Det gamle Hellas Bilde: Akropolis.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Lilandspeiderne Informasjon.
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
Antikken.
I dette shoppingcenteret hadde kvinner en unik mulighet til å velge seg ut en passende make blant forskjellige menn.....
Klar til tjeneste?.
Aten og Sparta.
Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.
Marius Vøllestad Bø vgs.
Min Møtebok Navn: ____________________________________
Religion, ritualer og idrett
Allmektige Gud, Far, Sønn og Hellige Ånd,
KJØNNSROLLER Hva er det?.
DRAMMEN Les og svar på oppgaver
Ngitili Sukumaenes løsning for å gjenoppbygge skog og gresslandskap.
Antikkens Hellas f. Kr.
Hellas Hellas det vakreste stedet å tilbringe ferien.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Kapittel 6: Antikkens Hellas
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Si adjektivene og substantivene i bestemt form. 
Matteus 2,1-12.
Tvangsekteskap 20.Mai 2009 Av Shilan Shorsh.
Integrering og arbeid mot tvangsekteskap 12.Juni 2009 Av Shilan Shorsh.
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
Kapittel 6 oppgave k Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Kriger og revolusjoner
Påske.
EN LITEN IDE SOM VOKSTE SEG STOR Som så ble til en aldri så liten kalender med jenter og kvinner... ”Pikekalenderen”
Kapittel 15 På litteraturgruppe
:18 Kristin og Håkon - Av: Lars Christian Gjøsæther 1 Kristin og Håkon Kristin og Håkon var maskotter under vinter OL på Lillehammer i 1994.
Olav den hellige ( Haraldsson)
DEN AMERIKANSKE REVOLUSJON (en revolusjon = en veldig stor og rask forandring) Før 1500: Indianere alene i Amerika. Mange ulike grupper, ulike språk, ulike.
Den amerikanske revolusjon
Den amerikanske revolusjon. På midten av 1700-tallet raste Sjuårskrigen mellom mange europeiske land. Det ble utkjempet kamper over store deler av verden.
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
Viktige ord vi skal jobbe med. Disse må dere forstå og lære: En revolusjon Et monarki Eneveldig konge Et klasse-samfunn En stand – flere stender En adel,
Med Guds hjelp kan vi gjøre det. Sammen bygger vi Jesu kirke.
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
Diktatur I diktaturer er det viljen til én person eller en liten gruppe som bestemmer politikken. Et slikt fåmannsstyre kaller vi ofte for oligarki. Når.
Undervisningsopplegget 17.mai om 17.mai. Hvorfor feirer vi 17.mai? Samtale med ungene om 17.mai og hva vi vanligvis gjør den dagen. Synge og øve på 17.mai.
Demokrati som styreform
En storbyferie i Barcelona
Sokrates.
-en stor familie av nasjonale kirker
sos-barnebyer barn på flukt
Den kalde krigen – hvem var fiender?
Hvordan skal det egentlig se ut?
© Nelly Bube/Bibelselskapet
Frem.
Den industrielle revolusjonen
Griigii hore Bilde: Akropolis.
Antikkens filosofer 8. trinn
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
Matteus 2,1-12.
Det gamle Hellas Bilde: Akropolis.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Det gamle Hellas Bilde: Akropolis.
گریکی کۆن (یۆنانی کۆن) وێنە: ئاکرۆپۆلیس گریکی کۆن - تاریق هێدی
Prøve i tema «Den Franske revolusjon»
Bilder: Filmweb Bakgrunn:
Bilder: Filmweb Bakgrunn:
ጥንታዊ ግሪኽ ስእሊ: ኣክሮፖሊስ.
Det gamle Hellas Bilde: Akropolis.
Sokrates.
Kap. 7 Demokrati som styreform
Leseutvikling og læringsstrategier
اليونان القديمة Bilde: Akropolis.
Utskrift av presentasjonen:

