(1/3) Samfunnsansvar > Sjekkliste for grønne speiderturer á la ”Sikkerhet på tur”. > Automatisk trekk av CO2-kvoter på reisefordeling! > Bygge/utvikle.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
IDRETT ER FOREBYGGENDE BARNEVERN ”En åpen og inkluderende idrett” Hovedmål •Gi flere barn, ungdom og voksne et bedre tilbud •Prioritere grupper som ikke.
ALKOHOL|IDRETT. IDRETTEN – EN ALKOHOLFRI SONE ALKOHOL | IDRETT.
Lilandspeiderne Informasjon.
Nord-Østerdal skyttersamlag BREDDE og sportslig utvikling. Sikkert/sosialt/sporty/synlig (De 4 S’er)
Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.
Alltid beredt Foreldremøte 10.oktober 2012
Levanger kommune rådmannen Dialogseminar Åre 15. – Rådmannen Ola Stene - Status og hovedutfordringer 1 Status og hovedutfordringer pr 16. februar.
Ny i styret: Ombud i praksis Veiledningskurs i organisasjons- og styrearbeid.
Alkohol | fotball.
Strindheim håndball Elite
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Speiding i et folkehelse- og friluftslivperspektiv.
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Samarbeid med foreldrene Daglig samarbeid Gjensidig åpenhet og tillit (kunnskapsdepartementet)
Gode historier til media - tilretteleggernes rolle AB-konferanse Drammen 2007 Informasjonssjef Per Christian Langset.
Grønn framtid 1000 muligheter i landbruket Ett rekrutteringsprosjekt i regi av 4H Nordland Prosjektet er finansiert av Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen.
Naturvernskolen: Tema på foredrag: Legg strategi for å vinne en miljøsak Tid: 30 minutter For mer info om foredraget kontakt: Andre relevante foredrag.
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
Strategiplan
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Strategi for NRK Norges viktigste kilde til ny forståelse og felles opplevelser.
Ola Heen Strømmen, oktober 03
Strindheim IL håndball Elite
Norges speiderforbund «Sånn gjør vi det» - Hvordan overleve med få ledere.
Lederundersøkelsen 2013 Programrådgiver Martin Enstad Norges KFUK-KFUM-speidere.
FOKUSKLUBB november 2008 SEH
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
1 Losam utdanning og læringskvalitet Inkluderende arbeidsliv Anne Lise S. Larsen Personalavdelingen Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel.
BARNAS BARNEVERN 2020.
Strategi- og aktivitetsplan
Strategi og plan Kopervik Menighet.
Arbeid i valgkomite og nominasjonskomite på fylkesplan i Sp
Politisk påvirkning.
 Tilhører Norges speiderforbund  Sluttet til WAGGS og WOSOM NSF Gruppe Gruppeledelse Flokk Tropp Roverlag Gruppe Vestfold Krets.
Foreldremøte Mandag 9. November 2015 Klokken 19:00 Fjellhamar SFO.
Speiding for nybegynnere Hordaland krins av NSF. Hva er en speidergruppe Enhet i NSF; koloni, flokk, tropp, lag, GL – Koloni: 2-3 klasse. – Flokk: 4-5/6.klasse.
Kjøp av bistand til målinger for kommunikasjonsstrategi Leverandørkonferanse 7. januar 2015.
JAMBOREE 2007 One World One promise Speidernes Fellesorganisasjon.
NÆRMILJØRAPPORT Klasse – Skolens navn1. Prosjektarbeid for 8. trinn HVORFOR ER NÆRMILJØET VIKTIG FOR OSS? Ordet miljø brukes om omgivelsene vi lever i.
Cittaslowrådet Hvordan arbeide for å få energi og effekt ut av Levanger som Cittaslow? Levanger er en flott plass å bo – utrolig vakker også,
Strategiplan
Gruppeting onsdag
Hvordan rekruttere nye frivillige? ...og beholde dem?
Handlingsplan LK – Buskerud Skikrets
FAbUs misjonssøndag Søndag 22. januar 2017.
Gruppeting onsdag
- LOs medlemsdebatt - Si din mening! Bli med i LOs medlemsdebatt
Gruppeting onsdag Ikke avholdt – kun gruppestyret møtte
Gruppeting onsdag
Evaluering Midt-Norsk Mesterskap 2007
Gruppeting onsdag
Hvilke plattformer bruker dere?
LIONS OSLO VBU “VANSKELIGSTILT BARN OG UNGDOM” STATUS JUNI 2017
v/Kristina Ness og Selma Pedersen NBF Kick Off 2017
Roede-kurslederen på Facebook
Frivillighet Organiser og motiver dine frivillige
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
IL SKJALG Virsomhetsplan.
Det handler om å ta ansvarlige valg for energidistribusjon
Norges speiderforbund
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Kristiania rotaractklubb
Viktige spørsmål om kjønn, samliv og barn
Nettverk for kommunikasjon v/ Kristin
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

