Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den industrielle revolusjonen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den industrielle revolusjonen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Den industrielle revolusjonen

2 Industrialiseringens første fase ( → 1850)
Endringer i jordbruket Effektivisert Ved bruk av gjødsel og nye maskiner. Dette gjorde at man også kan lage mer mat og folk kunne fokusere på andre områder ved jobb, behovet for arbeidskraft via menn sank. Tidlige former for industri Fabrikker som produserer varer som blir solgt ut til befolkningen, klær var noe av det første nye metoder for å lage bomullsklær. Fabrikksystemet Det hadlet om at man fikk nye maskiner som effektiviserte og senket kostnadene på varene.

3 Hvordan ble den første fasen finansiert?
Dampmaskinens betydning Den gjorde det mulig for å dra og frakte ting med ny hastighet og økt kapasitet. Ved både jernbane og båter. Den fraktet også folk og gjorde det mulig å frakte store megder folk. Man kunne skape enorme mengder energi. Jernbanens betydning Den bandt land sammen, man kunne reise, frakte og finne nye områder. Den løste flaksehalsen med transport av varer. Den kunne garantere trygg ferdsel. Hvordan ble den første fasen finansiert? Den ble drevet frem av entreprenører som satset sine penger. Man solgte aksjer, og man etter hvert gjorde det mulig og holdt deleierne frie for gjeld.

4 Industrialiseringens andre fase (1850-1914)
Fra jern til stål Tyske selskapet Krupp presenterte først stål i Først i 1870 fant bedrifter en effektiv måte å lage stål på, og da ble mye jern erstattet med stål som var sterkere. Kjemisk industri Ca fikk den kjemiske industrien sitt gjennombrudd, særlig Tyskland og USA. Tyskland satset sterkt på utdanning innen dette. Begynnelsen på moderne farmasøytisk industri tallets hodepinnetabletter, p-piller og antibiotika. Nye energikilder Oppfinnelsen av dampmaskinen på 1700-tallet hadde revolusjonert menneskets muligheter til å ta i bruk energi. Gjennombrudd på 1880-tallet da turbinene ble oppfunnet. Samme mengde kull kunne nå skape mye mer energi tallet ble behovet for olje stort pga den er så lett anntennelig . USA: den nye stormakten Ved hjelp av borgerkrigen og ekspansasjonen vestover og en overveldene grundervilje. De vokste raskt frem som en ny stormakt.

5 Oppsummering Hvordan ser verdensøkonomien ut ved inngangen til 1900-tallet? Det oppsto et verdensmarked hvor indutrialiserte land som europa og usa solgte vare til utlandet og knyttet seg nærmere andre land. Man Ble mer avhengige av hverandre. Frihandelen oppsto ved at britene fjernet tollen på mange varer dette gjorde at handelen mellom land skøt fart.


Laste ned ppt "Den industrielle revolusjonen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google