POP ART En kunststil mellom 1950-60tallet For elever i trinn 7, Lysejordet skole Av studentlærere FKHBA15 HiOA.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Virkemidler og komposisjon
Advertisements

1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
Arbeidskrav 3 selvvalgt tema - arkitektur. Oppstart i arbeid med ideer Første ideer – plakat til den norske opera, hvordan Få barna inn i operaen kampanje.
Fargesirkelen Johannes Itten?
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
STRIPER – et fargerikt tema
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Jazz – Musikk for kultiverte og ukultiverte
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
REGNBUEN Skrevet av Runar Petershagen.
Lys-mørk kontrast Dersom vi bruker farger som er veldig lyse mot farger som er mørke, oppstår det en stor kontrast. Øyet trekkes mot de stedene der kontrastene.
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Kombinatorikk og sannsynlighet
Ny barnehage – ny førskolelærerrolle?
Samfunnsfagene. Medie- og informasjonskunnskap 1 og 2 Det som gjør dette faget annerledes: Det er mye praktisk arbeid. Mange muligheter: artikler, radioprogram,
Tallinja Audun Merete Veronika. En kort beskrivelse; Målet er å få en større forståelse for tall og tallinja, å kunne plassere hele tal, negative og positive,
Kapittel 9. Norsk økonomi Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne informasjon.
Pytagoras’ setning Undervisningsopplegg laget av Johan Nygaard for Vitenfabrikken i Sandnes.
Kidsmonitor tutorials for mobil. Innhold S. 3 Endre tidspunkt for hjemsending S. 10 Endre fast tidspunkt for hjemsending S. 17 Sende melding S. 20 Sjekke.
SOLSYSTEMET Samantha Gibby Grade 3 Pleasant Ridge Elementary.
Virkemidler i film  Mange vanlige enkeltbilder, og kjører dem fort etter hverandre.  Filmen har sitt eget språk,  sine egne ord.
Velkommen Foreldremøte 3. trinn Regning: Minner om viktigheten av automatisering. Vi har jobbet mye med dette på skolen, men ser likevel at.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i september og skal gjøre i oktober Som dere ser på bildet var noe av det mest spennende.
Farger - Virkelighet eller innbilning Av Nils Kr. Rossing Skolelaboratoriet ved NTNU.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE TORSDAG 22. SEPTEMBER 2016.
Hvilken farge ser vi? Hvitt lys har alle farger En sort flate absorberer alt lys En sort flate reflekterer ikke noe lys.
En faktor i utvikling av teori om sinnet og sosial kompetanse
Multiplikasjon - Leksjon 2: Hoderegningsstrategier store multiplikasjonsstykker Lekse til tirsdag.
Sammensatte tekster S.S. EUS 2017.
Likner du på han her? Tema: Hominidene Plan for timen:
Sentralisering.
Bygg og bruk et kolorimeter
Plan for økten - Forklare hva det vil si at skolen er med i Dembra
Brøk Brøkbegrepet.
KULTURTANKEN Visuell profil
Setningsanalyse og tekstsammenbindere
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
X x x «Monotypi». Finn frem glass eller pleksiglass plater i størrelse litt under A4 eller A5. Du må ha tykt papir som er litt større en glassplatene.
Medarbeiderundersøkelse Universitetet i Stavanger 2009
Medarbeiderundersøkelse 2009 Universitetet i Stavanger
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Statistikk 2 Sentral- og spredningsmål
Medarbeiderundersøkelse Universitetet i Stavanger
Virkemidler - i reklame.
Kapittel 1: Lys, syn, farge
Studieverkstedet v/ Grethe Moen Johansen
Jæren og Sandnes KAL Geir Nordvik
Slik tilpasser du Microsoft SharePoint Online-området
Lys, syn og farger Forslag til forarbeid
Matematikk på ungdomstrinnet
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Moderne psykologi.
Fargelære.
Medarbeiderundersøkelsen UiS 2009 Rapport for Fellesressurssenter
Modernismens poetiske provokasjon
Periodeplan for Januar 2019
Lørdag - 1.økt (3km - G14/G13/J14/J13)
Bikkjestykket barnehage Tidlig innsats og utfordrende atferd
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Brøk Brøkbegrepet.
Nå er vi spente!.
Fysisk og psykisk helse
«Å være sin egen bestevenn»
Foto-oppgave 8 tr
Tannhelseundervisning for innvandrere
Modul 3 – La deg inspirere til å inkludere
Kapittel 5 Argumentasjon
Utskrift av presentasjonen:

POP ART En kunststil mellom tallet For elever i trinn 7, Lysejordet skole Av studentlærere FKHBA15 HiOA

Pop art – (også kalt popkunst) Hva er pop art? Pop art er en kunststil som vokste først frem på tallet, hvor flertall kunstnere lagde kunst med inspirasjon fra popkulturen og massemedier så som: TEGNESERIER, FOTOGRAFIER, POP-IDOLER, COLABOKSER OG HAMBURGERE. Dette har senere inspirert andre kunstnere og samtidig blitt en anerkjent kunststil. Noen viktige kunstnere: Andy Warhol Roy Lichtenstein James Rosenquist Jeff Koons Banksi

En amerikansk kunstner kjent innenfor popkunsten på 1960-tallet og regnes å være en betydningsfull kunstner i den moderne kunsten. Warhol fikk sin inspirasjon fra reklame- og moteverden og den amerikanske popkulturen. Han jobbet med forskjellige medium som trykk, maling, foto etc. «Cambell’s Soup» ca Malte suppebokser i ulike fargekombinasjoner. «Michael Jackson» Flere fargekontraster for å forsterke uttrykket. «Marilyn Monroe» Mange farge ANDY WARHOL ( )

«Liberty» Trykk med motiv av frihetsgudinnen i New York. «Crak!» Litografi med serietegnemotiv. «Sweet Dreams baby» Trykk med motiv av seriefigur. ROY LICHTENSTEIN ( ) En amerikansk pop-kunstner. Han ble kjent på 1960-tallet gjennom sine tegneserie-inspirerte stil. Sammen med Andy Warhol ble begge kjent for å «sette hverdagslige ting inn i et nytt sammenheng»

«White Bread» Oljemaleri som forestiller realistisk brød og smør med kniv. «President Elect» , Oljemaleri med ulike temaer som f.eks. politikk og velferd» «Dishes» Oljemaleri med mange fargekomposisjoner. JAMES ROSENQUIST (1933-) En ytterligere amerikansk kunstner som også er nevneverdig i popkunsten ved samme tidspunkt. Rosenquist malte tavler hvor temaer med hverdagslige og politiske innslag er et kjennetegn.

MODERNE POPKUNST I dagens kunst kan man se likheter med pop art- stilen hvor senere kunstnerær er blitt inspirert av datidens popkunst. Noen eksempler på kunstnerær her er bland annet Jeff Koons, Takashi Murakami, Banksi, Alejandro Vigilante, Jeantte Hayes.

FARGELÆRE Ittens fargekontraster Johannes Itten ( ) var lærer og maler. Han utviklet en fargesirkel som endret synet på farger. Han la følelse og psykologi inn i fargene. Hans fargelære har hatt og har fortsatt stor innflytelse på malere og designere. Ittens fargesirkel er delt opp i: 3 Primærfarger: Rød Gul Blå. 3 Sekundærfarger: Blanding av to primærfarger: Orange Grønn Fiolett. 6 Tærtiærfarger: Blanding av en primærfarge og en sekundærfarge, for eksempel gul-orange. Primærfargene plasserte han i en trekant, med sekundærfargene i motsatt trekant. Mellom disse tærtiærfarger. Slik utviklet han sin fargesirkel.

Simultanskontrast: Når man skal velge to farger som skal stå sammen, kan man ikke velge disse to uten å se dem sammen. Det er viktig å tenke på at fargene påvirker hverandre. Gul ser for eksempel ikke alltid gul ut. Lys/mørk kontrast: Når man setter mørke farger sammen med lyse farger, blir det en kontrast. Den største kontrasten mellom lys og mørk er hvit og svart. Varm/kald kontrast: Varme farger som gul, oransje, rød og liknende, er farger som kommer mot deg -de er aktive. Kalde farger som ulike nyanser av blå og grønn trekker seg mer vekk. De kalde fargene vil fremheve de varme. FARGEKONTRASTER: Det finnes 7 stykker…. I denne oppgave snakker vi om 3 av dem: VARM KALD MØRKLYS