Forskningsledelse – hvor går skillelinjene? Norges forskningsråd.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunalt omdømme – beslutningstaker Nordmøre (ORKíde) November 2010.
Advertisements

Rammevilkårene for forskning i utdanningen Toril Johansson, ekspedisjonssjef Universitets- og høyskoleavdelingen.
Bruk mediene - hvis ikke, vil mediene bruke deg Medieseminar Aurland 20. april Audun Tjomsland.
Befolkningsundersøkelse – energimerking av boliger Juni 2011.
INNHOLDSFORTEGNELSE ‣ 1 – Nasjonalt Fagskoleråd ‣ 2 – Om fagskolen ‣ 3 – Om fagskolen ‣ 4 – NOKUT ‣ 5 – NIFUs Kandidatundersøkelse 2012 ‣ 6 – NIFUs Kandidatundersøkelse.
Moderniseringedepartementet Holdninger til IT-sikkerhet TNS Gallup april 2005 Internettavdelingen TNS Gallup.
Siv.agr. Dag Åsmund Bilstad1 Evaluering – en oppsummering Tilbakemelding fra en del av mottakerne av næringsfondmidler fra Nore og Uvdal kommune
Et velfungerende forskningssystem: bruker vi talentene optimalt? Nils Chr. Stenseth, professor og preses i DNVA Dialogmøtet med.
15. september, 2008 Rapport utarbeidet for KS Topplederne i kommunesektoren.
EFF Omdømme Havbruksnæringen © TNS Gallup – September 2006/Anett Kalleland Devold.
Studier av innovasjon, forskning og utdanning
NIFU STEP Norsk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning Hvor bra har dagens norske forskere det? Tekna seminar 15.
Bakgrunnen er brev fra HOD av :
Questback 2012 Questbacken er basert på svar fra de som har vært til veiledning ved Karrieresenteret i Nord- Trøndelag. Det var ca. 325 som svarte i 2012,
Hovedfunn – Offentlighetslovens konsekvenser for rekruttering til kommunale lederstillinger 3. november 2010.
Anne M Jervell Strategiske veivalg? Anne M Jervell STYREMØTE Tema:Strategi.
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
RLE uke 5 Hva er døden ?.
Klikk for å redigere tittelstil i malen Klikk for å redigere tekststiler i malen –Andre nivå Tredje nivå –Fjerde nivå »Femte nivå 1 Klikk for å redigere.
Skolelederundersøkelsen 2008 Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen.
Brukerundersøkelse Klikk Helse (antall respondenter: 439) Gjennomført i perioden 17. septmeber til 29. oktober 2008 Av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck.
PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august – 30 august 2006
Norsk Monitor Synovate Norge.
Befolkningsundersøkelse juni 2014 For Skatteetaten.
NBU ® Utdanningsvalg Norges befolkningsundersøkelse vår 2014 Manpower.
Oppgave- og rolledeling mellom instituttleder og kontorsjef Sett i en instituttleders perspektiv (Jarl Giske, BIO)
Brukerundersøkelse gjennomført for Bergen kommune Foresattes tilfredshet med kommunens barnehager © TNS Gallup – Politikk & samfunn Avdelingsleder.
Resultater NNUQ IMDi, 6. september Innledning.
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
Utdanningsreformene Berit Bratholm. Hva sier studieplanen? Målområde: ”Studentene skal gjennom studiet utvikle innsikt i forhold som angår barns, unge.
