KRLE Familiefakta.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kirsten Sandberg Avdeling for kvinnerett Institutt for offentlig rett
Advertisements

I dette shoppingcenteret hadde kvinner en unik mulighet til å velge seg ut en passende make blant forskjellige menn.....
Familien DEFU 1-v09 Marte Ree Nolet.
Ordstilling.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
1 1 Myter om integrering og innvandrere Innledning på Fagkonferansen INTRO 5 år 2. september 2009 Seniorforsker Lars Østby Statistisk sentralbyrå
Befolkningsutviklingen i verden.
Utarbeidet av Synovate MMI v/ Kathrine Steen Andersen Februar 2008 Rapport for Postbanken Parforhold og økonomi 2008.
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
1 Nettverkskonferanse om barnefattigdom Gardermoen 29. mai 2008 Går fattigdom i arv? En studie av mottak av sosialhjelp hos foreldre og barn Thomas Lorentzen.
Grunnutdanningen i sykepleie - deltid 98 januar 2001
RLE UKE 6 I gode og onde dager.
Likestilling og samlivsformer
Hvordan finne den rette Jesuskirka 22. april 2007 Maren og Sven Weum.
PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august – 30 august 2006
Kjell Erik Øie Statssekretær
Familie relasjoner Far Sønn Sønn Bestefar Søstre Brødre Ektepar Far
Et trygt sted å bo. Og noe mer Fra evalueringen av botilbudet til unge utsatt for tvangsekteskap Anja Bredal og Julia Orupabo
Familie og hverdagsliv
Kapittel 6 oppgave k Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Bokollektivet Målgruppe:
Berit Berg, Samfunnsdagen 23. august 2011
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Seksualundervisning i asylmottak
I gode og onde dager. Abort.
Velferd og pensjon Foredrag av sosialminister Ingjerd Schou (H) 12. januar 2004.
Familiens endringer og utfordringer i det nye årtusenet.
Homofile og lesbiske arbeidstakere
©TNS X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Kvinner og alkohol Kreftforeningen TNS Gallup.
Samfunnskunnskap Emne 3: Barn og familie. Familie «Hele familien» – mor, far, barn, svigerbarn, barnebarn.
Samliv og familie i Norge Det er mange typer familier i Norge Introduksjonsprogrammet
” Vi støtter alle seksuelle uttrykk som er basert på likeverd og samtykke.” (LLH – «Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner»)
norskMorsmål/ forklaring på norsk Setning med ordet En kjernefamilie En aleneforsørger Delt omsorg Homofil/lesbisk Et ekteskap En skilsmisse en samboer.
RADAR Kapittel 1 Sosialisering. Sosialisering er en prosess der individet tilegner seg kunnskaper, ferdigheter, normer og verdier som kreves for at en.
Kapittel 2. Familie og forbruk Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere sentrale.
Redningsvest Gjennomført 19. august 2010 InFact AS.
Hva er en familie? Vi skiller mellom familie, slekt og hushold Familien er en sosial institusjon som vi finner i de fleste samfunn. Familie er en sosial.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Hva er våre krav framover? Pensjonskonferanse 17. oktober 2016 Gudrun Høverstad Forsvar offentlig pensjon
Forskningsledelse – hvor går skillelinjene? Norges forskningsråd.
Orkla Matbarometer - en nordisk kostholdsundersøkelse
Utvalgte resultater for SVGS
Barn og ungdomsundersøkelsen 2016 Norsk Friluft
Formålet med opplæringen er å forebygge vold i familien og vold som begås av nære omsorgspersoner samt øke kunnskapen om hvilke konsekvenser volden har.
Formålet med opplæringen er å forebygge vold i familien og vold som begås av nære omsorgspersoner samt øke kunnskapen om hvilke konsekvenser volden har.
sos-barnebyer barn på flukt
Utvalgte resultater for SVGS
Velkomstklassen, Kopervik skole
Formålet med opplæringen er å belyse hvor sentralt likestilling står i Norge og tydeliggjøre myndighetenes innsats med å fremme likestilling og arbeid.
Gang.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Roller og forventninger
Sør-Odal - Kommunesammenslåing.
Sparebankforeningens årsmøte 2006 Pressekonferanse Oslo Adm
Nuray Yildirim Gullestad regional koordinator v/IMDi Vest
Høsten 2017 forelå rapporten på LIKESTILLING I IDRETTEN MED VEKT PÅ KJØNNSBALANSEN BLANT ANSATTE, TRENERE OG LEDERE I SÆRFORBUND utarbeidet ved Kari Fasting.
Kapittel 1 oppgave a) Sett inn substantivene i riktig form
KrFs familiepolitikk.
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Nysgjerrigperprosjekt
Kapittel 6 oppgave b Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Hvem stemmer på hvilke partier?
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Ingrid Neumann President
Rapport Veidekke.
Den kjønnsnøytrale ekteskapsloven:
Samlivsdebatten i Den norske kirke
Viktige spørsmål om kjønn, samliv og barn
Kapittel 5 oppgave b Fra direkte til indirekte tale. Han sier at … 
Utskrift av presentasjonen:

KRLE Familiefakta

I 2013 ble det inngått 23. 500 ekteskap i Norge I 2013 ble det inngått 23.500 ekteskap i Norge. Hvor mange skilsmisser tror dere ble registret i 2013? A. 10.000 B. 17.000 C. 5.000

Hvilken alder har norske kvinner i gjennomsnitt, når de føder sitt første barn? A. 25 år B. 29 år C. 31 år

I 2013 var det 830 000 barn i Norge i alderen 0-17 år som bodde sammen med begge foreldrene. Hvor mange barn i Norge bor ikke sammen med begge foreldrene? A. Det samme: 830 000 barn B. Halvparten: 415.000 barn C. Under halvparten

Hvor mange barn i alderen 0-17 år bor sammen med søsken? C. 100 %

Hva er en regnbuefamilie? A. En familie som består av en mann og en kvinne med hver sine og felles barn. B. En regnbuefamilie kan være ulike familiesammensetninger, med lesbiske, bifile og homofile foreldre. C. En familie der enten moren eller faren bor i utlandet.

Kan alle mennesker adoptere et barn i Norge? A. Ja, alle mennesker kan adoptere, uansett om de er i parforhold, og uavhengig av kjønn og seksualitet. B. Nei, bare en mann og en kvinne i et parforhold. C. Nei, bare en mann og en kvinne i et parforhold og single kvinner.

Familiefakta TALL BLANT ANNET FRA STATISTISK SENTRALBYRÅ PR. 2013 VISER AT: 277 250 barn i alderen 0-17 år ikke bor sammen med begge foreldrene. Det svarer til 25 % av alle barn som bor i en privat husholdning. 8965 barn under 18 år har opplevd skilsmisse. Ca. 10 250 barn og unge bor i fosterhjem. 252 ekteskap ble inngått mellom to av samme kjønn. Det svarer til 1 % av alle ekteskap. 40% av alle ekteskap endte i skilsmisse. Kilde: www.ssb.no, www.bufdir.no

Ulike familier I dag er det mange forskjellige måter å være en familie på. Slik har det ikke alltid vært. For bare 50 år siden bestod de fleste familier av en mor, far og deres barn, men i dag kan en familie være sammensatt på mange forskjellige måter. Noen har kanskje foreldre som er skilt og bor litt hos mor, litt hos far, eller bare hos den ene. Noen kan ha to pappaer eller to mammaer. Noen barn bor i fosterhjem og noen i familier som kan være sammensatt på helt andre måter igjen.

Familiebegrepet endres I gamle dager var det kun en mann og en kvinne som kunne få barn sammen. I dag kan for eksempel to kvinner eller to menn også velge å bli foreldre. I Norge har lesbiske og heterofile par krav på assistert befruktning og alle ektepar og registrerte partnere har rett til å bli vurdert for adopsjon. Når to mennesker av samme kjønn velger å bli foreldre, kaller noen det for en regnbuefamilie.