Hva er viktig for Tyin-Filefjell Turløyper(TFT).  Hvis vi ser TFT`s rolle i sammenheng med VK`s ambisjon om å bli en av landets beste hytte- og friluftskommuner,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
22 tips for den faglitterære forfatteren
Advertisements

Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Agenda Årsmøte 2013 Godkjenning av innkalling og saksliste.
Furutangen Aktivitetssenter AS
Kommunal planlegging Orientering – Innherred samkommune – Samkommunestyret sak 16/04, – Johannes Bremer LEVANGER KOMMUNE KOMMUNAL PLANLEGGING.
Anleggsbransjen Frokostmøte 5. desember 2013 Fakta og analyse Stein Gunnes, sjeføkonom Tore A. Larsen, næringspolitisk rådgiver Håvard Almås, næringspolitisk.
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Det kommunale og det statlige barnevern
NAV Drammen 04. september 2012 Aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere John Dutton NAV leder NAV Drammen.
Avslutning av arbeidsforhold på grunn av langvarig sykefravær
Løyper, gleder og utfordringer
10. Organisasjoners effektivitet
11. Legitimitet og makt Påstandene:
Hyttemøte med Hol Kommune 23. Februar 2013 Christine Neumann
Stier og løyper. Historisk utvikling Frem til 2007: * 9 løypeområder er ansvarlig, også økonomisk, for løypeproduksjon * Kommunen bidrar med ,-
Universitetet i Tromsø Bidrags- og oppdragsfinansiert aktivitet økonomistyring Avdeling for økonomi 15. oktober 2009.
Østlandsforskning - eastern norway research institute - lillehammer - norway Fritidsboligenes betydning for lokaløkonomien Birgitta Ericsson Fylkesdelplan.
Hva betyr rekruttering og kompetanse for oppdrettsbedriftene?
Fjernvarmedagene 2011 Hvilke erfaringer har fjernvarmeselskapene med tilknytningsplikten? Akershus Energi Varme AS Berit Lindmo Markedssjef.
Status eksisterende datagrunnlag
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika 0116 Oslo Daglig.
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Ungdomstiltak Tiltak mot fattigdom blant barn, unge og familier Drevet med tilskudd fra kap. 857 post 60 ”Støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn.
NYHETSBREV nr. 3 FRA HMS-AVDELINGEN-BEDRIFTSHELSETJENESTEN JULI 2011 Til våre kunder i private barnehager. Innhold: Hera-kurs Dialogmøter Nærværsarbeid.
Forsker og bedrift- et lykkelig ekteskap? Sven Samuelsen P2005 konferansen 9./10. februar 2006.
Forsker og bedrift- et lykkelig ekteskap? Sven Samuelsen P2005 konferansen 9./10. februar 2006.
Fremskaffelse av leieboliger
Seminar Dagkirurgi i Norge 7 februar 2014: Finansieringsordninger som fremmer utvikling av dagkirurgi Tor Iversen.
Seminar om styrearbeid « Erfaringer fra styrearbeid, ulikheter Sverige - Norge, kvinnekvotering i Norge » 1.
INTERKOMMUNALT SAMARBEID I VOKSENOPPLÆRINGEN Follo Kvalifiseringssenter IKS (FK) Opprettet kommuner (Frogn, Ski og Vestby) Antall deltakere 250/565.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Fra forskning til forretning Oslo, 13. Mai 2003 Perler for svin eller gråstein til gull Jo Klaveness Professor i farmasi Innhold: Dagens situasjon Viktige.
Espen Starheim Momentum Selvkost AS
Oift Fartøyvernets ABC Kostnadsoverslag. Fartøyvernets ABC KOSTNADSOVERSLAG Er det noen vits i å få et kostnadsoverslag på en jobb som skal utføres? Hvorfor.
Hva er viktig for hyttefolket i Vang Kommune? Innledningsvis er det viktig å definere hvem som i mitt innlegg er «hyttefolket». Her er et organisasjonskart.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
1 SIU Nasjonal profileringsstrategi Oslo, Kristin Solheim, SIU.
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Serviceeklæring til pårørende i poliklinikken ved Kløveråsen Fjernundervisning i alderspsykiatri 31.januar 2006 Liv Herder spesialsykepleier Kløveråsen,
februar-søkere med behov for spesialundervisning Utdanningsavdelingen
Styrearbeid Tromsø 29. september. Vi som er her Innlogg.
Vi lever lenger…… Hva betyr det for pensjonsordningene?
Offentlige anskaffelser – lærlingklausul Kristiansand, 8. oktober Sturle Hamre, Innkjøpsrådgiver VAF-
MODUM – SIGDAL - KRØDSHERAD Turistnæringen i Midt Buskerud Diskusjonsgrunnlag som innledning til en ny reiselivsatsing !
Spørreundersøkelse om Haugesund Lufthavn, Karmøy blant næringslivet i Haugesundregionen August 2015.
Offentlige anskaffelser 10 Anskaffelser av helse- og sosialtjenester anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent.
Kommuneplanen – samfunnsdel og økonomi
OMFANG OG UTFORDRINGER VED MARKEDSEKSPONERING AV KOMMUNALE TJENESTER.
HMS-kort i Byggenæringen
Forum for rus og psykisk helse i Buskerud Sundvollen 24. oktober 2016
BOREAL Dialogkonferanse Kolumbus 8. September 2016 Ivan Fossan.
EIERSKAP politisk styring av selskaper og samarbeid i kommunene
Det integrerte universitetssykehuset
En kontrakt som koster dyrt
Ett spørsmål og tre… Om kloakk i Furremarka.
Statsbudsjettet 2018 Statssekretær Paul Chaffey Bø, 13. oktober 2017.
Domsanalyse Rt
Furutangen Hyttevelforening Sted: Mattisstua Dato: , kl. 1900
– ESSENSEN AV LIER VIDEREGÅENDE skole
Ny finansieringsmodell til private barnehager
10. Organisasjoners effektivitet
Forbruker- & Finanstrender 2018
Årsberetning 2017 Hemsedal Skiforening
Kari Løken, distriktstrener og leder av kommunikasjonskomiteen i D2305
Gjennomføring - metode
Utskrift av presentasjonen:

