningspanel mellom 0,8 m og 1,2 m. Dagens krav er høyde mellom 0,8 m og 1,1 m. Ikke krav til dobbel håndløper.

Endringer i TEK17 Vurdering: Lempelser. Motstrid med NHFs kvalitetskrav. Stigning maks 1:20 Snusirkel diameter min. 1,6 m.

Endringer i TEK17 Øvrige endringer: Bod og sportsbod. Utsyn fra vindu i soverom. Rom til varig opphold trenger ikke vindu. Lempinger for krav til dagslys.

Endringer i TEK17 Vurdering: Lagringsplass er viktig for bokvalitet. Utsyn er viktig for bokvalitet. Tilgang på dagslys er viktig for bokvalitet. Bokvalitet er viktig for livskvalitet. Endringene kan gjøre det vanskelig å ha et livsløp i en bolig.

Endringer i TEK17 Spørsmål? Takk for meg!