Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

OM – AV –FOR MANGFOLDIGE MUSEUMSBRUKERE KUNNSKAP OM – MEDVIRKNING AV – FORMIDLING FOR MANGFOLDIGE BRUKERE 2 fokusgrupper 1 med studenter 1 med lærere (kort-kort.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "OM – AV –FOR MANGFOLDIGE MUSEUMSBRUKERE KUNNSKAP OM – MEDVIRKNING AV – FORMIDLING FOR MANGFOLDIGE BRUKERE 2 fokusgrupper 1 med studenter 1 med lærere (kort-kort."— Utskrift av presentasjonen:

1 OM – AV –FOR MANGFOLDIGE MUSEUMSBRUKERE KUNNSKAP OM – MEDVIRKNING AV – FORMIDLING FOR MANGFOLDIGE BRUKERE 2 fokusgrupper 1 med studenter 1 med lærere (kort-kort versjon med hovedfunn) P.B. Rekdal Norges museumsforbunds årsmøte 2010

2 Hvorfor ikke-vestlige studenter? - Vi ønsker flere museumsbrukere med ikke-vestlig bakgrunn. - Vi vet lite om kulturvaner til personer med ikke-vestlig bakgrunn. - Vi vet at personer med høy utdannelse generelt er hyppigere brukere av museer enn personer med lav utdannelse. -Unges synspunkter og -vaner kan gi indikasjoner på det tilsvarende for fremtidens eldre personer med lignende etnisk og utdannelsesbakgrunn.

3 Hvorfor lærere? - Spesialistbrukere med konkrete krav/ønsker til museene - Storbrukere som kommer igjen og igjen og bringer med en megetstor andel av de besøkende - Underviser barn/ungdom; er kontakten til fremtiden og påvirker fremtiden? - Må forholde seg til kulturelt mangfoldig virkelighet.

4 Samme spørsmål til begge grupper Tenk deg at du skal være med på å bestemme hvordan et nytt kulturhistorisk museum skal bli. Dette museet skal ligge i Norge og det skal forholde seg til at det er en del av et kulturelt mangfoldig samfunn av i dag. Vi skal både diskutere hva du liker best og finner mest interessant for din egen del, og hva du mener er best for det norske samfunnet.

5 Studenter: Ønsker og synspunkter - Skal være mest norsk i norske museer - Minoritetens kulturer og norske historie inn i museene - Blandinger og endringer – ikke idealkulturer - Vi er individer, ikke representanter for kulturer - Positive, men forbeholdne til aktuelle saker i museer - Skeptiske til debatt-temaer om kulturelle ulikheter - Interaktivitet - Mangfoldige former for formidling, ikke bare gjenstander

6 Lærere: Ønsker og synspunkter -Hvert enkelt museum må ha en tyngde i noe - Sammenligninger og sammenhenger - STORE TEMAER - Endring -Nåtid og aktualitet - Flytt museet ut av museet - Et mangfoldig kulturhus med smak, lukt, støy... - Oppdrag til de besøkende - Digitale virkelighetskonstruksjoner - Skreddersydde formidlingstilpasninger - Det formidlende mennesket i sentrum


Laste ned ppt "OM – AV –FOR MANGFOLDIGE MUSEUMSBRUKERE KUNNSKAP OM – MEDVIRKNING AV – FORMIDLING FOR MANGFOLDIGE BRUKERE 2 fokusgrupper 1 med studenter 1 med lærere (kort-kort."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google