(1/3) Samfunnsansvar > Sjekkliste for grønne speiderturer á la ”Sikkerhet på tur”. > Automatisk trekk av CO2-kvoter på reisefordeling! > Bygge/utvikle gapahuker/leirplasser lett tilgjengelig for barn og unge. > Tilby leirskole for å øke lederkvalitet, bidra til vekst og gjøre en innsats for samfunnet. > Bruke muligheter med ”folkeinitiativ” (antall underskrifter, så må saken opp). > Drive ferieklubb, ta oppgaver i lokalmiljøet. Gir også inntekter. > Bør være minst 15 små reportasjer fra turer på speiding.no hver mandag. > Kart/oversikt over for eksempel leirplasser og speiderhytter. > Lage mal for henvendelse til kommune/fylke.

(2/3) Samfunnsansvar > Ha folk med kompetanse – en liste som kan gi folk tips. > Medietrening. > Hjelpe grupper/kretser gjennom byråkrati. > Være tydelig motvekt til frykten folk har for å slippe barna løs i naturen. > Få inn speidere i Ungdommens fylkesting. Kreve plass på arenaene. > Lederne er synlige for foreldre. Vise fram turer på nettet. > Få tropper ut fra speiderhuset og inn i samfunnet for å vise engasjement og bidra positivt. Vise samfunnsansvar og bli sett. > Tørre å delta i debatter: Rope ut hva vi står for – og kjempe for dette. > NSF som organisasjon må opplyse om og stå for sine prinsipper og hva de jobber for. Dette må komme tydeligere fram i samfunnet.

(3/3) Samfunnsansvar, forslag til mål > Få grupper til å ytre seg i saker som angår dem i kommuner/fylker > Få flere barn og unge til å være i naturen > Leve som vi lærer > Engasjere seg for barn og unges rettigheter og oppvekstvilkår > Få arrangementer og hytter/eiendommer til å være miljøvennlige > Få speideraksjonen synlig i media > Åpen og inkluderende organisasjon – gjenspeile befolkningen

(1/2) Vekst > Vekst er bra! Hvis alle vet hva vi driver med og hva speiding er, blir vi flere. > Gulrøtter for tenåringer. Opplevelser som belønner peffer og asser. > Lederkvalitet er viktigst for vekst: Lederfellesskap; ledere som trives, skaper vekst i seg selv. > Satsing med Frifond-midler til vekst og lederkvalitet blir videreført. > Mal for søknadstekst til for eksempel støtte til reisekostnader til Lederløst – som gruppene bare kan undertegne. Lette administrasjonsrutiner. > Arrangementer må være godt organisert – både forbunds- og kretsarrangementer. Info og papirer ut i tide. > Gode kretsarrangementer. Få, men solide og velorganiserte.

(2/2) Vekst > Kretsarrangement (på høsten) som gir speiderne i kretsen mulighet til å møtes og drive speiding utover hva gruppene kan tilby. > Lage morsomme arrangementer! Slik at det er moro å arrangere også. > 10. klasse som målgruppe for å holde roveraspirantene – eget opplegg for dem. > Bruke grupper som teknisk ansvar for kretsarrangementer. > Veldig mye fokus på rekruttering. Det er vel og bra, men hva med tiltak for å forhindre frafall blant dem som allerede er rekruttert? > Kjøre rovere i prosjekter, ikke ”fullt kjør” i gruppa. > Delmål: > Gruppene må legge en strategi for hva de vil oppnå, med delmål.