Hva er viktig for Tyin-Filefjell Turløyper(TFT).  Hvis vi ser TFT`s rolle i sammenheng med VK`s ambisjon om å bli en av landets beste hytte- og friluftskommuner, så er det ingen tvil om at TFT er en svært viktig brikke i arbeidet med å oppnå denne ambisjon.  For at TFT skal kunne utføre sitt oppdrag på en tilfredsstillende måte, er det helt avgjørende at det er et tett og godt samarbeid med VK. Dette fordi det er viktig at VK til en hver tid er ajour med status i TFT. Dette fordi TFT er en så viktig medspiller for kommunen i arbeidet med å nå ambisjonen om en av landets beste hytte- og friluftkommune.  All statistikk viser nemlig at det er de områder som satset på godt utviklete turløyper, sommer som vinter, som vinner kappløpet om å sikre seg kundene. Enten det er som hytteeier eller dagsturist.  Gjennom flere år har TFH og TFT arbeidet tett sammen. Dette fordi vi på svært mange områder har helt sammenfallende interesser. Dette har så ført til at TFH nå har fast styreplass i TFT.  Således har TFH og TFT avgitt felles tilsvar til «Kommunedelplan Tyinkrysset».

 Andre viktige samarbeidspartnere er Tyin-Filefjell Utvikling AS og Fjellets Fellesgodefinansiering AS. Disse selskapene er hver for seg viktige i forhold til det arbeidet som må gjøres for at den felles omtalte ambisjon for området skal bli realisert. Her er det nok et spørsmål om ikke kontakten/samarbeidet mellom TFT og disse selskapene skulle vært tettere.  TFT får sine inntekter fra i all hovedsak 3 kilder: hytteeiere, kommune og næringsliv. Av dette står inntekter fra hytteeiere ca. 75% og de resterende 25% fra kommune og næringsliv. Man kan jo gjøre seg betraktninger om denne fordeling er riktig. Det er klart at forventningene til bidrag fra både kommune og næringsliv hos mange er på et høyere nivå enn det som er realiteten. Det kan jo også stille spørsmålstegn ved det forhold at de fastboende er nærmest totalt fraværende i dette regnestykket.  Et annet problem/utfordring er at det er bare de hyttevel som er etablert den senere tid som gjennom kjøpekontrakt til tomt har en plikt til å betale løypeavgift. Dette innebærer dessverre at et alt for høytandel av de hytteeiere som ikke er forpliktet til å betale løypeavgift heller ikke betaler denne. Ved siden av å være et økonomisk problem viser dette at det også er mangel på de riktige holdninger hos en del hytteeiere. Dette arbeides det nå konkret med.  Ellers er det grunn til å anta at det er et gap mellom de løpende inntektene til TFT og de kostnader dagens kontraktør har i forbindelse med løypekjøringen. Dette kan derfor bli et problem når det skal inngås ny kontrakt for løypekjøring i Her må det derfor være god kontakt mellom VK og TFT slik at det ikke blir en periode der kvaliteten på løypenettet må reduseres pga manglende inntekter.

Etter denne oppsummering av saker på et mer overordnet nivå, kan det være aktuelt å nevne noen enkeltsaker:  Det foregår nå en kartlegging av friluftsområder i kommunen. Det er å håpe at dette arbeidet kan før til at det nå blir utarbeidet en sti- og løypeplan for VK.  Når det gjelder utvikling av nye løyper, er forholdet til grunneierne viktig. Det må være en prioritert oppgave for kommunen å komme til gode ordninger med aktuelle grunneiere.  Det har vært arbeidet med flere forslag til tidligløyper. Bl.a. en tidligløype rundt Otrøvann har vært i fokus i mange år. Det er betenkelig at slike prosjekter tar så lang tid.  Det kan synes at det nå er mer aktuelt med å få etablert scooter-løyper til fornøyelseskjøring. Det er svært viktig at disse ikke kommer i konflikt med etablerte tilbud i utpekte friluftsområder.  Det må være lov å uttale at det er overraskende og svært skuffende at et selskap som Vang Energi ikke bidrar med en krone til støtte for det arbeidet TFT utfører. Takk for oppmerksomheten