Wannsee- konferansen 20. januar 1942 Bilde inn Villaen der gjennomføringen av «den endelige løsningen på jødespørsmålet» ble drøftet. Bygningen ligger.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Det virker utrolig! General Dwight D. Eisenhower hadde rett når han ga ordre om at man skulle filme og ta bilder.
Advertisements

OM – AV –FOR MANGFOLDIGE MUSEUMSBRUKERE KUNNSKAP OM – MEDVIRKNING AV – FORMIDLING FOR MANGFOLDIGE BRUKERE 2 fokusgrupper 1 med studenter 1 med lærere (kort-kort.
HVA ER ?.
Midtøsten, Iran, Afghanistan
Sunndal Kjemiske Fagforening Medlemsmøte torsdag den
K 18 En historisk beretning fra 2 verdenskrig Julia 3D.
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Geografiprosjekt Uke Innlevering 20.mars kl
Historiefaget i skolen
Brukermedvirkning i LHL
Kapittel 23. Okkupasjonstid
Dokumentasjon av en prosess
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Læreplanen i eldre historie
Undervisningsopplegg Uke
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
1: Gjengs leie Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo første kvartal 2007.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Kapittel 18: Okkupasjonstida i Norge
Kapittel 19. Nasjonalisme
Webmarkedsføring som virker FRI-undersøkelsen 2013 Spørreundersøkelse pr. epost ved skoleslutt skoleåret Til alle lærere med.
TIDSLINJER 1.
Næringspolitisk Forum …dette sa vi 12. januar 2004.
1: Markedsleie Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo første kvartal 2007.
Forklaringstyper i historievitenskapen
Photo voice som metode i evaluering av folkehelsetiltak Fra kunnskap til handling og fra handling til kunnskap. Stiklestad Eva Magnus (PhD),
Jesus fra Nasaret Enighet om at han var en historisk person
Artikkel. Bruk ulike kilder på en selvstendig måte Overskrift: Kort setning/frase som fremhever innholdet Første avsnitt: Hvem Hva Når Hvor Legg vekt.
Folkehelseplan (kommunedelplan) for Aurskog-Høland kommune
Litterær antropologi HIS2132 Høst sept
Jørgen Kolderup Høgskolen i Vestfold. Naturfagets utfordringer tung teori dekker mange fagområder: biologi, fysikk, kjemi, astronomi og geologi krav til.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Hvordan vanlige mennesker gjennomlevde krigsårene
Antikken Ca. 800 f. Kr.-ca. 500 e. Kr. En romersk patrisiervilla Oppgave knyttet til historiske levninger. Se neste side.
Likkledet i Torino Likkledet i Torino er et drøyt fire meter langt og en meter bredt tøystykke av lin med et bilde av en mannskropp med merker etter.
Hvordan skrive en oppgave: Innledning: skrives helt til slutt.- hva skal jeg gjøre. Problemstilling: Hva skal jeg undersøke og kanskje litt om hvorfor;
Livet bak Muren Bilder med oppgaver Bilde inn Bilde: Wikimedia Commons.
Livet i det okkuperte Europa. Forskjell på okkuperte land I alle land led folk men det var en fordel å være av den «ariske» eller germanske» rasen Gestapo.
Minnemarkering: Stasi-fengselet Den kalde krigen Bilde inn Bildet viser levningene av det beryktede Stasi-fengselet i Øst-Berlin. Her ble politiske fanger.
HVORDAN HAR VI DET I FAUSKE? Folkehelserådgiver Irene Larssen 1.
Studer bildene på de neste sidene og svar på oppgavene som følger til slutt. Jerusalem på Jesu tid.
1 Kan noen virkelig tro at Jesus stod opp fra de døde?
Lånefinansiert investering Oppgave: 1.Hva er formuen (fond minus lån) etter 10 år hvis investor betaler avdragene? 2.Hva er formuen hvis avdragene heller.
På død og liv. 1.Krig: Væpnet konflikt mellom to eller flere parter, for eksempel mellom stater, befolkningsgrupper, stammer eller liknende. (
Produktnavn Tittel på presentasjon. Oversikt Gi en kort beskrivelse av produktet eller tjenesten, brukerproblemene som løses, og brukerne produktet eller.
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Kvalitet, risiko og avvik
Dette er ord som kanskje ikke alle forstår. MORSMÅL
MAT0100V Sannsynlighetsregning og kombinatorikk
HMS-kort i Byggenæringen
Artikkel.
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Øydelegginga av Nord- Noreg
Kort om implementering
Etterarbeid Balkongen
Bruk av IKT i husholdningene
Historiske minnesmerker Bilde inn To ulike eksempler fra
Perspektiver for det europeiske kraftmarkedet
JØDISK TRO OG TRADISJON
Litt om å skrive forvaltningsinformatikk
Å finne spor av historien om Holocaust i Norge der vi bor
Miljø for kommunikasjon i klasserommet B – Samarbeid
Din firmabrosjyre Dette er et fint sted å sette formåls-paragrafen
Kristendommen.
Fotografisk verk – fotografisk bilde
Sett inn bilde av produkt her
Miljø for kommunikasjon i klasserommet B – Samarbeid
Viktige spørsmål om kjønn, samliv og barn
Utskrift av presentasjonen:

Wannsee- konferansen 20. januar 1942 Bilde inn Villaen der gjennomføringen av «den endelige løsningen på jødespørsmålet» ble drøftet. Bygningen ligger i Wannsee utenfor Berlin. Foto: Trond Heum

Wannsee-konferansen 20. januar 1942 møttes 15 personer fra statsforvaltningen, nazipartiet og SS til en konferanse i Villa Marlier 56–58 Am Großen Wannsee utenfor Berlin. På konferansen ble gjennomføringen av «den endelige løsningen på jødespørsmålet», i realiteten folkemordet på jødene (holocaust), diskutert. Historikere har hatt ulike oppfatninger av Wannsee-konferansens betydning for holocaust. Blant annet er det blitt pekt på at ingen av de virkelige nazitoppene deltok på møtet, og at konferansedeltakerne således neppe hadde myndighet til å bestemme iverksettelsen av folkemordet. Det er derfor grunn til å tro at denne bestemmelsen var tatt i forkant. Prosessen med å drepe jøder var allerede i gang i tyskokkuperte området i det østlige Europa. På den andre siden er det grunn til å tro at Wannsee-konferansen hadde viktig betydning for samordningen av prosessen med å deportere og utrydde jøder fra hele Europa. Wannsee- konferansen er også interessant fordi det er bevart et referat fra møtet. Dette er den viktigste kilden man har til innsikt i det omfattende programmet for å utrydde jødene - og hvilke detaljer som ble diskutert i denne sammenheng. Kilden inneholder også statistikk over jødenes andel av befolkningen i ulike europeiske land. Møtereferatet viser at ingen av konferansedeltakerne hadde innvendinger mot «den endelige løsningen».

Wannsee-konferansen Rommet der man antar konferansedeltakerne var samlet. Foto: Trond Heum.

Wannsee-konferansen Fra møtereferatet. Avfotograferte primærkilder. Foto: Trond Heum.

Wannsee-konferansen Oppgaver: 1.Hva var temaet for Wannsee-konferansen? 2.Bruk ulike kilder til å finne ut hvem som møtte der og hvilken bakgrunn de hadde. 3.Hvorfor har betydningen av Wannsee-konferansen vært omstridt blant historikere? 4.Hvorfor er møtereferatet fra konferansen en viktig historisk kilde? 5.Finn ut hvem som skrev referatet, og hvilken rolle denne personen hadde under holocaust. 6.Studer det øverste avsnittet i den avfotograferte primærkilden til høyre på forrige lysbilde. Prøv å oversette fra tysk til norsk. Hva skulle gjøres med jøder som eventuelt overlevde det harde arbeidet i konsentrasjonsleirene? Hvilket kamuflasjeord blir brukt om skjebnen deres? Hvorfor fryktet nazistene jøder som kunne tåle harde påkjenninger? 7.Villaen der Wannsee-konferansen ble avholdt er i dag et museum og informasjonssenter om holocaust. Hvilken verdi har det for oss i dag å kunne bruke historiske steder på denne måten? Foto: Trond Heum.