Menn og redningsvest Gjennomført juni 2010 InFact AS.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Har Kvalitetsreformen bidratt til redusert frafall og økt studieinnsats? Elisabeth.
MOT v/Sandnessjøen videregående skole. Dette er MOT: MOT er en ideell organisasjon som har livet til ungdom i sentrum MOT bevisstgjør ungdom til å ta.
Klikk for å redigere undertittelstil i malen OM – AV – FOR MANGFOLDIGE MUSUMSBRUKERE ved professor Anne-Britt Gran Oppdragsgivere: Kulturhistorisk Museum,
Bistandsmidler og utvikling Gjennomført for: Redd Barna Gjennomført av: Ipsos MMI Dato: 4. november 2013.
Våler - Kommunesammenslåing. Om undersøkelsen Undersøkelsen er gjennomført på telefon. Det er intervjuet 2200 personer i Glåmdalsregionen: 300 personer.
Innbyggerundersøkelse Kommunereformen Undersøkelse gjennomført i Stord kommune Opinion AS Mars 2016.
Ansattundersøkelse Etnedal kommune mai Hovedfunn i ansattundersøkelsen - Etnedal Et flertall på ca. 87 % er helt eller delvis enig i at kommunen.
Seminar med stipendiater , Arnulf Omdal 1 PhD: fra visjon til virke Med doktorgrad i lomma – kva no? 1.Overgangen til arbeidslivet 2.Yrke og arbeid.
Høgskolen i Buskerud og Vestfold Studentundersøkelse 1.årsstudenter 2012 Høgskolen i Buskerud.
 Arbeidsforskningsinstituttet AS, 2011  Forfatter/Author Tidsbrukundersøkelse blant vitenskapelig ansatte Cathrine Egeland Ann Cecilie Bergene AFI 2012.
Hva gjør mennesker lykkelige? Jens Tennebø Jensenius.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
Karriereplanlegging – den enkelte forskers ansvar alene? Trond Singsaas, NTNU 15. februar 2012.
Karriereundersøkelsen Ventetid i måneder før jobb: 20042,53 mnd ,73 mnd ,39 mnd 60 respondenter av 103 mulige: 2004: : :
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Topplederne i kommunesektoren
Tariffoppgjøret 2006 Hva vil vi? © Fagforbundet Vest-Agder høsten 2005.
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Problemstillinger Hvordan har sykefraværet i privat og kommunal sektor utviklet seg? Hvilken betydning har sammensetning av arbeidsstokken, typer arbeid,
Brukerundersøkelsen
Kongsvinger - Kommunesammenslåing.
Grue - Kommunesammenslåing.
Eidskog - Kommunesammenslåing.
Sør-Odal - Kommunesammenslåing.
Åsnes - Kommunesammenslåing.
Topplederne i kommunesektoren
Fagmodul: FoU-tid og FoU-termin
Entreprenørseminar 7. april 2005 Øyvind Lauridsen Petroleumstilsynet
En undersøkelse blant norske studenter Juni 2018
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Kritikerundersøkelsen 2017
Nysgjerrigperprosjekt
Kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner
Leserundersøkelsen 2016 Lesing, kjøp & handelskanaler Undersøkelsen er gjennomført av markedsanalyse- og rådgivningsselskapet Ipsos MMI på vegne av Den.
10-faktor Medarbeiderundersøkelse
Viktige spørsmål om kjønn, samliv og barn
Utskrift av presentasjonen:

Forskningsledelse – hvor går skillelinjene? Norges forskningsråd

Forskningsledelse viktig?

I den senere tid har det foregått en debatt blant annet i mediene om ledelse og forskning. Sett i forhold til andre faktorer som kan påvirke kvaliteten i forskning, i hvilken grad mener du forskningsledelse er viktig? n=1060 Gjennomsnitt:3,96 Median:4 Typetall:5 Std. avvik:1,066 1 og 2 slått sammen til ”ikke viktig”, 3 er ”verken eller”, 4 og 5 slått sammen til ”viktig”.

Forskningsledelse viktig? n= prosent av kvinnene mener forskningsledelse er viktig, 66 prosent av menn sier det samme (signifikant) Blant de som arbeider i instituttsektoren sier 82 prosent at forskningsledelse er viktig, 65 prosent av de tilknyttet universiteter sier det samme (signifikant) Førsteamanuensis og professorer mener i minst grad at forskningsledelse er viktig (hhv. 66 og 65 prosent sier det er viktig) (sign. lavere enn forskningsleder/instituttleder) Kvinnelige professorer mener det i noe større grad er viktig enn mannlige (74% vs. 62%) (signifikant) Kvinnelige førsteamanuensis mener det er viktig i noe større grad enn mannlige (78% vs. 59%) (signifikant)

Leders oppgaver

Leders oppgaver – fordelt på sektor Ut fra din arbeidssituasjon, i hvilken grad mener du det er viktig at instituttet/avdelingen/gruppen har en leder/ledelse som ivaretar følgende oppgaver: Ta utgangspunkt i den enhet (institutt/avdeling/gruppe) som er mest relevant. Vi ber deg svare på en skala fra 1 til 5, der 1 er ikke viktig i det hele tatt og 5 er svært viktig. n=1060 S S S S S S S S S S = signifikant forskjell mellom universitet og instituttsektoren

Leders oppgaver – fordelt på kjønn Ut fra din arbeidssituasjon, i hvilken grad mener du det er viktig at instituttet/avdelingen/gruppen har en leder/ledelse som ivaretar følgende oppgaver: Ta utgangspunkt i den enhet (institutt/avdeling/gruppe) som er mest relevant. Vi ber deg svare på en skala fra 1 til 5, der 1 er ikke viktig i det hele tatt og 5 er svært viktig. n=1060 S S S S S S S S S S S S = signifikant forskjell mellom gruppene

Leders oppgaver – fordelt på spørsmål 1 Ut fra din arbeidssituasjon, i hvilken grad mener du det er viktig at instituttet/avdelingen/gruppen har en leder/ledelse som ivaretar følgende oppgaver: Ta utgangspunkt i den enhet (institutt/avdeling/gruppe) som er mest relevant. Vi ber deg svare på en skala fra 1 til 5, der 1 er ikke viktig i det hele tatt og 5 er svært viktig. n=1060 S S S S S S S S S S S S = signifikant forskjell mellom gruppene

Oppfatning om forskningsledelse

Forskningsledelse – fordelt på sektor I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende påstander: (Med forskningsledelse tenker vi her på evnen til å ta strategiske valg, langsiktig planlegging, evne til prioritering, å legge til rette for forskning generelt, å følge opp den enkelte forsker blant annet ifm. karriereplanlegging.) Vi ber deg svare på en skala fra 1 til 5, der 1 er helt uenig og 5 er helt enig. n=1060 S S S S S S S S S = signifikant forskjell mellom universitet og instituttsektoren

Forskningsledelse – fordelt på alder I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende påstander: (Med forskningsledelse tenker vi her på evnen til å ta strategiske valg, langsiktig planlegging, evne til prioritering, å legge til rette for forskning generelt, å følge opp den enkelte forsker blant annet ifm. karriereplanlegging.) Vi ber deg svare på en skala fra 1 til 5, der 1 er helt uenig og 5 er helt enig. n=1060 S S S S S = signifikant forskjell mellom gruppene

Forskningsledelse – fordelt på kjønn I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende påstander: (Med forskningsledelse tenker vi her på evnen til å ta strategiske valg, langsiktig planlegging, evne til prioritering, å legge til rette for forskning generelt, å følge opp den enkelte forsker blant annet ifm. karriereplanlegging.) Vi ber deg svare på en skala fra 1 til 5, der 1 er helt uenig og 5 er helt enig. n=1060 S S S S S S = signifikant forskjell mellom gruppene

Forskningsledelse – fordelt på spørsmål 1 I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende påstander: (Med forskningsledelse tenker vi her på evnen til å ta strategiske valg, langsiktig planlegging, evne til prioritering, å legge til rette for forskning generelt, å følge opp den enkelte forsker blant annet ifm. karriereplanlegging.) Vi ber deg svare på en skala fra 1 til 5, der 1 er helt uenig og 5 er helt enig. n=1060 S S S S S S S S S = signifikant forskjell mellom gruppene