Fire (18) fantasiløse og trauste utfordringer for arbeidsgiverpolitikken 1.Utvikle en kultur for endring og innovasjon 2.Bedre bruk av lederpotensialet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Læringsmiljø og pedagogisk analyse En strategi for skoleutvikling
Advertisements

Arbeid med atferdsproblemer Med LP-modellen i verktøykassa
Det store heltidsvalget Stokmarknes 3. april 2014
Identifisere og tydeliggjøre kompetanse
En lærende organisasjon?
IKT Orkide Ledelse og Skole
Gauldalskonferansen 2011 Skal små og mellomstore bedrifter lykkes i årene som kommer må de skoleres innen ledelse, strategisk planlegging og innovasjon.
Karriereplanlegging Viktige temaer:
Morgendagens kompetanse – til virksomhetens beste og til innbyggernes beste! Gudrun Haabeth Grindaker Direktør 19. mars 2012.
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
eksempler på HMS-faktorer:
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
10. Organisasjoners effektivitet
Overordnet målsetting
Usikkerhet skal integreres i prosjektstyringen
Tone Marie Nybø Solheim, direktør helse og velferd KS
Hva betyr rekruttering og kompetanse for oppdrettsbedriftene?
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Hva kan Vestfold selv gjøre for å vinne kampen om arbeidskraften? Sverre Høifødt Vestfold fylkeskommune.
Difi, 1. mars 2012 Sissel Gulbjørnrud
Rapport år i utvikling Åpne opp for «fristilt frivillighet» Økt synlighet Arbeide for økt offentlig støtte Ta vare på og fornye Grasrotforankring,
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
Omstilling til nye arbeidssituasjoner Seniorrådgiver Kari Thoresen, Statskonsult, IT-avdelingen KORG-dagene mai 2001.
Næringskonferansen Vest Hva gjør Askøy for å tilrettelegge For rekruttering på kort og lang sikt? Ordfører Siv Høgtun.
Tiltaksplan for seniorpolitikk i Bydel Stovner
Oslo kommune Bydel Bjerke som arbeidsgiver INFORMASJON TIL POLITIKERE Terje Sletten personalsjef.
Tilpasset opplæring i en inkluderende skole.
Administrative omorganiseringer i høyere utdanning: Fra omorganisering som «løsning» til omorganisering som «læring»? Bjørn Stensaker.
Tiltak på virksomhetsnivå og tilbud til den enkelte  For å lykkes med seniorpolitikken er det viktig å utvikle en seniorpolitikk som svarer til deres.
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
Praksiseksempel fra Lørenskog
Tilbakeblikk på Arendalskonferansen - og hvor er vi egentlig nå? Innovasjonsalliansen 8. september 2010.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
Medarbeiderundersøkelsen 2015
Reach for Change Impact Coffee 27. mai Reach for Change – kort oppsummert 2 Hvem er Reach for Change? –Stiftelse som støtter sosiale entreprenører.
Integrert profesjonell kompetanse. Våre kandidater skal lykkes faglig og profesjonelt Mål: Opplæring i profesjonell kompetanse skal integreres i de regulære.
PEL EKSAMEN Hvordan kan jeg som lærer jobbe opp en klasse der elevene vil føle seg trygge sosialt, og at de selv føler at de mestrer det faglige?
Mangfold som drivkraft Samhandling og samspill i et HSH-perspektiv Inger Lise Blyverket, leder Arbeidslivspolitikk.
Årets norske Leanvirksomhet Lean Forum Norge ønsker å kåre Årets norske Leanvirksomhet. Målet er å sette et fokus på virksomheter som kan være forbilder.
Definisjoner ARBEIDSGIVERPOLITIKK er verdier, holdninger og handlinger kommunen som arbeidsgiver praktiserer og står for i forhold til de ansatte. Arbeidsgiverpolitikken.
Kompetanseplaner - hva har det med oss å gjøre? - hva er det?
Samarbeidsutvalgsmøte Ny organisering av soneøst 16.feb
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Arbeidsgiverpolitikk gir gode resultater Strategikonferansen i Akershus Spesialrådgiver Hanne Børrestuen.
Strategisk kompetanstyring i kommunene – i lys av Samhandlingsrefomen Rådgiver Hanne Børrestuen, KS Arbeidsgiverutvikling.
Trysil kommune stavtaket foran Arbeidsgiverpolitikk i Trysil kommune Hvordan kombinere strategisk arbeid med praktisk arbeid ved utviklingen.
PLASSER FRIMERKE HER Obs! Denne brosjyren er utformet for utskrift. Du bør prøve utskriften på vanlig papir for å sikre riktig plassering før utskrift.
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Mulighetenes Oppland Ledere med mot Lederutvikling i Oppland fylkeskommune Åsmund H Sandvik HR-sjef.
Arbeidsgiverstrategi og ledelse i Elverum kommune v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling
Lær lettere Studieteknikk for meir effektiv læring.
Fremtidens spesialsykepleiere
Skranker i arbeidslivet
ET SAMFUNN I ENDRING MULIGE KONSEKVENSER FOR PLEIE OG OMSORG
Internasjonalisering
Trainee Innlandet - på jakt etter nye spennende medlemsbedrifter
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Årets norske Leanvirksomhet
Utvikle en felles plan for faget utdanningsvalg i Vestfold
Smart Sarpsborg Smart City Sarpsborg Digitalisering Innovasjonsprogram.
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
10. Organisasjoners effektivitet
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Årets norske Leanvirksomhet
Utskrift av presentasjonen:

Fire (18) fantasiløse og trauste utfordringer for arbeidsgiverpolitikken 1.Utvikle en kultur for endring og innovasjon 2.Bedre bruk av lederpotensialet (Gode ledere er magneter) 3.Bedre utvikling og utnytting av enhetskompetansen (forsømt perspektiv) 4.Tilstrekkelig, faglig Individkompetanse (nødvendig, men utilstrekkelig) Ting henger sammen: Mange imponerende kompetanseplaner om behovskartlegging, analyse, rekruttering og opplæring, men lite om kompetanse Lykkes man på 2-3 av punktene (under) vil de andre lettere komme etter. Eks medarbeidersamtaler.. Tidløse utfordringer i arbeidsgiverpolitikken

Bedre bruk av lederpotensialet (Gode ledere er magneter) a.Ha tid til, og prioritere å lede. Tiltak som frigjør tid til ledelse.. b.Ledere som forstår større deler av organisasjonen, økt samarbeid mellom ledere. Tiltak.. c.Sektorovergripende læring (ref omsorgskjeder og Ubåtproduksjon) d.Ledere som tør - og får støtte til - å være innovative, stille krav m.m e.Ledere som forstår endringsledelse og som måles på forbedringsarbeid f.Mer strategisk rekruttering, ikke bare i planer. Også i ans-øyeblikket!! g.Gi lederne omsorg!

Bedre utvikling og utnytting av Enhetskompetansen a.IKKE bare rekruttere og utvikle kompetente individer. b.Utvikle gode læringsmiljøer, det forutsetter … (Er også magnet) c.Utvikle en juniorpolitikk (morgendagens arbeidskraft, fraflytting- tilbakeflytting) (ref HR-sjefenes liv og lære) d.Flere store stillinger (gir mer dedikert arbeidskraft). e.Få bort ALLE små stillinger f.Redusere fravær og vikarbruk g.Utvikle mer fleksibel arbeidskraft (forutsetter trygging, klare ledere og positive ansatte..) På tvers for å lære og spre det beste..

Tilstrekkelig, faglig Individkompetanse a.Hvordan fremstå som attraktive i utdanningsvalget og for den kompetente arbeidskraften? b.Formalkompetanse er ofte pålagt c.Formalkompetanse og fingerferdigheter er nødvendig for å løse de nye oppgavene. Hvordan utvikle fingerferdigheter uten å være tilstrekkelig på jobb? d.Trainne-aktige tiltak gir både individuell og organisatorisk læring e.Opplæring og rekruttering..

Handler ikke om lønnskamp og kommunestørrelse (pt), Kanskje litt om samhandlingsreformen Heller ikke om små smarte grep på et avgrenset felt eller siste skrik innenfor ledelses- og organisasjonsteorier Mest om ledelse og tiltak for å komme inn i «sirkelen» Den tiltrekker ny arbeidskraft, gir det beste arbeidsmiljøet, frigjør tid til ledelse og gir de beste tjenestene