Det gamle Hellas Bilde: Akropolis

Det gamle Hellas For 2 500 år siden vokste den greske sivilisasjonen fram. Mye av vår egen kultur stammer fra det gamle Hellas. Demokrati, Olympiske leker og teater har sitt opphav fra det gamle Hellas. Gresk teater

Det gamle Hellas Den greske sivilisasjonen bestod av over 600 bystater. Det var ofte krig mellom bystatene, så man måtte bygge borger og bymurer for å beskytte seg. De mest kjente bystatene er Athen og Sparta. Akropolis kalte man borgen på toppen av et fjell. Hver bystat hadde egne lover, og var på mange måter et lite land. Gresk soldat Gresk krigsskip

Det gamle Hellas Områdene i grønt viser hvor de greske bystatene lå.

Det gamle Hellas Til å begynne med var det bare noen få som fikk bestemme i bystatene. Omkring år 500 før Kristus innførte man demokrati i Athen. Nå fikk alle frie menn over 18 år være med å bestemme hvordan byen skulle styres. Demokrati er et gresk ord som betyr ”folket hersker”. Frie, greske menn møttes for å styre bystaten. På forhøyningen i forkant av bildet stod den som skulle snakke.

Det gamle Hellas Athenerne drev mye med handel. Man hadde slaver til å gjøre det tyngste arbeidet. Athens menn var glad i fritid, og oppholdt seg bare i hjemmet når de skulle sove eller spise. Athens kvinner var lite verdsatt. De måtte holde seg i hjemmet og oppdra barna. Kvinnens sosiale liv begrenset seg til å delta på familie-sammenkomster. For å skaffe seg korn, lagde athenerne olivenolje som de solgte. Slave

Det gamle Hellas Sparta hadde ikke demokrati. Her bestemte et råd av eldre menn. Alle Spartas menn var i militæret fra de var sju til tretti år gamle. En spartansk soldat måtte tåle smerte uten å klage. I Sparta var kvinnene friere enn i Athen. Jentene fikk drive med idrett, de fikk gå på skole og de kunne ha egen eiendom. Spartansk soldat.

Det gamle Hellas Hvert fjerde år arrangerte man Olympiske leker til ære for guden Zevs. Det fantes mange øvelser, som for eksempel femkamp, løping, boksing, ridning og musikk. Bare menn fikk delta i de olympiske leker. Etter hvert ble det arrangert egne leker for kvinner. Statue av Zevs i Olympia. I brytekonkurransen kunne man bite, dra ut øynene på hverandre, eller knekke fingre til motstanderen. Dødsfall forekom på grunn av skadene man pådro seg. Ruiner av en olympisk treningsarena.

Det gamle Hellas Olympisk medalje fra 1896. De første moderne olympiske leker i Athen i 1896. Det gamle Hellas` olympiske stadion Åpningsseremonien foran OL i Athen i 2004..

Det gamle Hellas Bilde: Link: Rettighetsinformasjon: Gammel olympisk stadion http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Olympia-Stadion.jpg http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html OL i 2004 http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Opening_Ceremony_Athens_2004_Fire_rings.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/Public_domain OL i 1896 http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:1896_Olympic_opening_ceremony.jpg Olympisk medalje http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:1896_Olympic_medal.jpg Olympisk treningsbane http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e8/Palestra_at_Olympia.jpg Statue av Zevs http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Statue_of_Zeus.jpg Demokrati http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Ac.pnyx.jpg Spartansk soldat http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Helmed_Hoplite_Sparta.JPG Akropolis http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Akropolis%2C_t%C3%A4nkt_i_rekonstrueradt_skick%2C_Nordisk_familjebok.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:AkropolisAthens.jpg Dionysos Teater http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:DionysiusTheater.jpg Kriger http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Greek_hoplite.png Gresk krigsskip http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Trireme.jpg Oliven http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:NCI_2_green_olives.jpg Oliventre http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Olive_tree_Karystos.jpg Slave http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Black_slave_Louvre_Br361.jpg Kart www.powerped.com rogersolhaug@powerped.com