HMS Charteret – referat fra arbeidsmøte. 2 Møtereferat, handlingsplan Sak: Som kjent har virksomheten besluttet å slutte seg til bygg- og anleggsnæringens.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeidsmiljøutvalget (AMU)
Advertisements

Delprosjekt 3 Dobbeltdiagnoser.
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Intensjonen med AMU Bakgrunn:
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Arbeidstakermedvirkning i HMS-styring
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
Hvordan sikre erfaringsutveksling mellom kursdeltakerne?
GROW modellen.
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
”Klubbens indre liv og vekst”
Målet med IA-arbeidet Et arbeidsliv som gir plass til alle som vil og kan arbeide Snakk sammen! Et godt samarbeidsklima og åpenhet mellom partene er en.
eksempler på HMS-faktorer:
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
ATB kurs 14. oktober Ingeniørenes Hus Ingvild Aga
Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Brukerforum voksenpsykiatri
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Samhandling leder/verneombud
LOBBYVIRKSOMHET Hvordan få gjennomslag for våre meninger og standpunkter hos politikere? Jon G. Olsen Styreleder VOFO-Akershus Daglig leder Akershus musikkråd.
NYHETSBREV nr. 3 FRA HMS-AVDELINGEN-BEDRIFTSHELSETJENESTEN JULI 2011 Til våre kunder i private barnehager. Innhold: Hera-kurs Dialogmøter Nærværsarbeid.
Dette velger Distrikt 2275 å satse på. Visjon Service Above Self Det betyr at vi skal tjene andre.
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
Seminar om styrearbeid « Erfaringer fra styrearbeid, ulikheter Sverige - Norge, kvinnekvotering i Norge » 1.
Roller Arbeidsgiver – Arbeidstaker – Verneombud (AML) AMU
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
1 Losam utdanning og læringskvalitet Inkluderende arbeidsliv Anne Lise S. Larsen Personalavdelingen Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel.
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
Modum Rotaryklubb RUS-INFO
Dette velger Distrikt 2275 å satse på. Visjon Service Above Self Det betyr at vi skal tjene andre.
Ue.no Spilleregler i arbeidslivet FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Helsefremmende arbeidsplasser i Orkla
Arbeidsmiljøet angår alle. Bra for både deg og din bedrift. Samarbeid, ledelse og medvirkning Hva kan ESENER fortelle om om arbeidsgivers ledelse og arbeidstakers.
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
Roller i arbeidslivet Arbeidsgiver Arbeidstaker Verneombud Arbeidsmiljøutvalg Bedriftshelsetjeneste ml?tid=207363http://
Hva handler det om? Dette er en felles visjon for alle involverte i bygge- og anleggsnæringen om at næringen skal være skadefri Med alle menes Myndigheter,
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
ALLEMED. Hva er ALLEMED? ALLEMED er et handlingsverktøy laget av Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU) NDFU har som mål.
Gruppeoppgaver Kurs Sørmarka 13. januar Oppgave I – rammer for medbestemmelse Innkalling til møte og sakspapirer kommer sent. Det er usikkert hvilke.
Et felles løft fra alle parter. Hva handler det om? Dette er en felles visjon for alle involverte i bygge- og anleggsnæringen om at næringen skal være.
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Ny IA - avtale Litt om IA, mye om annet Øyvind Steinklev, rådgiver NAV Arbeidslivssenter Aust-Agder.
Samarbeid og medbestemmelse Samling: Godt samarbeid. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte Opplæringsmateriale.
Kontekst: Kompetanseprogram i Familiestøtte Utviklet ved KoRus-Øst. Igangsatt Målgruppe: Tjenesteutøvere og ledere innen rus og psykisk helse i kommuner.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Prosjekt Trøndelagsarkivet
Webinar - Prosjektarbeid og samhandling
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Hovedavtalen Hva, hvorfor og hvordan?.
Dilemmatrening Difis opplæringsmateriell informasjonssikkerhet.
Møte i Arbeidsmiljøutvalget
Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale
HMS © Caritas Norge..
HMS-modul 2 Onsdag
Bruker vi arbeidsmiljøloven aktivt i våre virksomheter
Samling 2 klasse 5, Tromsø 28. – 30. april 2015
HMS Charteret – referat fra arbeidsmøte
Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Tillitsvalgte og verneombud - vår rolle i omstillingsprosesser
Det store heltidsvalget Arbeidsmøte ledere og HR,
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Oslo Havn Risikokartlegging Ytre Miljø
Utskrift av presentasjonen:

HMS Charteret – referat fra arbeidsmøte

2 Møtereferat, handlingsplan Sak: Som kjent har virksomheten besluttet å slutte seg til bygg- og anleggsnæringens HMS-charter. For å finne gode tiltak og forstå hva dette betyr for oss, inviteres dere til et arbeidsmøte for å delta i dette. Til: (ledere, prosjektleder, anleggsleder, fagforening, HMS-personer, AMU, verneombud – fyll inn) Dato:Sted: Kl:Varighet:4 timer Agenda/dagsorden NrPunktAnsvar 1Hensikt med møtetDaglig leder 2Ledelsens beslutning og viljeDaglig leder 3HMS-charteret, hva er det, hva har vi forpliktet oss tilHMS 4HMS-resultatene våre, statusHMS 5 Gruppearbeid og diskusjon Hvilke konkrete tiltak må vi gjøre for å oppnå en bedring i ryddighet? Hvilke konkrete tiltak må vi gjøre for å oppnå en bedring i sikkerhetstilstanden*? Hvilke konkrete tiltak må vi gjøre for å sikre at vi har verneutstyr tilgjengelig og brukes? Hvordan følger vi opp at dette skjer? Hvordan skal vi bruke dette i markedsarbeidet vårt? Grupper 6Konklusjoner/konkret handlingsplanHMS 7Informasjon om det videre arbeidDaglig leder "Referat" er handlingsplanen

Hensikt med møtet Hensikten med møtet var å Informere om hva HMS-charteret er Diskutere hva dette betyr for oss i vår organisasjon Inkludere og involvere ansatte i å finne ut hvordan vi skal løse dette, hvilke tiltak vi må gjøre 3 Disse skrev under HMS-charteret:

Konkret handlingsplan 4 Handlingsplan NrPunktAnsvarFrist 1 Hvilke konkrete tiltak må vi gjøre for å oppnå en bedring i ryddighet? Hv ilke konkrete tiltak må vi gjøre for å oppnå en bedring i sikkerhetstilstanden*? Hvilk e konkrete tiltak må vi gjøre for å sikre at vi har verneutstyr tilgjengelig og brukes? Hvordan følger vi opp at dette skjer? Hvordan skal vi bruke dette i markedsarbeidet vårt? KOPIERES INN FRA ARBEIDSMØTET