Styring og ledelse Gr.3 Plan og styringssystem

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Advertisements

Internkontroll i kommuner
…å få ting gjort… via Vassli… Politisk styring ved bruk av Balansert Mål- og Resultatstyring - ISK – Røros – Oddbjørn Vassli Politisk styring.
Ledelse i ny organisasjon Innspill til mellomlederne i Levanger kommune Oddbjørn Vassli KPMG.
Kontostreng og annet artig…
Servicerådet i Fredrikstad kommune
Hvordan styrer de folkevalgte? Politikerne Årshjulet i Andebu
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
E-demokrati Lasse Berntzen Høgskolen i Vestfold. Demokrati i forfall?  Kommunevalget ,8 %  Fylkestingsvalget ,1%.  Trenden forsterkes.
Resultatledelse Resultatledelse.
Strategikart 2011 med noen gjennomgående mål
Organisasjonsutvikling og lederroller
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Samhandlingsarena Aker Styringsgruppe Oslo kommune.
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Helse Sør Kvalitetsstrategi Ingrid Risland Helse Sør RHF
Styringsprinsipper Styringssystem
Aktørenes roller i planprosessene
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
BMS; We did it vår vei!! For hva koster det a’? v / Tore M. Andresen Ass. rådmann/kommunalsjef i Hole (siviløkonom)
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
Evaluering av rådmannen ved Finn Christian Brevig
”Justert organisasjon” Økonomiplanseminar 8.mars 2006 Inger Marie Bakken.
13:00 – 13:45 Organisatoriske forutsetninger for målstyring v/Jens-Einar Johansen og Geir Halstensen Delegert ansvar og myndighet, myndighet til å disponere.
11:00 – 12:00Gjennomgang av hjemmeleksene, med gode eksempler fra erfaringer og forbedringspunkter v/Geir Halstensen.
Om det å skrive et dokument for en rådmann Økonomiplan, budsjett, årsmelding, eller tertialrapport.
Tjenestestedets navn Kommuneplanen – muligheter og utfordringer Mange bra forslag – mye tilpassning til god praksis Samfunnsdelen blitt tydeligere § 11-2.
Om resultatdialogen på ulike nivå i kommunen v/Geir H. Forenklet definisjon/innhold; En årlig, planlagt samtale med underordnet leder/medarbeider om planlagte.
”What you measure is what you get” Gardermoen 31. Januar 2002
Kommunereform Gran og Lunner Arbeidsgruppe demografi og økonomi
HARSTAD KOMMUNE Bergseng Skole 1 Nasjonal Erfaringskonferanse - BMS.
Ressursinnsats og resultat av nettverksarbeidet 1.
Innlegg på erfaringskonferansen ved rådmann Arne Johansen
IK Bygg, et verktøy for kommunene
Kommunereform - hva skjer?
Hvordan ta måling i bruk? Målinger og fakta som virkemidler Gudrun H. Grindaker Kommunebarometerkonferansen juni 2015.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Samarbeid ordfører og rådmann Fast møte hver mandag Forarbeid til møter Etterarbeid etter møter Løpende avklaringer rundt representasjon og deltagelse.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
Organisasjonsmedvirkning som metode for å sikre universell utforming Temadag om Universell Utforming Nordland fylkesting 16. februar 2010 Lizett Ulrika.
Ny styringsmodell for SiO Utvidet regionrådsmøte 2. juni 2016 Frøya Bjørn Buan Enhetsleder SiO.
Foto: Bjørn Erik Olsen Kommunal planstrategi Tim Chr. Tomkins-Moseng Dato Plannettverk Salten.
Ungdomssatsinga til Nordland fylkeskommune. UNG i Nordland Hva? Hvem? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Økonomisjefsamling Økonomiplanlegging - Lett oppvarming Ålesund 1. oktober 2015 Martin G. Mortensen.
Øygarden kommune Driftstilpasningsprosjekt 2013.
Dialogmøte vedrørende utredning skolestruktur Skarnsundet Redigert
Forventningene fra Fylkesmann « Fylkesmannen forventer at det er gjort en vurdering av hvorvidt kommunen, gjennom ny kommune eller på egen hånd, er i stand.
Kommunereformen i Asker Status og veien videre Kommunestyret 26. april 2016 Ordfører Lene Conradi.
Dialogkonferanse Behovene
Kommunal planstrategi
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Oppdragstaker: Utviklingspartner DA
Bærekraftig samfunnsutvikling
Hovedmodeller for organisering og styring av kommuner
Tips, råd og verktøy til kommunenes planstrategier
Forventningene fra Fylkesmann
Kapittel 6: Samfunnskunnskap 8-10 (s.107) Lokalsamfunnet
Dosent Ingun Sletnes Presentasjon 8 Delegasjon 29. januar 2015.
KS Utredning og Dokumentasjon
Internkontroll Pilotnettverk
Gode alene – enda bedre sammen?
Kommuner som har gått ut av ROBEK-lista
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli
A. Tønsberg og E. Thygesen
Seminar med partiene 14. november 2018
Prioriterte mål i kommunalt og fylkeskommunalt planarbeid
BUDSJETT 2020 OG ØKONOMIPLAN 2020 – 2023
Utskrift av presentasjonen:

Styring og ledelse Gr.3 Plan og styringssystem Prosjektgruppe: Britt Åse Høyesveen(leder) Bjørn Dokken(referent) Liv A.Hustveit Kjell Tangerud Olav Brandvol Erik Odlo Jostein Tromsnes

Plan og styringssystemet «- Det systemet som skal ivareta styring- og resultatvurdering i Ringebu kommune» Mål: God styring Hovedelement og begrep som har vært jobba med: Styring(politisk)-ledelse(administrativt)-brukermedvirkning Årssirkel Målstyring med 4 fokusområder Forhold til planverk: kommuneplan, økonomiplan, årsbudsjett, resultatrapportering med tilbakemelding

«Årssirkel» brukere brukere

Årssirkel Årssirkel skal raskt gi oversikt over prosessene som varer litt over et år. Består av selve årssirkelen og tabell med detaljer i budsjettprosessen med rapportering. Ajourføres med dato innen den 01.nov for kommende år. Tilsvarende for budsjettprosessen med rapportering. Disse må tas hensyn til ved legging av politisk møteplan som skjer i etterkant.

Utkast til budsjettprosess med rapportering:

Styring Administrasjonen må tilrettelegge for et godt beslutningsgrunnlag for politikere slik at de blir i stand til å gi gode styringssignal tilbake i form av prioriteringer og tilpasninger. Disse sammen med føringer i kommuneplanens samfunnsdel vil være politikernes viktigste styringssignal til administrasjonen.

Styring - dialogkonferanse Dialogkonferanse anbefales i juni som en oppstart av årssirkelen hvert år. Her vil hovedtyngden ligge på input fra administrasjon og brukerråd til politisk side i form av resultat fra året som er gått:årsmelding, kostratall, kommunebilder, resultat fra bruker, medarbeider- og evt. innbyggerundersøkelse samt at tertialrapport og rapportering målekart så langt i inneværende år legges fram.

Styring - dialogkonferanse Lederne av brukerrådene vil svare på formannskapets bestilling til de. Styringssignal fra kommunestyret til rådmannen ang. kommende årssirkel.

Målstyring - målekart: Skal oppfylle kommuneplanens samf.del samt styringssignal fra politisk side eks. fra dialogkonferansen. Målekartet må også bli en del av vår tertialrapport for å gjøre det levende underveis i året og ikke bare ved årsslutt – viktig med tilbakemelding til tjenesteledere etter rapporteringspunktene. Vi ønsker en fjerde suksessfaktor på målekartet: «Samfunnsutvikling»! For å sette fokus på utviklings- og endringskompetanse i tillegg til brukere, medarbeidere og økonomi.

Brukermedvirkning: eks.brukerundersøkelser og dialogstyring Brukermedvirkning er systematisk dialog mellom kommunens innbyggere/brukere av tjenester og Ringebu kommune. Brukermedvirkning skal være med å skape en dynamikk der innspill og tilbakemeldinger brukes systematisk i evaluerings-og utviklingsarbeidet. Brukermedvirkningens resultat må synliggjøres. Vi har en type brukerråd i noen enheter i dag – vi ønsker en videreføring av det som eksisterer og opprettelse der det mangler og er naturlig. Nivå? Jfr.dialogtrappa: informasjon-konsultasjon-dialog-innflytelse-medbestemmelse

. Brukere: Brukermedvirkning gjennom brukerundersøkelser og brukerråd Politikere: Gi styringssignal Prioriteringer Tilpasninger Administrasjon: Tilrettelegging av informasjon, drifte, iverksette og rapportere