Saksgangen i tilsettingssaker

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Jobbsøking.
Advertisements

VIDEREGÅENDE SKOLE Informasjon om søking Januar 2013.
Mangfoldig rekruttering i Statsbygg
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Rolleavklaring Nedbemanning er ikke en enmannsjobb og ved planlegging forutsettes samarbeid med PO-senter/etat PO –senteret skal ha en veileder og kvalitetssikringsfunksjon.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Her kan du lese om: Hvor finner du de ledige jobbene?
Styrings- og administrasjonsreglement og Forretningsorden for styringsorganer
VOKSENOPPLÆRING OG REALKOMPETANSEVURDERING
Tilsetting i Trondheim kommune
Tilsettinger Felleskurs for rektorer og tillitsvalgte, våren 2008.
ANSETTELSER! Kort gjennomgang av ansettelses – rutinene
Arkivforum 14. juni juni 2012 | Arkivforum | Gry Ystebø, HR-prosjektet Oslo kommune.
IKA Opplandene Journalføring og arkivering av e-post, sms, e-skjema og noen utfordringer knytta til bruk av sosiale media sett fra arkivets side.
Overgang til elektronisk personalarkiv
1 Def. utvekslingsstudent –tar del av graden sin ved NTNU –kort opphold –ofte fra samarbeidsuniversitet –ingen finansiering fra NTNU (noen unntak) Innkommende.
Akershus, 16. januar 2014 Lene Stegarud Ryland advokatfullmektig
Tilsettinger Januar 2014.
Kortkurs fra Utdanningsforbundet Østfold
TILSETTINGER.
12. april 2013 – Odd Espen Høili Tilsettinger Fredrikstad kommune.
Tilsettinger Utdanningsforbundet sin politikk Utdanningsforbundet Akershus Januar Kent Inge Waaler.
Public 360° Brukerforum.
Samling 7. april 2010 Mulighetenes Oppland. Agenda: Nettsiden Tilskudd – satser for 2010 og regjeringens tiltakspakke.
Arkivtjenesten i Oppland fylkeskommune Presentasjon for nye ledere
Royal Ministry of Culture and Church Affairs idrettsanlegg.no Seniorrådgiver Morten Roa Kultur- og kirkedepartementet, Idrettsavdelingen E-post:
Ny offentlighetslov Norsk Redaktørforenings høstkonferanse 2008.
Prøvenemnda for elektrikerfaget virkeområde Midt-Troms
Effektivisering av ansettelsesprosessen
Søking Søknadsbehandling/ Veiledning Realkompetansevurdering/ Vurdering Realkompetansevurdering/ Vurdering Opplæringsbehov Tilpasset opplæring Dokumentasjon.
TEMA Delegering av myndighet/subdelegering samt kommunelovens bestemmelser om utvidet myndighet i hastesaker. Kjetil Ollestad – Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.
Vurdere deltidsstillinger omgjort til heltid
I N N S T I L L I N G % Opplysninger om søkerne:
Rutiner for saksbehandling EFP v. prosjektopprettelse
Nye regler om innsyn i e-postkasse mv.
Nettverk for ATG, 14. mai 2012 Anders Pedersen Tilsettinger i Bergensskolen Prosedyre og politikk.
Evaluering av inntaket ( DLG ).
Kort brukerveiledning Arkiv plug-in Februar 2015
Kommunesammenslåing og arkivspørsmål
Tilsettingsrutiner Kurs tillitsvalgte 3. og 4. februar 2010.
Deling eller mer korrekt, tillatelse til opprettelse av ny matrikkelenhet/grunneiendom Saksbehandlingstid 3 uker.
Camilla Haugland Seksjon opptak og tilrettelegging
Ole Henry Halleraker Rektor
Kvalitetssikring i bibelskoler og fagskoler v/ Lars Eirik Sandvik.
Utarbeidet av Sissel Vestre
Innpassing/godkjenning IHR studentutveksling Leangkollen.
Sakprosa Formelle sakprosasjangre. Følger som regel et fast mønster De tekstene du skal lære om er: Rapport Formelt brev og e-post Søknad og CV.
1 Post/arkiv rutiner Barnehagene i Gjøvik kommune Utarbeidet av arkivleder Anne Haugom, feb 2011.
Krav til rekrutteringsprosessen Må stillinger lyses ut? Hovedregel = JA Hjemmel: ikke lovfestet, men følger av hensyn til potensielle søkere og allmennheten.
Forprosjekt – nytt skoleadministrativt system Vedlegg 6 – Prosessbeskrivelse Aktivitetsskolen.
Silje Winther og Mali Ø. Haugen Seksjon opptak og tilrettelegging Opptak til UiO 2015.
Foto: Geir Hageskal Bevare eller kaste? – Dokumenthåndtering i Trondheim kommune Bevaring- og kassasjonskartlegging IKA Finnmark, , Eirik Andersen.
Elektronisk postjournal videreføring av innhold og funksjonalitet Vedlegg 1.4 Mal for postjournal.
Saksgangen i ansettelsessaker Pr oktober Ansettelsessak/rekruttering En ansettelsessak skal dokumentere ansettelsesprosessen og at: - lover og retningslinjer.
Avtale om behandlingsmåten i ansettelsessaker
OT-MAPPE Hvordan skal den behandles?
Bevaring og kassasjon Statusrapport Norge
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Personvern som del av enkeltsaksbehandling i offentlig forvaltning
ELEVMAPPE Hvordan skal den behandles?
VALG Valgperioden for tillitsvalgte og hovedtillitsvalgt er 2-årig. Valget finner sted innen 1.mars i de år siste siffer utgjør et oddetall. Gjenvalg kan.
Saksgangen i ansettelsessaker
De viktigste endringene ved revisjonen i 2015
Kvalitetssikring ved ansettelser
ELEVMAPPE Hvordan skal den behandles?
eSG – Send innrapportering elektronisk
Tilsettinger i barnehage
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Lars Sletten Utdanningsetaten i Oslo
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Utskrift av presentasjonen:

Saksgangen i tilsettingssaker v/Anke Regine Kise – 01.02.10

Ansettelsessak/rekruttering En ansettelsessak skal dokumentere ansettelsesprosessen og at: - lover og retningslinjer blir fulgt - ansettelsen følger formelle prosedyrer - ansettelsen kan begrunnes/forsvares - stillingen har et klart definert innhold - sikre innsyn i offentlige ansettelser.

Første punkt er å opprette en arkivsak i EDB Sak og Arkiv ESA Første punkt er å opprette en arkivsak i EDB Sak og Arkiv ESA. Dette er referansen i Visma Unique HRM. Dette skjer automatisk via Unique Ansatt når første søknad kommer inn elektronisk. Hver ansettelsessak defineres som èn arkivsak. Ansettelsessaken er forløperen til det som skal bli en personalmappe Innholdet i en ansettelsessak kan omfatte følgende:

Vedtak/korrespondanse om opprettelse av stilling – stillingsvurdering/kravspesifikasjon Stillingsannonse Søknader med vedlegg Bekreftelse for mottatte søknader (kvitteringsliste fra Unique) Søkerliste – utvidet og forenklet Innkalling til intervju Notater/vurderinger fra intervjuet

Uttale fra tillitsvalgte og evt. andre uttaleinstanser Referanser / konsulentvurderinger Innstilling/tilsettingsvedtak Uttalelser om innstillingen Tilsettingsbrev/stillingstilbud Bekreftelse/avslag fra søker som fikk tilbud Orientering til øvrige søkere om at stillingen er besatt Evt. klage på tilsettingen

Personalsaken oppstår når ansettelsessaken avsluttes Personalsaken oppstår når ansettelsessaken avsluttes. Når den foretrukne kandidaten har akseptert stillingen og tiltrådt, opprettes personalmappe og følgende overføres til den: Søknad med vedlegg Stillingstilbud Svar på stillingstilbudet Husk kopi av annonsen til personalmappen

Saksarkiv. Personalarkiv Arkivsak i emnebasert arkiv Saksarkiv Personalarkiv Arkivsak i emnebasert arkiv Arkivsak i objektarkivet Ansettelsessak: Personalmappe:   Utlysningstekst Kopi av annonsen  Søknaden (u.off. ofl §25) Søknaden (u.off. ofl §25)   Søkerliste   Foreløpig svar om mottatt søknad og eventuelt tidspunkt for avgjørelse (kvitteringsliste)   Eventuelle innkallinger til intervju Tilsettingsvedtak – innstilling Uttalelse fra tillitsvalgte   Brev til søkerne om resultatet Brev til søkeren om resultatet av tilsettingen av tilsettingen     Svarbrev fra søker   Svarbrev fra søker   

Bevaring / kassasjon av tilsettingssaker Følgende skal alltid bevares etter at dokumentasjon er overført personalmappe: annonse, søkerlister (utvidet), innstilling og søknader til de 2-3 øverste kategorier i organet. For Telemark fylkeskommune betyr det fylkesrådmannen og hans/hennes lederstab i tillegg til rektorene. Øvrige søknader og annen dokumentasjon som ikke har rettslig verdi kasseres etter 10 år. Vedlegg til søknader kan kasseres evt returneres når saken avsluttes.

Hvis en tilsetting allikevel ikke trår i kraft Hvis det har kommet så langt i ansettelsesprosessen at det er sendt ut tilbud og det er kommet aksept på det, og den som får jobben allikevel trekker seg før tiltredelsesdato – skal det ikke opprettes personalmappe. Alt blir liggende i ansettelsessaken. I slike tilfelle bør man bevare korrespondansen som sier noe om hvorfor det ikke ble noe av. Det samme gjelder stillinger man bestemmer seg for å opprette/lyse ut for deretter å trekke de tilbake