Invitasjon til Helt sjef!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Samhandling.
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
-ikke bare for zippylæreren…
Vennskap Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.
Pårørendetilbud ved lett traumatisk hjerneskade
De gjemte og glemte barna Hvorfor denne tittelen?.
Min Møtebok Navn: ____________________________________
Mestring og forebygging av depresjon
En nasjonal kompetansetjeneste •Etablert 2000 •5,2 fast ansatte •Forskning •Utvikling •Kompetansespredning.
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Foredrag 2007 Den utfordrende overgangen fra barn til voksen
Samarbeidspartnere RVTS Sør Familiekontoret i Kristiansand KUP
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
Barnets sekstende leveår Trinn 18. Tema for trinnet Ungdommens egen tidsalder Egne behov og barnas behov Når ørene flytter ut Oppsummering og evaluering.
Pårørendes forhold til tvangslidelse.
HØSTSAMLING FOR HELE ALLSPORTGRUPPEN
Kampen skole Vår visjon:
Fritid med Bistand.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Unge utforskere La ungdom ta grep i eget liv
BARNAS BARNEVERN 2020.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”
BESTILLING AV LOSJI Kristiansand Feriesenter: Ta kontakt på telefon: (man-fre kl ), Kristiansand Feriesenter, Dvergsnesveien 571, 4639.
”Når jeg ser han får jeg sånn stikk i hjertet” Hverdagen for barn og ungdom når foreldre strever med rusmiddelproblemer En kvalitativ studie utført på.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n «Ka no?» Mestring av hverdagen etter utskriving.
Felles tema i mars: Selvkontroll
Fagkveld om psykisk helse «GOD PSYKISK HELSE MED KRONISK SYKDOM» Hva er psykisk helse? Livskvalitet og kronisk sykdom Tankens kraft – tanker, følelser,
Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
ALS pasienten - en utfordrende pasient? En alvorlig sykdom med symptomer som arter seg forskjellig etter hvilket område som er affisert Ulike aldersgrupper,
Helse Førde Resultat frå Multisenterstudie «Barn som pårørande» Kjellaug K. Berntsen Koordinator BSP.
Byrådet har følgende overordnede mål for det psykiske helsearbeidet ( ) i Oslo kommune:
Sokrates.
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Annet du lurer på? Kontakt oss på
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Ta gjerne kontakt for mer informasjon:
Informasjon om Avansert hjemmesykehus for barn
Jeg føler meg bedre fordi jeg vet at jeg er ikke den eneste!
Tid: 31.august og 1.september 2017
Glede gjennom mestring
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro.
[Skriv inn navn på deltaker]
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
TA STYRING! FRISKLIVSKURS
PTØ Kari Hapnes, Fagsjef PTØ
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Kommunikasjon Gode samtaler. Kommunikasjon Gode samtaler.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Ta gjerne kontakt for mer informasjon:
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Kapittel 6 oppgave b Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Invitasjon til Helt sjef!
Hvordan støtte barn og unge når ALS rammer familien
Sokrates.
HVORDAN FORSTÅ OG STØTTE FORELDRE OG BARN SOM HAR OPPLEVD SEKSUELLE OVERGREP?
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
GRUPPE FOR UNGDOM GRUPPE FOR UNGDOM
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Mestringstreff for personer med hjerneslag og deres nærmeste pårørende
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Invitasjon til Helt sjef! Det er ikke lett å være syk, men det å reflektere over meg selv gjør at jeg vet mer hva jeg mener. Og det er mye lettere å snakke når andre forstår! Helt sjef!, ung voksen Denne invitasjonen går til deg som er 12–18 år og som har langvarige helseutfordringer, og til dine foreldre. I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon på tvers av diagnoser, dele erfaringer og få tips om hvordan du kan møte helseutfordringene som ung – både med tanke på skole, foreldre, venner og fritid. Hva gjør vi i Helt sjef!? Målet med Helt sjef! Vi treffes seks ganger gjennom et halvår, 2 ½ timer hver gang. Hver gang snakker vi om et bestemt tema. Vi serverer enkel mat og drikke for dem som vil ha. Du møter unge som har vært med i Helt sjef! tidligere, og som deler hva som har vært viktig for dem for å mestre overgangen til å bli voksen. Du selv skal ha styringen over, og kunne mestre, sentrale områder i livet ditt, samtidig som du tar hensyn til helsa. Foreldre får et eget gruppetilbud, se baksida. Det gjelder å komme i førersetet og bli sjef i eget liv Helt sjef!, ungdom Helt sjef! 12–18 år går over seks kveldssamlinger der hver samling har sitt tema: Dag 1: onsdag 25.10 kl. 17.30-20 Tema: Meg som ungdom Dag 2: onsdag 15.11 kl. 17.30–20 Tema: Å være god nok – hva er viktig for meg nå? Dag 3: onsdag 06.12 kl. 17.30–20 Tema: Følelser og sånt Dag 4: etter nyttår Tema: Gi og ta – hva er gode relasjoner? Dag 5: etter nyttår Tema: Familie og venner/Samspill med folka mine Dag 6: etter nyttår Tema: Sjef i eget liv Sted: Lærings og mestringssenteret i Helse Førde, Viesenterbygget (Rema 1000), Førde

Vi gleder oss til å møte deg! Det er en kunst for mannen min og meg å balansere mellom avstand og nærhet til den voksne datteren vår. Det er så lett å gjøre henne liten igjen. Helt sjef!, forelder Å utvikle seg fra barn til ungdom og ung voksen innebærer store endringer og utfordringer for all ungdom og deres nære. Balansen mellom den unges behov for støtte og nettverk og det å håndtere utdanning og fritid på egenhånd, er utfordrende for mange. Målet med Helt sjef!-foreldre er å styrke handlingskompetanse og bygge opp under selvoppfatning, forutsigbarhet og tro på framtida hos dere som er foreldre til unge som har langvarige helseutfordringer. Helt sjef! foreldre går over seks kveldssamlinger der hver samling har sitt tema: Dag 1: onsdag 25.10 kl. 17.30–20 Tema: Hvem er jeg som forelder Dag 2: onsdag 15.11 kl. 17.30–20 Tema: Å være god nok – hva er viktig for meg? Dag 3: onsdag 06.12 kl. 17.30–20. Tema: Følelser og ressurser Dag 4: etter nyttår Tema: Å være ungdom Dag 5: etter nyttår Tema: Familielivet – kontakt og kommunikasjon Dag 6: etter nyttår Tema: Veien videre   Sted: Sted: Lærings og mestringssenteret i Helse Førde, Viesenterbygget (Rema 1000), Førde Tilbudet er gratis, inklusive enkel servering. Tilbudet holdes på norsk. Hvor kan jeg melde meg på? Du kan ringe til Lærings- og mestringssenteret på telefon 57839870 eller sende mail til elsa-synnove.jentoftsen@helse-forde.no . Vi gleder oss til å møte deg! Sykepleiere og sosionom på Barneavdelingen: Elsa Jentoftsen, Merete Strømmen , Silje Katrin Sandnes og Monica Tefre